torsdag 14 februari 2013

Moskébygge i Borlänge dröjer efter SD:s överklagan

Det kontroversiella moskébygget i Borlänge hotar bland annat Peace and Love-festivalen som använder den park som ska bebyggas. Nu har SD:s lokala ordförande överklagat byggplanerna och bygget drar därför ut på tiden, rapporterar Ekot.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=5440605


Kommunen har redan godkänt att en enorm moské ska få byggas direkt intill stadshuset mitt i centrala Borlänge. Moskén ska innehålla bibliotek, bönesal och ”studietorn”.

Sverigedemokraternas distriktsordförande Marie Edenhager överklagade i oktober förra året kommunens beslut att sälja av marken till moskébygget och förvaltningsrätten begär nu ett förtydligande av Edenhager och processen väntas dra ut på tiden till april.

Fria Tider skrev i september om hur moderaterna i staden vacklade i frågan kring den nya moskén, då det fanns ett stort motstånd mot bygget bland Borlängeborna. Dock slöt moderaterna slutligen upp bakom bygget och sverigedemokraterna var det enda parti som motsatte sig.

I somras skrev 300 grannar på en protestlista mot bygget, där man bland annat framförde att moskén skulle förstöra ett vackert grönområde och att den stora Borlängebaserade Peace and Love-festivalen kan bli lidande. En förfrågan om folkomröstning om bygget har avslagits av kommunen.
Källa: nedanstående artikel

http://www.friatider.se/moskebygge-i-borlange-drojer-efter-sds-overklagan

Det är i ett område nära Ringen nära stadshuset i Borlänge som en moské planeras. Trehundra boende i området har skrivit på en protestlista och överlämnat den till kommunen. Det skriver Dalarnas Tidningar.

Som förevändning till att de boende inte vill ha en moské i just sitt område, utan att den bör byggas i någon annans, framförs bland annat att trafiken kommer att störas. Vidare menar protestgruppen att fotgängare hindras i sin promenad genom grönområdet som kan komma att bebyggas. Det framgår i gruppens skrivelse till Borlänges statskontor.

”Trafiksituationen är redan i dag så extrem att det inte kan tillåtas någon mer belastning”, heter det i skrivelsen.

Protestgruppen är också oroliga för att historiska värden kan gå förlorade, samt att den stora Borlängebaserade Peace and Love-festivalen kan bli lidande.

”En moskébyggnad överskuggar barnstugan och tar bort en historisk vy mot före detta komministerbostaden. Även gångstråket mot stadskärnan fråntas oss gående. Peace & Loves största scen kan inte heller användas i området.”

Protestgruppen påstår att invändningarna mot moskébygget inte har något att göra med att det är just en moské som byggs.

”Vi föreslår att detta bygge ska uppföras där det finns möjlighet för dessa människor att utöva sin religion och även utöka när antalet utövare ökar”, skriver de.

Borlänge är en populär bostadsort för bland annat somalier som bor där i tusentals. Fria Tider har tidigare skrivit om hur arga boende kallat kommunpolitiker för ”förrädare” i SVT när dessa förklarade varför det behövs en moské.
Källa: nedanstående artiklar.
http://www.friatider.se/borlangebor-protesterar-mot-moskebygge


http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.4879096-300-boende-i-ringen-protesterat-mot-islamiskt-center


Jag undrar om inte detta studeitorn är en minaret som kommer att ropa ut böner från högtalare 5 ggr om dagen med början kl 4 på morgonen som det görs i Sthlm.
Gå in på nedanstående länk och lyssna på vl.a. iraniern som vill slippa böneutrop 5 ggr om dagen i Sthlm där han bor för han får ångest då han hör detta och blir väckt kl. 4 på morgonen av böneutropen från minareten. I nedanstående länk finns en artikellänk där Anders Borg menar att moskéer skall byggas med skattepengar,, alltså menar han att skattebetalarna skall vara med att betala dessa moskéer.


http://ladycobra.wordpress.com/2013/01/11/iranier-vill-slippa-boneutrop-fran-minaret-i-sverige/


Gå även in på nedanstående länk, där bla.a. en invandrare berättar att många invandrare gillar SD.. Finns även med en intervju med Moderaternas radikala islamist från Somalia som sitter i försvarsutskottet i Riksdagen och flera intressanta artikalr om denne man.
Samt verser ur koranen m.m.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/01/11/invandrare-for-sverigedemokraterna/

Hänvisar också till nedanstående länk där det finns mycket fakta om bl.a. skattefria bidrag för invandrare.

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/hur-har-sverige-blivit/



Nedanstående länk är mycket intressant.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/01/07/saudiarabien-exporterar-hatpropaganda-till-sina-moskeer-i-varlden/

Nedan en krönika av Herman Lindqvist som är värd att läsa... Han vågar skriva vad han tycker vilket jag beundrar..de flesta journalister m.fl. vågar ju inte yttra sig om invandringen eller om islam, för rädslan att bli stämplade som rasister eller främlingsfientliga...men jag undrar om sveriges ekonomi är någon ras, eller islam någon ras,, mycket underligt med denna politiska korrekthet.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/hermanlindqvist/article15974504.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar