torsdag 4 april 2013

Stort intresse för taxiartikel angående taxibolag säger nej till svensk chaufför



                                                 
          




Flera har hört av sig till Fria Tider efter tisdagens artikel som handlade om taxibolag som inte beviljar kunder som önskar en svensk taxichaufför.


Några av dem som mailat redaktionen påpekar att flera taxibolag går med på önskemål om språkkunskaper hos taxichauffören, vilket gör att människor med invandrarbakgrund på så sätt kan få igenom krav om att bli körda av sina egna landsmän.

Taxi Stockholm pekas ut som ett av de bolag som beviljar kunders önskemål om språkkunskaper på arabiska, finska, persiska m.fl språk, Fria Tider har sökt bolaget för en kommentar.


En av dem som hör av sig har dåliga erfarenheter av taxi och beklagar sig över att dennes morfar inte beviljas svensk chaufför i hemtjänsten. Personen menar att svenska taxichaufförer är de enda som klarar av att förstå vägbeskrivningar och att man med dem slipper språkförbistringar.


Vid ett tillfälle, när taxi beställts för transport till sjukhuset, gav morfadern tillslut upp och ringde på ambulans istället eftersom någon taxi aldrig kom trots att han väntat i över en timme.


En 23-årig kvinna som hör av sig, bosatt på en mindre ort, har däremot mestadels goda erfarenheter av att åka taxi. ”Efter alla dessa tråkiga historier vill jag bara passa på att skriva om bra chaufförer”, upplyser hon i sitt mail, ”de är så oerhört trevliga att det är ett rent nöje att åka med dem”.

Källa: http://www.friatider.se/stort-intresse-for-taxiartikel



Åtal väcktes i tisdags mot en 54-årig somalisk taxichaufför för en misstänkt våldtäkt den 24 januari i år.
Enligt stämningsansökan passade taxichauffören på att våldta en kvinnlig passagerare som beställt färdtjänst från kyrkan hem till sin bostad. Istället för att köra hem kvinnan körde han ut med henne i ett industriområde där han våldförde sig på henne. Enligt åklagaren har kvinnan befunnit sig i ett ”hjälplöst tillstånd samt i beroendeställning till honom”.


Taxichauffören förnekar brott, men åklagaren har ett gott bevisläge då kriminaltekniker bland annat lyckats säkra DNA-rester från kvinnans slida under naglarna på mannens vänstra hand. Taxichauffören är svensk medborgare och kan därför inte utvisas ur landet.

Källa: nedanstående artikel.
http://www.friatider.se/taxichauffor-atalas-for-valdtakt


Nu är det ju inte första gången som våldtäkter sker i taxi och även färdtjänst, kvinnor kan inte känna sig säkra när de tar taxi hem och inte heller inom färdtjänst..detta måste göras något åt..Varför inte kontrollera om de som kör taxi har varit anmälda för våldtäkter eller annat brottsligt tidigare och förhindra dem att få köra taxi eller färdtjänst..Våldtäkter sker ju mitt på dagen och kvinnor kan ju inte känna sig säkra någon gång egentligen..har blivit hemskt i sverige.. så här har det inte varit tidigare.


Nedanstående video tar upp detta med våldtäkter utomhus och hur Norge ser på våldtäkter, i sverige verkar det somman mörklägger mycket om dessa våldtäkter.



Se nedanstående video som handlar om Uppdrag granskning med Janne Josefsson angående taxichaufförer som får köra taxi trots att de tidigare varit dömda för våldtäkter.


Även nedanstående video är från Uppdrag granskning angående våldtäkter i taxi.


Nedanstående rapport från Brottsförebyggande rådet är ju inte ny, men våldtäkterna har ju inte minskats i sverige snarare tvärtom.


I Brottsförebyggande Rådets rapport ”Invandrare och invandrares barns brottslighet 1996:2″ framgår det att invandrare är överrepresenterade med 4,5 ggr jämfört med svenskar beträffande brottskategorin våldtäkt. Störst överrepresentation har invandrare från de muslimska länderna Algeriet, Marocko, Libyen, Tunisien och Irak.


Brå tittade på socioekonomiska faktorer som en förklaring till överrepresentationen men kom fram till att detta inte förändrade bilden i någon avgörandeutsträckning.


I rapporten skrev Brå att det kan ”konstateras att invandrarnas överrepresentation inte beror på ogynnsam fördelning av ålder, kön, bostadsort och socioekonomisk status.”


I Brå-rapporten ”Brottslighet födda i Sverige och utlandet 2005:17″ framgår det att situationen inte förändrats nämnvärt sedan den förra rapporten gjordes. Den totala överrepresentation, liksom överrepresentation beträffande brottskategorin våldtäkt är ungefär densamma för invandrarkollektivet som helhet.


I denna rapport redovisas inte våldtäktsmännens ursprungsland på samma sätt som i den förra rapporten. Det konstateras dock att personer från Nordafrika har den totalt sett högsta överrepresentationen beträffande samtliga brott varför det är rimligt att anta att det även denna gång är män från muslimska länder som har den största överrepresentationen också beträffande våldtäkt.


Det generella mönstret tycks vara detsamma även i andra länder. Den norska tidningen Aftenposten rapporterade 2005-09-01 att utomeuropeiska män låg bakom två tredjedelar av de anmälda våldtäkterna i Oslo, trots att de bara utgör 14% av befolkningen.


Varför anses det som rasistiskt eller hets mot folkgrupp att berätta sanningen???? varför skydda grova våldtäktsmän som har utländsk härkomst. mer än någon annan våldtäktsman??


ENLIGT NY STATISTIK FRÅN BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET 2010
ANMÄLDES 17.167 SEXUALBROTT I SVERIGE.


Våldtäkt och försök till våldtäkt står för drygt en tredjedel av alla anmälda sexualbrott. I knappt en tredjedel av de polisanmälda fallen, är den som har utsatts för våldtäkt under 15 år.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2433195/sexoffer-kranks-i-rattsprocesser


VEM TÄNKER PÅ DESSA UTSATTA KVINNOR SOM I MÅNGA FALL FÅR PSYKISKA MEN FÖR LIVET EFTER EN VÅLDTÄKT OCH SOM FÅR EN NEGATIV INSTÄLLNING TILL MÄN EFTER EN VÅLDTÄKT.

Det verkar som man tar mera hänsyn till våldtäktsmännen än offren i sverige..och det är skrämmande. Hur kan dömda våldtäktsmän få fortsätta köra taxi t.ex.??

Taxibolag säger nej till svensk chaufför, trots att många kvinnor önskar få en svensk chaufför och även äldre männniskor och andra som har svårt förklara vägen för chaufförer.. Läs nedanstående artikel.

http://www.friatider.se/taxibolag-sager-nej-till-svensk-chauffor


JANNE JOSEFSSON HAR GJORT MÅNGA BRA PROGRAM I UPPDRAG GRANSKNING OCH DET ÄR TUR ATT DET FINNS NÅGON SOM VÅGAR TA TAG I ORÄTTVISOR OCH MISSFÖRHÅLLANDEN I SVERIGE OCH FÅ IGÅNG EN DEBATT OM DETTA, MEN HAN HAR JU OCKSÅ FÅTT MOTGÅNG GENOM SIN ÄRLIGA OCH UPPRIKTIGA ATTITYD.
LÄS NEDANSTÅENDE.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/21/janne-josefsson-vi-journalister-ar-nutidens-overstepraster/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar