fredag 31 januari 2014

Ensamkommande skapar arbetstillfällen i Nora


Sossarnas förslag, höj skatterna! 

En anställd per ”ensamkommande flyktingbarn”. Så ser personaltätheten ut när Nora kommun gör affärer med Migrationsverket.

Totalt kommer boendet ha plats för 18 ensamkommande – vilket i sin tur innebär att 16-18 nya arbetstillfällen ”skapas” för personer som ska arbeta heltid med att passa upp på männen, rapporterar Nerikes Allehanda. Boendet kommer att ha dygnet runt-bemanning.

Det rör sig om vuxna och unga vuxna män från tredje världen vars familjer betalat hundratusentals kronor till människosmugglare för att de ska kunna ta sig till Sverige, uppge sig vara under 18 år och därmed säkra uppehållstillstånd för hela familjen
Referenser; http://na.se/nyheter/nora/1.2363885-fortfarande-oklart-med-boende
http://www.friatider.se/ensamkommande-skapar-arbetstillfallen-i-nora

Jag anser att fler anställda inom äldrevården och sjukvården borde prioriteras, åldringar har inte sådan uppassning som dessa ensamkommande unga män.

Äldre får i många fall inte komma ut i friska luften för det inte finns resurser till detta inom vården i brist på personal. Men det är inte så viktigt att ge våra äldre som snällt betalat sin skatt, bra vård, för det är viktigare att ge bra service till dessa ensamkommande unga männen. som troligen kommer från rika familjer som har råd att betala för människosmugglare som kostar hundratusentals kronor per person.


De kanske har haft hembiträde i sina hem och är van med uppassning.
Nedan fakta på olika skattefria bidrag som våra nyanlända kan få.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Se Uppdrag granskning om SFI fusket i Sverige som är utbrett.

Lyssna på nationalekonomen Tino Sanandaji om invandring och mångkulturism.


Se även denna video som handlar om Växjö som köpt modulhus för miljoner till ensamkommande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar