onsdag 20 februari 2013

Muslimsk friskola hotas av nedläggning

Den islamiska friskolan i Norrköping, Jasminskolan, hotas av nedläggning. Skolinspektionen har gjort flera besök och haft mycket att anmärka på – beslut väntas inom kort.


Skolan grundades 2010 och har en inriktning mot islam och har särskilt kommit att locka elever med somaliskt ursprung. Skolinspektionen har gjort flera oanmälda besök och skolan har inte rättat till bristerna och nu hotar nedläggning, rapporterar NT.

Källa: nedanstående artikel

 http://www.nt.se/norrkoping/artikel.aspx?articleid=8335798


Skolinspektionen anser att det är brister i uppföljningen av elevernas kunskap och bristen på stöd för olika elevers behov anser de är mycket allvarlig.

Inspektionen har varit kritiska mot den före detta rektorn på skolan, som inte haft någon pedagogisk utbildning eller erfarenhet. I september i fjol fick skolan en ny rektor, som inte ville uppge sitt namn till lokaltidningen – inte ens kommunens tjänstemän visste vad rektorn hette.

Sammantaget menar inspektionen att skolan har ”anmärkningsvärt många brister”.

Beslut om eventuell nedläggning väntas inom kort. Före detta lärare har larmat om att barn från Somalia värderas lägre än andra, flickor värderas även de lägre än pojkar, att nationella prov inte utförts och att undervisningen har ”havererat”.

Källa:nedanstående artikel.

http://www.friatider.se/muslimsk-friskola-hotas-av-nedlaggning


Inte förvånad.. I nedanstående länk finns intervju med f.d. rektorn för Römosseskolan i Göteborg med en innerymmande moské...

Rektorn är nu placerad i försvarsutskottet i riksdagen för Moderaterna,, han är radikal islamist från Somalia. I länken finns länkar där det framgår att det förekommit allvarliga kränkningar på denna skola.

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/hur-har-sverige-blivit/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar