torsdag 7 februari 2013

Känd iman våldtog sin 5-åriga dotter till döds

Den prominenta saudiarabiska imamen Fayhan al-Ghamdi släpps ur fängelset efter fyra månaders häkte – trots att han lät torterade och våldta sin dotter till döds, rapporterar Daily Mail

Det var i oktober som den femåriga flickan avled efter brutal tortyr och upprepade våldtäkter. Randa al-Kaleeb, en socialarbetare på sjukhuset där flickan lades in, säger att flickans nacke hade knäckts och att hon bland annat hade blivit bränd och fått naglar utdragna. Enligt uppgifter hade tortyren pågått i flera månader.

Flickans moder uppger att Fayhan al-Ghamdi innan tortyren misstänkte att flickan inte längre var oskuld. I samband med att flickan avled greps han.

Fayhan al-Ghamdi erkänner att han slagit sin femåriga dotter med elkablar och käppar, men då de saudiarabiska shaira-lagarna är sådana att en far kan mörda sina barn utan allvarlig påföljd, så har han nu släppts efter fyra månader i häkte, mot att han betalar så kallade blodspengar till moderns släktingar, motsvarande 320 000 kronor. Hade det istället varit en son hade summan varit den dubbla.

Källa: nedanstående artikellänkar.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2273171/Fayhan-al-Ghamdi-raped-tortured-daughter-5-death-escapes-light-sentence.html#axzz2K9Z7r1Cm

http://www.friatider.se/kannd-imam-valdtog-dotter-till-dods-satts-pa-fri-fot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar