söndag 21 april 2013

Anna Dahlberg Expressen: En nödvändig sorti, angående Omar Mustafa


                                                  
 

Anna Dahlberg Expressen skrev en mycket bra krönika som jag har återgivit här i min blogg, trevligt att någon journalist vågar skriva klarspråk.. I artikeln skriver hon enligt nedan:



Att låtsas som om Omar Mustafa och Islamiska förbundet representerar Sveriges muslimer är en försåtlig kollektivisering.


Det pågår en maktkamp inom den muslimska världen som Socialdemokraterna inte kan stå likgiltig inför.


Bråket kring Omar Mustafa vägrar att lägga sig. På ena barrikaden står de som menar att Socialdemokraternas partistyrelse inte kan ge plats åt en person som har bjudit in ökända antisemiter och som leder ett förbund med påstådda kopplingar till Muslimska brödraskapet.
På den andra står Mustafas försvarare som hävdar att petningen av honom är ett utslag av islamofobi. Och medan stenarna viner genom luften duckar partiledningen och hoppas att allt snart ska blåsa över.


Det är ett märkligt skådespel, där det självklara plötsligt har blivit svårt att försvara. Utan tvekan har Omar Mustafa blivit illa behandlad av Socialdemokraterna, som först väljer in honom i partistyrelsen för att sex dagar senare tvinga bort honom med krystade motiveringar som andas efterhandskonstruktion.


Men om själva grundfrågan bör det inte råda något tvivel. Omar Mustafa leder ett förbund som alldeles uppenbart står på den konservativa sidan i den kraftmätning som äger rum i den muslimska världen i dag.


Det vore absurt om Socialdemokraterna tog ställning för dessa krafter genom att välja in Mustafa i sin högsta ledning.


Flera initierade personer, däribland Nalin Pekgul (S), har framhållit banden mellan Islamiska förbundet och Muslimska brödraskapet i Egypten. Klart är i alla fall att förbundet har bjudit in föreläsare med starka kopplingar till rörelsen, såsom Azzam Tamimi.



Det Omar Mustafa inte säger är också talande. Om Islamiska förbundet vore en kraft för en modern och progressiv islam borde man rimligen ha många exempel på ”liberala” namn som man har bjudit in som föreläsare. I stället för att tvätta bort besvärande texter från hemsidan skulle man då kunna peka på radikala texter av muslimska feminister och påminna om egna ställningstaganden som motbevisar kritikernas bild.


Det finns ett glapp här, som ger upphov till legitim misstro. Och det är illa nog att Islamiska förbundet uppfattas som en bakåtsträvande kraft om förbundets ordförande skulle ha tagit plats i S-ledningen.


De som svingar anklagelser om islamofobi omkring sig blundar för att den mest bestickande kritiken mot Omar Mustafa har kommit från muslimskt håll. Det är kvinnor och män som undrar hur Socialdemokraterna kan kompromissa med sina ideal på deras bekostnad. De vill inte behandlas som ett ansiktslöst kollektiv som ska representeras av företrädare som de inte har något gemensamt med.


Just denna pluralism av muslimska röster är det mest hoppingivande med Omar Mustafa-krisen. Det finns inte en muslimsk opinion, ett sätt att tolka islam eller att vara muslim på. Även om syftet är gott riskerar vissa antirasister att gå i samma fälla som islamofober när de ignorerar denna mångfald.
Det pågår en dragkamp om religionens roll i spåren av den arabiska våren.


Hur stor roll ska islam spela i det politiska livet? Hur mycket frihet ska kvinnor och medier ha? Lite förenklat kan man tala om tre grupper som slåss om tolkningsföreträdet: salafisterna, mer moderata islamister och de sekulära.


Salafisterna intar en extrem tolkning av islam, där Koranens bokstav ska diktera alla delar av samhällslivet. I det egyptiska valet lyckades de få 25 procent av rösterna, men som regel ställer de inte ens upp i val utan använder andra arenor för sin fundamentalism.


De tongivande grupperna är i stället islamistgrupper som Muslimska brödraskapet i Egypten eller Ennahda i Tunisien. Dessa bekänner sig till de demokratiska spelreglerna, i princip, men karvar och tummar på grundläggande friheter med hänvisning till islam.


Denna klåfingrighet oroar i sin tur sekulära grupper som vill ha en tydlig åtskillnad mellan stat och religion. Det handlar inte minst om kvinnoaktivister som ser sin nyvunna frihet inskränkas av konstitutioner med religiösa förtecken.


Om den arabiska våren övergick i islamistisk vinter är den tydligaste trenden numera islamisternas sjunkande popularitet. Smekmånaden vid makten blev kort och har nu ersatts av väljarnas växande missnöje.


Det är en spännande tid, en omvälvande tid. Och konfliktlinjerna på Tahrirtorget i Kairo är synliga även på Tensta torg. Många vittnar om att konservativa krafter breder ut sig, men också om att motkrafter mobiliseras.


Det är i det ljuset som Omar Mustafa-affären ska ses. Det handlar inte bara om föreläsare med förkastliga åsikter, utan om att ta ställning i denna historiska dragkamp. På vems sida vill Socialdemokraterna stå? Svaret borde vara enkelt.
.
KÄLLA: nedanstående artikel av Anna Dahlberg

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/en-nodvandig-sorti/


Nedan berättar en man som flytt till Norge från irak om muslimska brödraskapet.



Nedan del två om muslimska brödraskapet.



Nedan kan ni ta del av fortsättningen om muslimska brödraskapet och islam, del 3.



Om inte någon vet hur grymma dessa Sharialagar är så titta på nedanstående video, där en kvinna blir stenad.

Om kvinnosynen inom islam berättar kvinnan som bor i sverige men är född i iran.



I USA har 6 radikala islamister viktiga poster i Obama administrationen, läs nedan.
                                            

http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/19/muslimska-brodraskapet-infiltrerar-obama-administration/


Jag undrar om politiker, journalister m.fl. känner till att det är tillåtet för en muslim att ljuga, bara det gagnar islam. Politiker borde läsa koranen och ta reda på hur muslimer tänker. Samt ta reda på så mycket fakta som möjligt om islam och se skillnaden mellan kristendom och islam.

Det finns också ett ord i Koranen enligt nedan.

Taqiyya

En rätt att ljuga inför en ickemuslim, bara det gagnar Islam. Letade förklaringen på Youtube och på Googel ang ordet Tagiyya.
Läpparnas bekännelse är inte samma sak som hjärtats.
“Three Things About Islam” på Youtube.

Jag letade på länken och det var verkligen intressant läsning, läs själv och lyssna själv.



Även i nedanstående länk fanns förklaring på detta ord Taqiyya.

http://www.thereligionofpeace.com/Quran/011-taqiyya.htm


NEDAN NÅGRA VERSER UR KORANEN

Era hustrur1 är för er som en åker; beträd därför er åker, när och som ni önskar – men sörj först för era själar.
(Surah 2:223; fördjupning)


Hustrun har, som sig bör, rättigheter mot mannen motsvarande dem han har mot henne; hans rätt ligger dock ett steg framför hennes.
(Surah 2:228; fördjupning)


Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då andra kvinnor som är tillåtna för er till hustrur – två eller tre eller fyra; men begränsa er till en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika – eller vänd er till någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet.
(Surah 4:3; fördjupning)


O ni som tror, tag icke judarna och de kristna till vänner.3 De är varandras vänner. Och den av er som tar dem till vänner är sannerligen en av dem. Allah vägleder förvisso icke det orättfärdiga folket.
(Surah 5:51; fördjupning)


När de helgade månaderna1 gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna [icke-muslimer], var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och villighet att förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred – Gud [Allah] är ständigt förlåtande, barmhärtig.
(Surah 9:5; fördjupning)


Bekämpa [slåss mot, kriga mot] dem som inte tror på Allah eller Domens Dag, eller tillåter det som är förbjudet av Allah och Hans Sändebud, eller inte erkänner Sanningens Religion, bland Bokens Folk [Judar och Kristna], tills de ger kompensation med villlig underkastelse, och känner sig underdåniga.
(Surah 9:29; fördjupning)


Då ni möter förnekarna1 [icke-muslimer] i strid, låt svärden falla över deras huvuden till dess ni har tvingat dem på knä; tag därefter de överlevande till fånga. Sedan kommer den tid då ni skall ge dem fria, godvilligt eller mot lösen, för att kriget skall lägga av sina bördor. Detta är vad ni har att iaktta. Om Gud ville kunde Han helt visst slå ned dem utan er medverkan, men genom att låta er kämpa mot varandra sätter Han er alla på prov. Och vad dem beträffar som stupar i kampen för Guds sak, skall Han inte låta deras handlingar bli förgäves; Han skall leda deras steg och ge dem sinnesstyrka och inre lugn och föra dem till paradiset som Han har låtit dem veta.

(Surah 47:4-6; fördjupning)


Referenser:
1. Bernström, K. Mohammed, ”Koranens budskap”, Proprius Förlag, 2002
2. Khalifa, Rashad, ”Koranen, Det Sista Testamentet”, Islamic Prod., 1998
3. Sadiqa, Qanita, ”Den Heliga Qur’anen”, Islam International Publ. Ltd., 1988
4. Safa, F. Reza, ”Inside Islam”, s. 41, Charisma House, 1996
5. Källberg, Knut-Göran, ”Reportage: Självmordsbombare”, Expressen Magasinet, s. 21-22, Söndag-Måndag, 12-13 Dec. 2004
6. Caner, Ergun & Emir, ”Unveiling Islam”, s. 64, 219, Kregel Publ., 2002
7. Spencer, Robert, ”Jihad Watch”, 12/3 2005
8. Morey, Robert, ”Islams invasion”, s. 127-129, Livets Ords förlag, 2003
9. Abdullah Al Araby, ”Islam Review”, 9/4 2005

Se nedanstående videoreportage från London CNN London, kanske det inte dröjer så länge innan detta blir verklighet i Sverige.



                        
78 % av muslimerna i storbrittanien är emot yttrandefrihet.
Se nedanstående video.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar