tisdag 16 april 2013

30-tal jihadister från Sverige i Syrien


                                                   


Fler än trettio jihadister har rest från Sverige till Syrien för att strida med rebellerna mot den sittande regeringen, rapporterar Ekot.


Jihadisterna har en al-Qaida-inspirerad ideologi och den svenska säkerhetspolisen är orolig.

– När de kommer tillbaka till Sverige har de utvecklat sin förmåga att utföra attentat. Vi är oroade över att de har inspirerats av den här ideologin och har för avsikt att göra ett attentat i Sverige, säger Jonathan Peste är chefsanalytiker på Säpo till Ekot.

SÄPO är helt säkra på att de 30 personerna nu deltar i striderna på islamisternas sida samt utbildas för strid. Jämförelsevis uppskattar SÄPO att det sedan 2006 sammanlagt rest 40 personer till Afghanistan, Pakistan, Somalia, Irak och Yemen i samma syfte.

– I och med att vi ser att fenomenet under kort tid har utvecklats ganska drastiskt, vi bedömer att det är ganska många som har rest på kort tid, så försöker vi tala med individer som vi har uppgifter om att de vill resa iväg, säger Peste.

LÄS ÄVEN Jihadist från Sverige död i Syrien

http://www.friatider.se/jihadist-fran-sverige-dodad-i-syrien

Peste varnar för att attentatsrisken hemma i Sverige från de som stridit som jihadister utomlands är påtaglig.

– Flera av de allvarliga attentat som har genomförts eller planerats, där har det i många fall varit återvändare, säger Jonathan Peste.

SÄPO uppger att de sedan den misslyckade terrorbombningen i Stockholm avvärjt flera attentat, utan att Peste vill gå in närmare på exakt vad som avses.

LÄS ÄVEN ”De första jihadveteranerna tillbaka i Sverige”

http://www.friatider.se/de-forsta-jihadveteranerna-tillbaka-i-sverige

Kriget i Syrien har pågått i något över två år och tycks inte nå ett avgörande. NATO-stöttade rebeller, bland vilka utländska jihadister är dominerande, strider mot landets armé och regering.
Källa: nedanstående artikel i Fria tider.

http://www.friatider.se/30-tal-jihadister-fran-sverige-i-syrien

Jag är oroad över utvecklingen i världen.. terrordåd i USA och Säpo som är bekymrad över dessa unga svenska män som efter att ha deltagit i träningsläger för Al Quida och deltagit i strider..återkommer och kanske har med sig idéer som kan vara farliga..
Jag anser att svenska politiker borde mera studera islam och muslimska brödraskapet m.m. för att förstå hur dessa radikala islamister ränker.

Varför har man bara granskat Omar Mustafas åsikter och inte Miljöpartiets radiakala islamist samt moderaternas radikala islamist som inte har något emot Al quids andlige ledare som han menar kan koranen bättre än honom själv.

Läs nedanstående inlägg om moderaten som har synpunkter på Waberi i Moderaterna.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar