torsdag 21 februari 2013

SD: Oroväckande blindhet för kvinnofientliga värderingar

Vår debattartikel Dra in stödet till kvinnofientliga moskéer väckte reaktioner från såväl Amanj Aziz som samfundsminister Stefan Attefall. Gemensamt för de båda är att de förenklar och misstolkar det vi skrivit samt anför en rad ovidkommande, vilseledande eller direkt felaktiga påståenden, skriver Jimmie Åkesson (SD) och Mattias Karlsson (SD).

Aziz börjar med påståendet att det i den omskrivna artikeln ska ha stått att muslimerna är vårt största utländska hot. Detta är inte sant. Citatet Aziz nämner är en rubrik som sattes av Aftonbladet, inte av SD. Detta är något som Aftonbladet har medgett och som är väl känt. Värt att nämna är också att den ursprungliga rubriken var Etablissemanget blundar för farorna med islamiseringen och att artikeln vände sig inte emot enskilda muslimer utan emot det svenska samhällets anpassning till islamistiska krav.

Välgörenhet väger inte upp

Aziz framhåller i sin artikel att vissa moskéer ägnar sig åt välgörenhet. Vi betvivlar inte detta, men anser samtidigt detta vara ett ovidkommande argument i sammanhanget. Spridande av kvinnofientliga och antidemokratiska värderingar är inget som vägs upp av att organisationen i andra sammanhang visar välvilja. De grundläggande demokratiska värderingarna kan vi aldrig kompromissa med.


Aziz skriver slutligen att moskéerna i Sverige till allra största delen är privatfinansierade. Om han har rätt så klarar sig ju uppenbarligen de kvinnofientliga och antidemokratiska moskéerna utmärkt även utan skattebetalarnas hjälp.

Att en man som Amanj Aziz inte ser problemen med den kvinnosyn och de antidemokratiska värderingar som förmedlas i moskéerna är dock inte förvånande.


Aziz har själv försvarat sharialagarna som skulle göra slut på demokratin, så som vi känner den. Han har nära kopplingar till TUFF, som var en av Sveriges mest radikala islamistiska organisationer. Aziz har bland annat företrätt denna organisation i ett inslag i Sveriges radio P1, där han försvarade organisationens beslut att bjuda in den kanadensiske hatpredikanten Bilal Philips, som bland annat legitimerat självmordsbombningar och förespråkat dödsstraff för homosexuella.


Oroande blindhet från samfundsministern


Det är dock både förvånande och oroväckande att Stefan Attefall tycks vara lika blind för vilka värderingar som förmedlas. Som vi misstänkte tycks regeringen vara nöjd med de ytliga förändringar som har skett, tillräckligt nöjd för att godkänna att de temporärt stoppade bidragen åter lämnas ut. Att det i Uppdrag gransknings uppföljning tydligt framkom att eventuella förändringar skett endast med hänsyn till att värdlandets lagar ska följas.


 Synen på kvinnans underordnade roll i familjen, påbudet om att kvinnor alltid skall vara sexuellt tillgängliga för sina män, månggifte och mannens rätt att under vissa omständigheter bruka våld mot sin fru står dock fast. Det lärs fortfarande ut att detta är rätt och godkänt enligt islam.


Menar samfundsministern verkligen att det är förenligt med kravet på att upprätthålla och stärka samhällets grundläggande värderingar när en organisation lär ut att kvinnofientliga och antidemokratiska värderingar egentligen är ok men endast på grund av rådande lagar inte bör efterlevas?

KÄLLA: LÄS MERA i NEDANSTÅENDE ARTIKELLÄNK I GP.


http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1310517-sd-orovackande-blindhet-for-kvinnofientliga-varderingar




GÅ IN PÅ NEDANSTÅENDE LÄNK DÄR DET FINNS BL.A. INTERVJU MED MODERATERNAS RIKSDAGSMAN I FÖRSVARSUTSKOTTET SOM ÄR RADIKAL ISLAMIST FRÅN SOMALIA OCH SOM TIDIGARE VARIT REKTOR FÖR EN FRISKOLA I GÖTEBORG MED INNERYMMANDE MOSKÈ, I LÄNKEN FINNS ARTIKELLÄNKAR OM MISSFÖRHÅLLANDEN I DENNA SKOLA MED ALLVARLIGA KRÄNKNINGAR MOT FLICKOR I SKOLAN.


http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Nedan några verser ur Koranen:

Era hustrur1 är för er som en åker; beträd därför er åker, när och som ni önskar - men sörj först för era själar.
(Surah 2:223; fördjupning)


Hustrun har, som sig bör, rättigheter mot mannen motsvarande dem han har mot henne; hans rätt ligger dock ett steg framför hennes.
(Surah 2:228; fördjupning)



Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då andra kvinnor som är tillåtna för er till hustrur - två eller tre eller fyra; men begränsa er till en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika - eller vänd er till någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet.
(Surah 4:3; fördjupning)



TROENDE! Gå inte till bön1 om ni befinner er i omtöcknat tillstånd, utan vänta till dess ni vet vad ni säger. Gör det inte heller i ett tillstånd av stor rituell orenhet, utan skölj först hela kroppen; undantagna är de som befinner sig på resa. Om någon av er är sjuk eller befinner sig på resa eller just har förrättat sina behov eller haft beröring med kvinnor och inte finner vatten, skall han ta ren jord och stryka över ansikte och händer. Gud utplånar och förlåter mycken synd.
(Surah 4:43; fördjupning)


O ni som tror, tag icke judarna och de kristna till vänner.3 De är varandras vänner. Och den av er som tar dem till vänner är sannerligen en av dem. Allah vägleder förvisso icke det orättfärdiga folket.
(Surah 5:51; fördjupning)



Upplever ni uppror från kvinnornas sida2, ska ni först tala till dem, sedan (får ni använda negativa uppmuntringar som att) överge dem i sängen, sedan får ni (som sista alternativ) slå dem.
(Surah 4:34; fördjupning)




Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar - och till alla troende kvinnor - att de utanför hemmet noga sveper om sig sina ytterplagg; på så sätt blir de lättare igenkända som anständiga kvinnor och undgår att bli ofredade. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.
(Surah 33:59; fördjupning)

Kanske inte alla vet att det finns ett ord i koranen enligt nedan.


Taqiyya


En rätt för en muslim att ljuga inför en ickemuslim bara det gagnar Islam. Letade förklaringen på Youtube och på Googel ang ordet Tagiyya.

Läpparnas bekännelse är inte samma sak som hjärtats sök på
“Three Things About Islam” på Youtube.

Jag letade på länken och det var verkligen intressant läsning, läs själv och lyssna själv.

http://www.youtube.com/watch?v=Ib9rofXQl6w

Även i nedanstående länk fanns förklaring på detta ord Taqiyya.

http://www.thereligionofpeace.com/Quran/011-taqiyya.htm


Referenser:
1. Bernström, K. Mohammed, "Koranens budskap", Proprius Förlag, 2002
2. Khalifa, Rashad, "Koranen, Det Sista Testamentet", Islamic Prod., 1998
3. Sadiqa, Qanita, "Den Heliga Qur'anen", Islam International Publ. Ltd., 1988
4. Safa, F. Reza, "Inside Islam", s. 41, Charisma House, 1996
5. Källberg, Knut-Göran, "Reportage: Självmordsbombare", Expressen Magasinet, s. 21-22, Söndag-Måndag, 12-13 Dec. 2004
6. Caner, Ergun & Emir, "Unveiling Islam", s. 64, 219, Kregel Publ., 2002
7. Spencer, Robert, "Jihad Watch", 12/3 2005
8. Morey, Robert, "Islams invasion", s. 127-129, Livets Ords förlag, 2003
9. Abdullah Al Araby, "Islam Review", 9/4 2005


Gå in på nedanstående video där en man som flytt till Norge berättar om muslimska brödraskapet.

http://www.youtube.com/watch?v=Uyje6mXPjQQ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar