måndag 20 januari 2014

Syriska jihadister tränas för terror i Sverige


picture210208

”Svenska mujahedin i Syrien” uppmanar i ett videoklipp Sverigearaber att resa till Syrien och kriga för al-Qaida.

Svenska och europeiska araber som rest till Syrien för att göra jihad tränas av al-Qaida för att starta upp terroristceller när de kommer tillbaka till Europa.

En al-Qaidaavhoppare uppger i en intervju med brittiska Telegraph att de tillresta jihadisterna systematiskt indoktrineras till hat mot Västvärlden och tränas för att attackera mål i Europa.


De får bland annat lära sig att bygga bilbomber och västar för självmordsbombning samt hur man startar nya terroristceller.


Avhopparen berättar bland annat hur de europeiska araber som han umgicks med i Syrien ofta brukade prata om olika platser som de drömde om att självmordsbomba när de åkte tillbaka.
Uppgifterna bekräftas av underrättelse- och säkerhetstjänster i Europa.

Enligt Scotland Yards antiterrorenhet har de första jihadisterna redan börjat återvända till Storbritannien med order om att genomföra terroristattentat. Den brittiska polisen förbereder sig genom en ”enorm” mobilisering för att skydda befolkningen från det nya hotet.


Även svenska Säpo oroas över jihadisternas återkomst. Myndigheten, som har kartlagt åtminstone 75 personer som rest från Sverige till Syrien för att kriga mot regimen, varnade i december för att Sverige anses bli ett allt mer legitimt terrormål i muslimska kretsar och att återvändande från Syrien dessutom kan bli inspirationskällor för de våldsbejakande islamister som redan finns i Sverige.

– Vi ser att det är möjligt att den här miljön kommer att öka i stort, sa Jonathan Peste, chefsanalytiker i frågor om kontraterrorism på Säpo, till TT.

Referenser: http://www.friatider.se/syriska-jihadister-tranas-for-terror-i-sverige

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10582945/Al-Qaeda-training-British-and-European-jihadists-in-Syria-to-set-up-terror-cells-at-home.html

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/minst-75-resande-till-syrien-strider_8827058.svd
Jag trodde dessa ungdomar som kommer hit flydde från kriget, men varför reser de tillbaka till kriget i Syrien?
Skrämmande.

2 kommentarer:

 1. Det är bara en tidsfråga innan någon av de nyss hemkomna jihadisterna tar en AK:47 Kalashnikov och 20 kilo sprängdeg och går loss i ett miljonprogram någonstans. Bara en tidsfråga. Vi har redan haft en självmordsbombare. Dags att vakna upp, stifta nya och hårda lagar, upplysa folket om faran med radikal och militant islam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer! Radikala islamister finns i riksdagen och i flera politiska partier, bl. a. Moderaterna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna.

   Läs kritik mot Reinfeldt ang. radikal islamist, från moderat kommunpolitiker.

   http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

   Läs även detta och lyssna på flera videos där invandrare säger vad de tycker.

   http://ladycobra.wordpress.com/2013/12/28/brodraskapet-kopplat-till-islamiska-forbundet-i-sverige-stamplat-som-terrororganisation/

   Radera