fredag 12 april 2013

Här går Omar Mustafa emot det egna partiet


                                                    

Nu läxas Omar Mustafa upp av partiledningen - i en helt ny fråga.

Expressen har gått igenom S-politikerns samtliga inlägg på Twitter och kan i dag visa att han på flera sätt går emot partiets linje i utrikespolitiken.

Han kallar bland annat Frankrikes insats i Mali för kolonialism - trots att partiet han sitter i styrelsen för stöder operationen till hundra procent - och förespråkar ett svenskt anfall mot Israel.

– Det är en uppfattning jag inte delar. Det var nödvändigt av Frankrike att agera i Mali, säger Urban Ahlin, Socialdemokraternas utrikespolitiska talesperson.
Hittills har debatten kring S nye partistyrelseledamot Omar Mustafa handlat om att han som ordförande i Islamiska Förbundet bjudit in personer med antisemitiska och homofobiska åsikter.

I går valde han att svara på kritiken i ett brev till Aftonbladet.

"Jag har full förståelse för kritikernas syn på att dessa personers deltagande kan uppfattas som legitimering av en hatfylld och intolerant syn, inte minst har de senaste dagarnas debatt visat att det har motverkat sitt syfte. Min mening är att inga sådana personer bör bjudas in om de inte starkt tagit avstånd från sina tidigare hatfyllda uttalanden. Detta behöver vi vara mycket bättre på att säkerställa", skriver Omar Mustafa till Aftonbladet.

Går emot partiets linje

Men det finns också en sakpolitisk konflikt mellan Omar Mustafa och partiet. Expressen har gått igenom hans samtliga inlägg på Twitter, vilket visar att han på flera sätt avviker från partiets linje i utrikespolitiken.

Den 16 januari skriver han att Frankrikes insats i Mali är kolonialism:

"Frankrikes hyckleri i Syrienfrågan blir inte tydligare än nu när de återupplever kolonialismen i Mali".

Partlinjen är en helt annan. Socialdemokraterna stöder Frankrikes insats till hundra procent.

Den utrikespolitiske talespersonen Urban Ahlin sågar Mustafas uttalande.

– Det är en uppfattning jag inte delar. Det var nödvändigt av Frankrike att agera i Mali. Från Socialdemokraternas sida skulle vi gärna se att Sverige var mer aktivt, säger Ahlin.

När Expressen når Ahlin är han i USA. En annan av Omar Mustafas tweet handlar om just USA. Han verkar tycka att Sverige går i USA:s ledband.

Den 7 november förra året skriver han: "Sweden - the 51st state in the U.S.".

Urban Ahlin gillar inte den beskrivningen.

– Det är ett uttalande som är helt fel. Jag tycker absolut inte att vi är den 51:a delstaten i USA. Vi kanske är de som faktiskt tydligast opponerar oss när vi tycker att amerikanarna gör fel. Det är en tweet som visar ett visst mått av okunskap, säger han.

Lämnar partiet i protest

Mustafa kallar också i en tweet Israels agerande i Gaza för "skolexempel på terrorism" och kallar den israeliska ambassaden för "terrorambassaden".

I en tweet förespråkar han till och med ett svenskt anfall på Israel. "Skicka svenska JAS-plan mot Israel nu!", skriver han i mars 2011.

I går blev tongångarna mot Mustafa hårdare, både inom och utanför partiet. Nima Gholam Ali Pour, ordförande för en S-förening i Malmö, hoppade av partiet i protest efter sju år som medlem.

"Att Omar Mustafa blivit ersättare i partistyrelsen visar en gång för alla att antisemitismen har kommit till Socialdemokraterna för att stanna", skriver han på Newsmill.

Bjöd in homofobisk predikant

Debatten om Mustafa handlade i går om att han i påskas bjöd in den öppet homofobiske predikanten Yasir Qadhi till "Muslimska Familjedagarna" i Stockholm.

– Om man har en drift att göra något som i vår religion anses vara onaturligt, då måste man bekämpa den driften, precis som alkoholisten när han ställs inför alkohol, säger Yasir Qadhi i ett Youtube-klipp.

Inbjudan har gjort att Anders Selin, ordförande för hbt-socialdemokrater i Sverige, tycker att Omar Mustafa ska fundera på om han ska sitta kvar i partistyrelsen.

– Han bör överväga sin plats i partistyrelsen. Det här är belastande både för partiet och för honom, säger han till Expressen.

RFSL:s ordförande Ulrika Westerlund är också kritisk mot att Yasir Qadhi bjöds in att tala.

– Erbjuder man en plattform för personer som är välkända för den här typen av uttalanden, och inte debatterar med dem, så blir det att legitimera deras åsikter, säger hon.

Palm medverkade

På evenemanget där Yasir Qadhi talade medverkade också Veronica Palm, ordförande för S i Stockholm och VU-ledamot. "En riktigt bra happening!", skriver hon på sin Facebook.

Expressen har sökt Veronica Palm, men hon ville inte ge en kommentar.

Stefan Löfven däremot valde i går att bryta tystnaden.

– Han har själv sagt att det var fel handlat, att han kommer att ändra på det och att han står upp mot antisemitismen, säger S-ledaren till Aftonbladet.

Partidistriktet i Stockholms stad ska nu utreda exakt vad som hänt kring Omar Mustafa.

– Skulle det föranleda några frågetecken får vi då se vad som ska göras, säger Löfven till Aftonbladet.

SVT:s "Aktuellt" rapporterade i går att Carin Jämtin redan för ett år sedan varnades för att Omar Mustafa bjudit in antisemiter, men varningarna nonchalerades.

Expressen sökte i går Omar Mustafa och Carin Jämtin.
Källa: nedanstående artikel.
http://www.expressen.se/nyheter/har-gar-omar-mustafa-emot-det-egna-partiet/


Jag är helt oförstående för hur Löfven kan tro på att Omar Mustafa skulle plötsligt ändra ståndpunkt när det gäller antisemitism och angående homosexualitet..

Självklart säger han det som passar, för skulle han säga rakt på sak att han inte gillar judar och homosexuella och pratade om annat han är för när det gäller religion… Så vet han ju att då skulle han säkerligen inte fått bli med i styrelsen för S.


Jag anser att man mera noggrant borde se över moderaternas radikala islamist i försvarsutskottets åsikter om antisemitism och homosexualitet m.m. Han har ju också tagit tillbaka sina tidigare kontroversiella åsikter i TV t.ex. och menat att han bara tagit exempel ur koranen och att han verkligen var för demokrati och jämlikhet…men detta tror jag inte heller på.


Nedan intervju med moderaternas radikala islamist som var med på samma möte då Omar Sharif bjudit in en atisemit som talade och även någon som var emot homosexuella.



Nedan länkar som berör honom då han tidigare varit rektor för islamistiska friskolan Römosseskolan i Göteborg..

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.689768-allvarliga-krankningar-pa-romosseskolan

http://www.friatider.se/moderat-topp-politiker-i-terrorist-harva

ttp://www.expressen.se/gt/personalen-slar-barnen/


Dessa båda herrar utnyttjar nog ett ord i koranen som ger muslimer tillåtelse att ljuga bara det är till förmån för islam.

Nedan några verser ur koranen samt förklaring om ordet som ger tillåtelse att ljuga för icke muslimer bara det gagnar islam.

Era hustrur1 är för er som en åker; beträd därför er åker, när och som ni önskar - men sörj först för era själar.
(Surah 2:223; fördjupning)

Hustrun har, som sig bör, rättigheter mot mannen motsvarande dem han har mot henne; hans rätt ligger dock ett steg framför hennes.
(Surah 2:228; fördjupning)

Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då andra kvinnor som är tillåtna för er till hustrur - två eller tre eller fyra; men begränsa er till en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika - eller vänd er till någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet.
(Surah 4:3; fördjupning)

O ni som tror, tag icke judarna och de kristna till vänner.3 De är varandras vänner. Och den av er som tar dem till vänner är sannerligen en av dem. Allah vägleder förvisso icke det orättfärdiga folket.
(Surah 5:51; fördjupning)

När de helgade månaderna1 gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna [icke-muslimer], var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och villighet att förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred - Gud [Allah] är ständigt förlåtande, barmhärtig.
(Surah 9:5; fördjupning)

Bekämpa [slåss mot, kriga mot] dem som inte tror på Allah eller Domens Dag, eller tillåter det som är förbjudet av Allah och Hans Sändebud, eller inte erkänner Sanningens Religion, bland Bokens Folk [Judar och Kristna], tills de ger kompensation med villlig underkastelse, och känner sig underdåniga.
(Surah 9:29; fördjupning)

Då ni möter förnekarna1 [icke-muslimer] i strid, låt svärden falla över deras huvuden till dess ni har tvingat dem på knä; tag därefter de överlevande till fånga. Sedan kommer den tid då ni skall ge dem fria, godvilligt eller mot lösen, för att kriget skall lägga av sina bördor. Detta är vad ni har att iaktta. Om Gud ville kunde Han helt visst slå ned dem utan er medverkan, men genom att låta er kämpa mot varandra sätter Han er alla på prov. Och vad dem beträffar som stupar i kampen för Guds sak, skall Han inte låta deras handlingar bli förgäves; Han skall leda deras steg och ge dem sinnesstyrka och inre lugn och föra dem till paradiset som Han har låtit dem veta.
(Surah 47:4-6; fördjupning)

Det finns också ett ord i Koranen enligt nedan.

Taqiyya

En rätt att ljuga inför en ickemuslim, bara det gagnar Islam. Letade förklaringen på Youtube och på Googel ang ordet Tagiyya.


Läpparnas bekännelse är inte samma sak som hjärtats sök på
“Three Things About Islam” på Youtube.


Jag letade på länken och det var verkligen intressant läsning, läs själv och lyssna själv.


Även i nedanstående länk fanns förklaring på detta ord Taqiyya.

http://www.thereligionofpeace.com/Quran/011-taqiyya.htm

Även i nedanstående länk fanns förklaring på detta ord Taqiyya.

http://www.thereligionofpeace.com/Quran/011-taqiyya.htm


Referenser:
1. Bernström, K. Mohammed, "Koranens budskap", Proprius Förlag, 2002
2. Khalifa, Rashad, "Koranen, Det Sista Testamentet", Islamic Prod., 1998
3. Sadiqa, Qanita, "Den Heliga Qur'anen", Islam International Publ. Ltd., 1988
4. Safa, F. Reza, "Inside Islam", s. 41, Charisma House, 1996
5. Källberg, Knut-Göran, "Reportage: Självmordsbombare", Expressen Magasinet, s. 21-22, Söndag-Måndag, 12-13 Dec. 2004
6. Caner, Ergun & Emir, "Unveiling Islam", s. 64, 219, Kregel Publ., 2002
7. Spencer, Robert, "Jihad Watch", 12/3 2005
8. Morey, Robert, "Islams invasion", s. 127-129, Livets Ords förlag, 2003
9. Abdullah Al Araby, "Islam Review", 9/4 2005


Nu tror jag ju inte att man kommer att utesluta Omar Mustafa från sin post i S, men vore han en icke muslim så skulle han direkt ha blivit utesluten..det är jag säker på...Men i dagens politiskt korrekta samhälle så får man inte ha synpunkter på varken muslimer eller islam eller invandringspolitiken i sverige, för då blir man genast stämplad som rasist eller främligsfientlig, så var yttrandefriheten tagit vägen det undrar jag över..?


I nedanstående inlägg kan ni läsa mera och även se flera videos ang. muslimska brödraskapet m.m.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/09/radikal-muslim-tar-plats-i-s-styrelse/


Den radikale muslimen Mahmoud Aldebe också medlem i Muslimska förbundet som ville bli nominerad i Centerpartiet och hade förut krav på särlagstiftning för Sharialagar m.m. men blev kritiserad av centerpartiet och sedan enligt program på SR 09-11-08 ville han inte bli medlem där då han ansåg att de hade Islamofobi.


Läs nedanstående artikel i DN angående kraven som Aldebe ställde.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/muslimskt-forbund-kraver-egna-lagar


78 % av muslimerna i storbrittanien är emot yttrandefrihet.

Se nedanstående video.


Lyssna på en intervju med Gert Wilders som berättar om islaminiseringen i Europa i Newsmax.TV Intervjuare är Kathleene Walter.



Nu har tydligen det framkommit att Miljöpartiet har en radikal islamist i partiet också.
Läs om detta nedan.

http://avpixlat.info/2013/04/13/ytterligare-en-riksdagsislamist-mehmet-kaplan-bjod-in-kritiserad-judehatare-till-sveriges-riksdag/


I USA har 6 radikala islamister viktiga poster i Obama administrationen, läs nedan.

                                          


http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/19/muslimska-brodraskapet-infiltrerar-obama-administration/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar