torsdag 11 april 2013

Här är mötet som S inte vill tala om


                                                

I söndags valdes Omar Mustafa in i Socialdemokraternas partistyrelse. Valet har skapat en stor diskussion kopplat till att han även sitter som ordförande i Islamiska Förbundet. I den rollen har han vid flera tillfällen bjudit in personer som är kända för sina antisemitiska åsikter.


Senaste gången var för mindre än två veckor sedan, då bland annat Islamiska Förbundet anordnade "Muslimska Familjedagarna" i Stockholm. En av gästerna var den brittiska journalisten Yvonne Ridley, som enligt tidskriften Expo har sagt att "sionister har tentakler överallt".


Och det var inte första gången Omar Mustafa bjöd in en ökänd antisemit. Här på uppslaget syns han taggad på samma Facebook-bild som den palestinske debattören och författaren Azzam Tamimi. På bilden syns även den moderate riksdagsledamoten Abdirizak Waberi. Bilden är tagen under Islamiska Förbundets 31:a konferens i december 2011, ett år efter att Omar Mustafa valdes som ordförande i förbundet.

"Exempel på antisemitism"

Expressen har tagit del av Azzam Tamimis föreläsning på konferensen.

Tonen när han pratar om hur Israel bildades 1948 är det inte den version som ges i vanliga historieböcker.

– Sen beslutade européerna, västeuropéerna, framför allt britterna och fransmännen, att lösa deras egna judiska problem i Europa på vår bekostnad, genom att skapa en judisk stat i Palestina, så att judarna som de hatade så mycket helt enkelt kunde kastas ut ur Europa och skickas dit, säger Azzam Tamimi.

Han benämner bildandet av staten Israel som "det sionistiska projektet".

– Det är absolut ett exempel på antisemitism. Hela uttalandet andas ett väldigt förakt mot den judiska gruppen, säger Willy Silberstein, ordförande för Svenska Kommittén mot antisemitism.

Jan Hjärpe, professor emeritus i islamologi, förklarar att "det sionistiska projektet" syftar på en konspiratorisk analys av varför staten Israel bildades.

– Det är konspirationsidén att stormakterna i Europa och USA har skapat Israel för att komma åt hela den muslimska världen och behärska den. Det är en föreställning som är alldeles uppåt väggarna felaktig, säger han.


Källa: Expressens artikel där det finns mycket mer att läsa samt bild från mötet.

http://www.expressen.se/nyheter/har-ar-motet-som-s-inte-vill-tala-om/

Även DN och kristna tidningen Dagen har skrivit om detta.

http://www.dn.se/ledare/signerat/oroande-rasistiska-kontakter

http://www.dagen.se/nyheter/omar-mustafa-tar-avstand-fran-antisemitiska-uttalanden/

Jag har svårt att tro att han talar sanning att han tar avstånd från antisemitism, men han kanske använder sig av ordet som finns i koranen som gör att en muslim får ljuga bara det gagnar islam, om detta ord kan ni läsa i nedanstående länk.

http://ladycobra-beliver.blogspot.se/2013/04/radikal-muslim-tar-plats-i-s-styrelse.html

I Nedanstående länk kan ni lyssna på intervju med moderaternas radikala islamist i försvarsutskottet, som finns med på bilden i Expressens artikel och som också står omtalad där.


http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar