lördag 16 februari 2013

Norge: ”Ingen framtida välfärd med fortsatt invandring”

Antingen stoppar den norska regeringen det massiva mottagandet av invandrare från tredje världen – eller så kan norrmännen glömma att de kommer ha en fungerande välfärdsstat i framtiden. Det är bara att välja, skriver två norska journalister i en uppmärksammad debattartikel.

”Att bibehålla den nuvarande invandringsnivån de kommande decennierna och samtidigt upprätthålla en generös välfärdsstat som i dag är inte ett realistiskt mål”, skriver Hege Storhaug och Rita Karlsen, på nrk.nohttp://www.nrk.no/ytring/grunnlaget-for-velferden-1.10908673

Författarna, som representerar människorättsorganisationen Human Rights Service (HRS), pekar på att den utomeuropeiska invandringen varit en rejäl nitlott för de norska skattebetalarna.
”Trots att invandrarhushållen har få personer i pensionsålder hade de ändå ett underskott i skatte- och bidragssystemet, det vill säga de förbrukar mer välfärdstjänster än de betalar in i skatt. Hushåll med norsk bakgrund hade däremot ett litet överskott”, skriver Storhaug och Karlsen och hänvisar till ny statistik från HRS.


Enligt de senaste prognoserna för befolkningsutveckling från norska Statistiska Centralbyrån (SSB) kommer norrmännen att bli en minoritet i sitt eget land inom 30 år. I Oslo, där norrmännen blir en minoritet om bara 15 år, lever redan mer än hälften av de utomeuropeiska invandrarna på bidrag.
Och i takt med att allt färre norrmän ska försörja allt fler invandrare blir det inte lätt att upprätthålla något meningsfullt välfärdssystem med grundläggande social trygghet, varnar Storhaug och Karlsen. Oljemiljarderna till trots.

Statistik i nedanstående länk.

http://www.ssb.no/folkfram/


”Som medborgare borde vi kunna förvänta oss att alla ansvariga politiker höll ordning i de nationella välfärdssräkenskaperna och hade kommande generationer i åtanke när politiken utformas under de kommande åren”, avslutar de.

Källa: nedanstående artikel

http://www.friatider.se/norge-ingen-framtida-valfard-med-fortsatt-invandring



Gå in på nedanstående länk och läs om vad Norsk media tycker om svensk media.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/02/03/norsk-systertidning-sagar-aftonbladet/


Nedan finns fakta om skattefria bidrag för invandrare som många pensionärer aldrig kommer upp i bruttopension mot vad dessa får som inte betalat en enda skattekrona till vår välfärd som minskar hela tiden med indragningar på det mesta.

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/hur-har-sverige-blivit/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar