onsdag 27 februari 2013

Man i Borlänge dömd efter att ha klagat på invandrare

En 45-årig man i Borlänge dömdes igår av Falu tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter efter att ha skrivit ett mail till sin hyresvärd Tunabyggen där han klagade på invandrare i sitt bostadsområde.


I sitt mail anklagade han människor med invandrarbakgrund för att inte sköta sig i hans bostadsområde och påstod att de skräpade ned på gården, han använde sig i samband med detta av formuleringar såsom ”vidriga avskum” och ”pedofilterrorister”.


Tingsrätten betraktade hans mail som hets mot folkgrupp då man ansåg att mannen ”uttryckt missaktning för grupper av personer med anspelning på hudfärg, nationellt och etniskt ursprung samt trosbekännelse”.


Mailet var riktat till Tunabyggens ledningsgrupp men mannen förnekade uppsåt då hans syfte aldrig varit att mailet skulle spridas till en större grupp människor, vilket krävs för att brottet hets mot folkgrupp ska vara aktuellt. Istället är det Tunabyggens VD Jörgen Olsson som spridit mailet genom att informera styrelseordföranden om det för att därefter presentera det för bolagets styrelse.


Den 45-årige mannen har sagts upp från sin anställning på Borlänge kommun efter att hans mail till Tunabyggen blivit känt. Förutom villkorlig dom dömdes han till att betala 7000 kronor i böter.

Källa: nedanstående artikel

http://www.friatider.se/man-i-borlange-domd-efter-att-ha-klagat-pa-invandrare


Jag anser att man skall inte uttrycka sig på detta sätt i ett mejl som mannen gjort, men han kanske var onykter och arg på någon som betett sig illa..

Men jag är nog säker på att om han uttryckt sig bedrövligt om svenskar som var störande i bostadsområdet,, hade det säkert inte blivit något åtal..


Gå in på nedanstående länk som är skrämmande.


http://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar