söndag 21 april 2013

Turkiska män förespråkar kvinnomisshandel


                                                     

Nästan två av tre turkiska män tycker att det är bra att slå sin fru visar chockerande statistik.
Det är en ny undersökning utförd av Kirikkale universitet och organisationen ”Glada barn” visar att turkiska män tycker att det är självklart att våld mot fruar är ”fullkomligt normalt, nyttigt och praktiskt”, skriver den tyska kvalitetstidningen Die Welt, se nedanstående artikellänk.


http://www.welt.de/vermischtes/article115427763/Mehrheit-der-Tuerken-ist-fuer-Gewalt-gegen-Frauen.html


Av de 3500 tillfrågade turkiska männen i studien så svarade 28 procent att våld mot fruar är mycket viktigt. Detta för att disciplinera dem. 34 procent ansåg sig vara moderata och tyckte att våld mot sin fru är nödvändigt ibland.


Totalt är 62 procent eller nära två av tre män i Turkiet positiva till kvinnomisshandel.
Studien tog också reda på hur våldet rättfärdigas. En av sex, eller 18 procent ansåg att mannen är husets härskare och att våld kan användas fritt när det är nödvändigt. 31 procent ville bara slå om det fanns en bra anledning till detta. 38 procent höll med om att upprätthållandet av heder, anständighet och disciplin rättfärdigar våld.


Enligt turkisk brottstatistik ökar våld i hemmet trots att en lag mot familjevåld infördes för ett år sedan. Även antalet sexualbrott har ökarn. I till exempel staden Konya i Anatolien har sexbrotten ökat med 400 procent de senaste 10 åren. För ett par veckor sedan gruppvåldtogs en 12-årig flicka av 26 män, och alla släpptes fria av domstolen.

KÄLLA: Nedanstående artikel i Fria Tider.

http://www.friatider.se/turkiska-man-foresprakar-kvinnomisshandel


Jag undrar om EU anser att Turkiet är lämpligt att ha med i EU med sådana här åsikter bland män i Turkiet,, detta är ju kvinnoförtryck och hör inte till ett land där mänskliga rättigheter finns.
Läs nedan om moderaternas riksdagsman i försvarsutskottet som tydligen lever sitt liv enligt koranen. I inlägget finns verser ur koranen m.m. intressant läsning och intervju med honom.

                                               

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/


Kvinnans roll i koranen, nedan några verser ur koranen.


Era hustrur1 är för er som en åker; beträd därför er åker, när och som ni önskar – men sörj först för era själar.
(Surah 2:223; fördjupning)


Hustrun har, som sig bör, rättigheter mot mannen motsvarande dem han har mot henne; hans rätt ligger dock ett steg framför hennes.
(Surah 2:228; fördjupning)


Och tag två av era män till vittnen; finns inte två män till hands, tag då en man och två kvinnor bland dem ni godkänner som vittnen.
(Surah 2:282; fördjupning)


Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då andra kvinnor som är tillåtna för er till hustrur – två eller tre eller fyra; men begränsa er till en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika – eller vänd er till någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet.
(Surah 4:3; fördjupning)


Upplever ni uppror från kvinnornas sida2, ska ni först tala till dem, sedan (får ni använda negativa uppmuntringar som att) överge dem i sängen, sedan får ni (som sista alternativ) slå dem.
(Surah 4:34; fördjupning)


TROENDE! Gå inte till bön1 om ni befinner er i omtöcknat tillstånd, utan vänta till dess ni vet vad ni säger. Gör det inte heller i ett tillstånd av stor rituell orenhet, utan skölj först hela kroppen; undantagna är de som befinner sig på resa. Om någon av er är sjuk eller befinner sig på resa eller just har förrättat sina behov eller haft beröring med kvinnor och inte finner vatten, skall han ta ren jord och stryka över ansikte och händer. Gud utplånar och förlåter mycken synd.
(Surah 4:43; fördjupning)

Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar – och till alla troende kvinnor – att de utanför hemmet noga sveper om sig sina ytterplagg; på så sätt blir de lättare igenkända som anständiga kvinnor och undgår att bli ofredade. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.
(Surah 33:59; fördjupning)

Referenser:

1. Bernström, K. Mohammed, "Koranens budskap", Proprius Förlag, 2002
2. Khalifa, Rashad, "Koranen, Det Sista Testamentet", Islamic Prod., 1998
3. Sadiqa, Qanita, "Den Heliga Qur'anen", Islam International Publ. Ltd., 1988
4. Safa, F. Reza, "Inside Islam", s. 41, Charisma House, 1996
5. Källberg, Knut-Göran, "Reportage: Självmordsbombare", Expressen Magasinet, s. 21-22, Söndag-Måndag, 12-13 Dec. 2004
6. Caner, Ergun & Emir, "Unveiling Islam", s. 64, 219, Kregel Publ., 2002
7. Spencer, Robert, "Jihad Watch", 12/3 2005
8. Morey, Robert, "Islams invasion", s. 127-129, Livets Ords förlag, 2003
9. Abdullah Al Araby, "Islam Review", 9/4 2005

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar