fredag 19 april 2013

SVT Debatt avbokade debattör efter ultimatum från Islamiska Förbundet

                                                        
 
 
I gårdagens avsnitt av SVT Debatt om petningen av Omar Mustafa från Socialdemokraternas partistyrelse var det meningen att dem islamismkritikse feministen och muslimen Bahareh Andersson skulle ha medverkat. Efter ultimatum från Mohammed Amin Kharraki i Islamiska Förbundet att utebli från debatten om Anderson medverkade vek dock SVT ned sig och drog tillbaka sin inbjudan till Andersson strax före sändning.


Det bekräftar Mette Friberg, programchef på SVT Göteborg och ansvarig utgivare för SVT Debatt:
– Vi ville framför allt ha med Islamiska förbundet i debatten, och vi ansåg att det var väldigt viktigt.
Bahareh Andersson är mycket kritisk till SVT:s och Fribergs agerande. På Facebook skriver hon:
- Anledningen var tydligen att en del av “debattörerna” vägrade att debattera med mig som muslim.


Det verkar tydligt att islamisterna kan diktera villkoren för ett debatt program. Så kära vänner detta var ett riktigt lågvattenmärke och en skandal på högsta nivå. Så kan det bli i dubbelmoralens Sverige” skriver hon på Facebook

.
Friberg vill inte uppge varför Islamiska Förbundet vägrade att debattera med Anderson. Hon hävdar att SVT Debatt-redaktionen haft en intern diskussion om beslutet att dra tillbaka Anderssons inbjudan men den verkar inte ha innefattat demokratiaspekten eller det rimliga i att en debattör får diktera vilka andra debattörer SVT Debatt bjuder in.


Eftersom det handlar om ett Public Service-företag med uttryckliga direktiv att vara oberoende, opartiska och sakliga är det förstås särskilt anmärkningsvärt att SVT Debatt-redaktionen låter islamister diktera vilka som ska medverka i programmet.


Källa: nedanstående artikel i Avpixlat

http://avpixlat.info/2013/04/19/svt-debatt-avbokade-debattor-efter-ultimatum-fran-islamiska-forbundet/


Relaterad länk nedan.

http://debatt.svt.se/2013/04/19/stod-muslimska-demokrater-istallet-for-anhangare-av-konsapartheid/


Jag har länge undrat över varför inte svenska politiker utbildar sig i religionen islam och sätter sig in i t.ex. vad muslimska brödraskapet står för och läser koranen. Det finns ett ord i koranen som ger muslimer rätt att ljuga bara det är till fördel för islam, låter konstigt men det är på det sättet.
Läs nedan om detta ord.


Taqiyya

En rätt att ljuga inför en ickemuslim, bara det gagnar Islam. Letade förklaringen på Youtube och på Googel ang ordet Tagiyya.


Läpparnas bekännelse är inte samma sak som hjärtats sök på
“Three Things About Islam” på Youtube.

Jag letade på länken och det var verkligen intressant läsning, läs själv och lyssna själv.



Även i nedanstående länk fanns förklaring på detta ord Taqiyya.

http://www.thereligionofpeace.com/Quran/011-taqiyya.htm


Nedan några verser ur koranen.


Era hustrur1 är för er som en åker; beträd därför er åker, när och som ni önskar – men sörj först för era själar.
(Surah 2:223; fördjupning)


Hustrun har, som sig bör, rättigheter mot mannen motsvarande dem han har mot henne; hans rätt ligger dock ett steg framför hennes.
(Surah 2:228; fördjupning)



Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då andra kvinnor som är tillåtna för er till hustrur – två eller tre eller fyra; men begränsa er till en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika – eller vänd er till någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet.
(Surah 4:3; fördjupning)


O ni som tror, tag icke judarna och de kristna till vänner.3 De är varandras vänner. Och den av er som tar dem till vänner är sannerligen en av dem. Allah vägleder förvisso icke det orättfärdiga folket.
(Surah 5:51; fördjupning)


När de helgade månaderna1 gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna [icke-muslimer], var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och villighet att förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred – Gud [Allah] är ständigt förlåtande, barmhärtig.
(Surah 9:5; fördjupning)


Bekämpa [slåss mot, kriga mot] dem som inte tror på Allah eller Domens Dag, eller tillåter det som är förbjudet av Allah och Hans Sändebud, eller inte erkänner Sanningens Religion, bland Bokens Folk [Judar och Kristna], tills de ger kompensation med villlig underkastelse, och känner sig underdåniga.
(Surah 9:29; fördjupning)


Då ni möter förnekarna1 [icke-muslimer] i strid, låt svärden falla över deras huvuden till dess ni har tvingat dem på knä; tag därefter de överlevande till fånga. Sedan kommer den tid då ni skall ge dem fria, godvilligt eller mot lösen, för att kriget skall lägga av sina bördor. Detta är vad ni har att iaktta. Om Gud ville kunde Han helt visst slå ned dem utan er medverkan, men genom att låta er kämpa mot varandra sätter Han er alla på prov. Och vad dem beträffar som stupar i kampen för Guds sak, skall Han inte låta deras handlingar bli förgäves; Han skall leda deras steg och ge dem sinnesstyrka och inre lugn och föra dem till paradiset som Han har låtit dem veta.
(Surah 47:4-6; fördjupning)


I nedanstående inlägg finns flera videos som informerar om muslimska brödraskapet, samt intervju med moderaternas radikala islamist som finns i försvarsutskottet i riksdagen.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

Läs även nedanstående inlägg, som handlar om yttrandefrihet.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/13/muslimer-i-sverige-vill-stoppa-islamkritik/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar