tisdag 21 januari 2014

Säkerhetspolisen: Kent Ekeroth talar sanning                                         
 I fredags kördes Kent Ekeroth ut från Nosh and Chow – enligt restaurangen därför att han kallat en kvinna ”hora”. Men Säpos livvakter säger att Ekeroth inte gjort något som motiverade en avvisning, utan att han slängdes ut på grund av sina åsikter.


Anledningen till att Ekeroth kördes ut var enligt restaurangchefen Daniel Pramberg att han skulle ha kränkt en kvinnlig kroggäst genom att kalla henne ”hora” eller ”jävla hora” – något som Ekeroth själv bestämt förnekar.


Enligt Ekeroth sade en av restaurangens värdar att han och hans tre vänner inte var välkomna därför att de var sverigedemokrater.
Händelseförloppet iakttogs av Kent Ekeroths livvakter från Säpo, som befann sig tillsammans med honom på Nosh and Chow.


I lördags blev kammaråklagaren Ronnie Jacobsson, som hade jour under helgen, uppringd av Säpo.


Efter att ha fått en muntlig föredragning om vad som hänt kvällen innan på Nosh and Chow gjorde Ronnie Jacobsson bedömningen att Ekeroth kunde ha utsatts för olaga diskriminering.
Han rekommenderade Säpo att anmäla det inträffade, vilket gjordes senare samma dag.

Men igår beslutade Ronnie Jacobsson att inte inleda någon förundersökning.

”Uppgifterna i ärendet ger inte anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats”, skriver han i beslutet.


Jacobsson har förklarat att hans tidigare bedömning att olaga diskriminering kunde ha förekommit byggde på en missuppfattning av rättsläget – något som har slagits upp stort i flera tidningar.


Vad som däremot inte har framkommit i rapporteringen är vad Säpos personal har berättat om vad som hände på Nosh and Chow i fredags när Ekeroth tvingades lämna restaurangen.


Fria Tider har talat med Ronnie Jacobsson som har redogjort för de uppgifter Säpo delgav honom under den muntliga föredragning som ägde rum i lördags.

Och det visar sig att polismännens beskrivning av händelseförloppet helt stämmer överens med Kent Ekeroths berättelse: han betedde sig inte olämpligt på något vis, utan avvisades från restaurangen på grund av sina politiska åsikter.

– Ingenting hade inträffat som livvakterna noterat som skulle motivera ett avvisande. Utan det som sades till Ekeroth och hans sällskap var ungefär ”att vi vill inte ha er här”, säger Jacobsson.

Uppgav Säpo att han blev avvisad på grund av sina politiska åsikter?
– De uppfattade innebörden av avvisningen på det sättet. Exakt i detalj vad de har hört och inte hört vet inte jag, men det var innebörden av det hela.

Så enligt Säpo hade Ekeroth inte betett sig olämpligt?

– Nej. Och den saken pratade vi särskilt om, om det fanns något i hans eget beteende som hade föranlett avvisningen. Ingenting sådant var känt.
Källa: http://www.friatider.se/sapo-ekeroth-talar-sanning

Läs mera om detta i nedanstående länk.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/01/19/sapo-anmaler-sd-fientlig-restaurang/

Lyssna på en lång intervju med Jim Olsson som hängdes ut för sina åsikter av Expressen, som också gjorde oanmält hembesök hos honom. Intervjun kommer efter musikinslaget. Skrämmande hur Expressen kan hänga ut honom på det sättet och även göra hembesök.

Varför hänger de inte istället ut våldtäktsmän, rånare eller misshandelsmän istället…nej dessa skyddar de verkligen. Men oskyldiga människor som bara sagt sin åsikt, dem förföljer man och hänger ut.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/01/20/rlm-intervjuar-jim-olsson-uthangd-av-expressen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar