onsdag 17 april 2013

Bombdådet i Boston - bilder på misstänkt.


     

Två kraftiga explosioner inträffade vid 21-tiden på måndagskvällen svensk tid vid maratonloppet i Boston, Massachusetts. Två har bekräftats döda och ett 50-tal skadade i explosionerna, varav flera med kritiska skador.


Ytterligare två sprängladdningar hade apterats i närheten av maratonloppet men de hittades och desarmerades innan de hann detonera, skriver Boston Globe på nätet.

”Jag såg människor med ben som sprängts bort. Fasansfullt. Löpare som sprang fram mötte en fruktansvärd scen”, skriver ögonvittnet Dave Weigel på Twitter.


Enligt New York Post, som i sin tur hänvisar till myndighetskällor, har så mycket som tolv personer omkommit i explosionerna. Siffrorna över antal döda och skadade är fortfarande mycket osäkra. USA Today och Boston Globe uppger två döda och ett 20-tal skadade.


Runt 22.30 svensk tid uppgavs att en saudiarabisk man var gripen misstänkt för inblandning i dådet. Den misstänkte påstods ha skador och vårdades på sjukhus under övervakning av polisen. Den uppgiften dementerades senare av polisen i samband med en presskonferens vid midnatt svensk tid.

Den första explosionen ska ha inträffat i en hotellobby i ett hus beläget precis intill mållinjen. Boston Globe har släppt en videoupptagning som visar den första explosionen:


En tredje explosion inträffade under kvällen på John F Kennedy-biblioteket i centrala Boston. Detaljerna om denna händelse är fortfarande oklara och det är okänt om explosionen har något med bomberna vid maratonloppet att göra, skriver New York Post.
Läs nedanstående artikel.


http://www.nypost.com/p/news/national/two_explosions_at_boston_marathon_iMR0LCkcwASg0RQfVsH1yI?utm_source=SFnewyorkpost&utm_medium=SFnewyorkpost


Mobilnätet i centrala Boston stängdes av efter explosionerna för att förhindra fjärrutlösning av ytterligare sprängladdningar. Polisen söker just nu efter misstänkta föremål i hela området.
Tio minuter över midnatt, svensk tid, höll USA:s president Barack Obama ett kort direktsänt tal till nationen. I sitt tal uppmanade han amerikanerna att inte dra förhastade slutsatser och att man skulle utreda vem som låg bakom bomberna och varför.

Obama svarade inte på några frågor från journalister efter sitt tal utan lämnade pressrummet direkt.


En tredje explosion inträffade under kvällen på John F Kennedy-biblioteket i centrala Boston. Detaljerna om denna händelse är fortfarande oklara och det är okänt om explosionen har något med bomberna vid maratonloppet att göra, skriver New York Post.




KÄLLA: nedanstående artikel i fria tider.

http://www.friatider.se/kraftiga-explosioner-skakade-boston

Expressen skriver om detta i nedanstående artikel.

http://www.expressen.se/nyheter/explosioner-vid-bostons-maraton/
I NEDANSTÅENDE LÄNK FINNS MÄNGDER MED BILDER FRÅN BOSTON SOM VISAR
BILDER PÅ EN MISSTÄNKT FÖRÖVARE.

http://www.infowars.com/boston-bombing-culprits-found/

FÅR VERKLIGEN HOPPAS ATT DENNE TERRORIST FÄNGSLAS SNARAST.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar