söndag 26 januari 2014

Zulmay Afzali: ”Många invandrare hatar svenskar”


Zulmay-Afzali-96_1125906b

Foto SvD ZULMAY AFZALI
Zulmay Afzali bor i Sverige och är tidigare statsanställd i Afghanistan. I en artikel i SvD
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/nej-svenskarna-ar-inte-rasister_8930490.svd
skriver han nu om hur många invandrare som han träffat utgår ifrån att svenskar är rasister, och att de bär på ett hat och förakt mot den ljushyade folkgruppen.

Själv konstaterar dock Zulmay Afzali att han efter tre år i landet än så länge inte har mött något som kommer i närheten av rasism bland svenskar.

”Däremot är det tyvärr flera av mina landsmän och andra som invandrat som bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar och som inte vill anpassa sig och integreras i det land som gett dem möjligheter”, skriver han och fortsätter:

”Om de får sina pengar från Socialbyrån en dag för sent kallar de det rasism. När busschauffören ber dem visa sina biljetter är han rasist. Om läkaren inte ger dem de mediciner de vill ha så är läkaren rasist. Och så vidare.”

”Självutplånande” folkgrupp

Afzali avråder svenska folket från att låta den nuvarande slappa asylhanteringen fortgå och rekommenderar en striktare och tydligare tillämpning av reglerna. Han varnar också svenskarna för att fortsätta att stillatigande acceptera hur invandrare lättvindigt kallar dem för rasister.


”Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här”, skriver Zulmay Afzali i SvD.


Samtidigt förändras Sverige i rask takt mot en framtid där svenskarna är i minoritet i det som tidigare var deras land. I åldersgruppen 0–44 år är var tredje person en invandrare, enligt siffror från SCB som Fria Tider skrev om i oktober.

 De största grupperna som just nu kommer till Sverige är araber, afrikaner, romer och afghaner.


Enligt norska HRS kommer svenskar att bli minoritet i Sverige år 2049.

Zulmay Afsali skriver i SvD nedanstående:

-Nu har jag bott tre år i Sverige och har en helt annan bild av svenskar än de flesta asylinvandrare som jag träffar och pratar med har. Sedan ett år har jag ett bra jobb som lärare och försörjer mig själv. Från min första dag i en sfi-klass med svenska lärare, på resor med bussar och tåg, i butiker och på caféer, hos svenska familjer som jag lärt känna – överallt har jag observerat hur svenskar beter sig. Hittills har jag inte en enda gång mött något som kommer i närheten av rasism bland svenskar.
–Däremot är det tyvärr flera av mina landsmän och andra som invandrat som bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar och som inte vill anpassa sig och integreras i det land som gett dem möjligheter. Om de får sina pengar från Socialbyrån en dag för sent kallar de det rasism. När busschauffören ber dem visa sina biljetter är han rasist. Om läkaren inte ger dem de mediciner de vill ha så är läkaren rasist. Och så vidare.

Den svenska asylhanteringen måste bli strikt, tydlig och rättssäker och svenskarna bör inte acceptera att lättvindigt kallas rasister. Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos de asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här.


Den svenska vänligheten, sådan den uttrycks i systemen kring asylhanteringen och integrationen av människor som beviljats asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, gör många nyanlända förvirrade och skapar en dålig grund att bygga ömsesidig tillit och respekt på.
Zulmay Afzali är före detta regeringstjänsteman i Afghanistan, flykting i Sverige sedan tre år, lärare och författare. mummelforlaget@comhem.se

Referenser: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/nej-svenskarna-ar-inte-rasister_8930490.svd

http://www.friatider.se/afghansk-skribent-manga-invandrare-hatar-svenskar

Verkar som det är bara invandrare i Sverige som vågar prata klarspråk om denna utbytande av oss svenskar som sker genom denna massiva invandring som är större än i andra Europeiska länder.

Lyssna på Nalin Pekgul i interju i SVT Rapport, hon menar att kriget i Syren förflyttas till Sverige m.m. intressant som hon pratar om.. Även om ni läsare inte är socialdemokrater så lyssna på denna intervju, beundransvärt mod hon visar att prata klarspråk.

Lyssna även på nationalekonomen Tino Sanandaji om massinvandring och mångkulturen.

Nedan kan ni lyssna på två invandrare som har synpunkter på dagens Sverige.
Lyssna på dessa videos som är inspelningar av samtal till Ring P1 SR, 2 invandrare säger vad de tycker om invandringen



Tror också detta med dessa skattefria bidrag som betalas ut till nyanlända och andra förmåner som är skattefria spelar in att många reagerar därför pengarna för detta tas ju av skattebetalarnas pengar och det retar många och hur skall detta kunna fortsätta år efter år och det bara kommer fler och fler till vårt land, till slut så blir det ebb i statens finanser. Läs fakta nedan på dessa bidrag m.m.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/
Lyssna på programmet Uppdrag granskning angående SFI fusket som är utbrett och det är ju märkligt att detta kan förekomma och jag förundras över attityden som dessa två kvinnor som intervjuades att de helt enkelt inte vill arbeta och att de efter flera år i Sverige inte kan ett ord Svenska.

Läs även detta inlägg som visar att invandrare gillar SD som kanske inte många trott.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/12/13/fler-man-med-utlandsk-bakgrund-valjer-sd/
Om dessa annonser
Occasionally, some of your visitors may see an advertisement here.
Tell me more | Dismiss this message

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar