torsdag 25 april 2013

NU BYGGS ÖREBROS NYA JÄTTEMOSKÈ

                                                           


På attraktiv mark i ett parkområde längs Karslundsgatan i Örebro byggs just nu en drygt 1600 kvadratmeter stor moské. Moskén blir Örebros andra sedan Jehovas Vittnens gamla lokaler i Vivalla omvandlades till stadens första moské 2008.


En av Fria Tiders läsare, som önskar vara anonym , har tipsat oss om det pågående bygget. Intresset från lokal media för att uppmärksamma byggprojektet har varit svalt. Inga skyltar eller annan information upplyser heller Örebros invånare om vad det är som byggs på den attraktiva marken i Rostaparken längs Karlslundsgatan.


På Örebro Stadsbyggnad bekräftas det pågående bygget och ritningar samt planskisser skickas över till Fria Tiders redaktion. Moskén kommer att vara 1614 kvadratmeter stor och drygt elva meter hög när den står klar. En höjd jämförbar med ett fyravåningshus.


Bakom bygget står Bosniska Islamiska Församlingen i Örebro som beviljades bygglov för moskén redan våren 2011. Under vintern har församlingen ansökt om och beviljats att få bygga en större moské än man ursprungligen ansökt om bygglov för.


Moskén kommer däremot inte att ha någon minaret, åtminstone inte till en början. Örebroarna får därför vänta ytterligare några år innan de får höra böneutrop från den nya moskén.
Källa: nedanstående artikel i Fria Tider där ni kan se skisser på den stora moskén och bild på placeringen på den attraktiva marken längs Karlslundsgatan.

http://www.friatider.se/har-byggs-orebros-nya-jattemoske


Inte första kristna byggnaden i sverige som görs om till moské.. Även en Pingstkyrka såldes för 4 miljoner och gjordes om till moské.


Läs nedanstående artikel i Avpixlat.

http://avpixlat.info/2012/10/31/pingstkyrka-pa-flen-saldes-blir-radikal-sunnitisk-moske/



Jag hoppas ni går in och läser vad en smygfilmad iman predikat om europas bidragssystem, skrämmande läsning om hans åsikter.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/


Jag undrar vem som kommer att bekosta denna jättestora moské i Örebro?? Är det Saudarabien eller muslimska brödraskapet eller muslimska förbundet eller?? Jag hoppas det inte är skattebetalarna som betalar denna stora byggnad.


Anders Borg är ju för att moskéer skall kunna betalas med skattemedel, tycker detta är konstigt då han berättade i programmet Skavlan att han blivit kristen, borde väl i stället satsa på kristna frikyrkor och ge dem skattefinansierade lokaler istället. läs nedan.


http://www.dagen.se/nyheter/borg-sekular-stat-inte-alltid-bast/


Men vad gör inte moderaterna för att göra deras radikala islamist i försvarsutskottet glad.
Abdirisak Waberi. var tidigare ordförande för Islamiska Förbundet. Han tar inte avstånd från al-Qaidas andlige ledare Youssef al-Qaradawi, som Waberi anser kan islam bättre än han själv.


I Islamiska Förbundet ingår Sveriges Islamiska Skolor. Reportern Evin Rubar har berättat hur de tolv muslimska friskolorna i Sverige används för att islamisera eleverna i islamistisk inriktning. Det vanligaste är att svenska muslimska friskolor ingår i Sveriges Islamiska Skolor, där Abdirisak Waberi är ordförande.


Waberi har också varit rektor för den muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg. Waberi varnar för dans mellan könen och all annan musik än klassisk. Han vill ha islamiska regler som segregerar pojkar och flickor i muslimska friskolor.


Lyssna på intervju med honom i nedanstående videolänk.



Nedan länkar som berör honom då han tidigare varit rektor för islamistiska friskolan Römosseskolan i Göteborg, som även rymmer en moskédel. Jag ifrågasätter att islamistiska friskolor skall gynna integrationen för barnen.


http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.689768-allvarliga-krankningar-pa-romosseskolan


http://www.friatider.se/moderat-topp-politiker-i-terrorist-harva


http://www.expressen.se/gt/personalen-slar-barnen/


Läs nedanstående inlägg där en M-politiker har synpunkter på Waberi som moderat riksdagsman i försvarsutskottet.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/


Den radikale muslimen Mahmoud Aldebe också medlem i Muslimska förbundet som ville bli nominerad i Centerpartiet och hade förut krav på särlagstiftning för Sharialagar m.m. men blev kritiserad av centerpartiet och sedan enligt program på SR 09-11-08 ville han inte bli medlem där då han ansåg att de hade Islamofobi.


Läs nedanstående artikel i DN angående kraven som Aldebe ställde.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/muslimskt-forbund-kraver-egna-lagar


Lyssna på en intervju med Gert Wilders som berättar om islaminiseringen i Europa i Newsmax.TV Intervjuare är Kathleene Walter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar