tisdag 16 april 2013

Här är vinnarna i årets budget



                                               
  


Regeringen vill satsa mer pengar än någonsin på att öka invandringen. Det framgår av årets vårbudget, som presenterades idag på morgonen. Samtidigt sparar man in miljarder på äldre och sjuka.


Utgiftsområdena migration och integration väntas öka med omkring nio miljarder kronor årligen de närmaste fyra åren. Anledningen till det är att regeringen vill satsa på att öka invandringen till Sverige kraftigt, samtidigt som man vill ge fler invandrare än idag rätt till så kallat etableringsstöd.

”Vidare har regeringen utökat målgruppen för etableringsreformen så att fler anhöriga till flyktingar och andra skyddsbehövande omfattas av insatser, etableringsersättning och kommunersättningar”, skriver regeringen i sin vårproposition.

Etableringsstödet är ett riktat skattefinansierat bidrag till nyanlända invandrare. Bidraget, som är betydligt högre än vanliga socialbidrag, är skattefritt och betalas ut under de två första åren i Sverige. Förra sommaren gjorde Fria Tider en kartläggning av etableringsstödet som visade att en invandrarkvinna med tre barn har rätt till ett skattefritt bidrag på ca 22 000 kronor i månaden genom reformen.

                                               


Satsningen finansieras främst genom minskade anslag till stöd för gamla, sjukskrivna och studenter. Under de kommande fyra åren minskas pensionskostnaderna med drygt fem miljarder kronor. I första hand är det garantipensionerna som regeringen vill skära ned på.
                                                

Sex miljarder kronor mindre kommer att spenderas på sjukskrivna om fyra år jämfört med idag, framförallt på grund av att regeringen räknar med att allt fler blir utförsäkrade.

Även Sveriges studenter får finna sig i besparingar när anslagen till studiestöd ska minskas med en miljard kronor årligen, visar regeringens vårbudget.

Källa: Artikel i Fria tider.

http://www.friatider.se/har-ar-vinnarna-i-arets-budget

http://www.regeringen.se/sb/d/16886/a/214366


Men man är generös när det gäller invandrarungdomar Läs nedan.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/24/reinfeldts-beslut-skattebetalarna-ska-amortera-invandrarnas-lan-2/



Gå gärna in på nedanstående länk där det finns fakta på skattefria bidrag samt ÄFS äldreförsörjningsstöd för invandrare som även är skattefria och där lägsta beloppet skattefritt är högre än vad många skattebetalande pensionärer får i bruttopension.

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

I nedanstående inlägg kan ni läsa om vad en smygfilmad iman predikat om gällande europas bidragssystem, skrämmande.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/

Läs även nedanstående artikel i Fria Tider.



http://www.friatider.se/svensk-ekonomi-samre-an-vantat


Med en socialdemokratisk regering så skulle det bli skattehöjningar, samt mera bidrag och så har jag hört att de tänker slopa rutavdraget som givit tusentals människor arbete, som om rutavdraget tas bort, kommer att istället bli arbetslösa och vara tvingade att leva på bidrag eller arbeta svart.

                                                  
                                              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar