torsdag 22 augusti 2013

”Stress inför skolstarten” orsakar bilbränder menar Mejsam Abdulla

    
picture1123509


Socialt utsatta områden i Uppsala har den senaste veckan drabbats av ett ovanligt stort antal bilbränder. Anledningen till ökningen uppges vara att ungdomar känner sig ”stressade när sommarlovet är över”.


– Jag känner mig helt lugn för att Uppsala inte ska drabbas av samma oroligheter som förra sommaren, att det inte blir några bilbränder eller stenkastning, sade kommunalrådet Mohamad Hasan (FP) i ett uttalande i Uppsala Nya Tidning i början av juli. Men redan samma dag brann flera bilar ett av stadens invandrartäta områden.


http://www.friatider.se/lofte-om-bilbrandsfri-sommar-i-uppsala-kom-pa-skam
Bilbränder har därefter varit ett återkommande fenomen under sommaren, framförallt i det socialt utsatta området Gottsunda omedelbart sydväst om Uppsala. Men den senaste tiden har bilbränderna varit fler än vanligt.

– En del ungdomar blir stressade när sommarlovet är över, förklarar Mejsam Abdulla, ordförande för organisationen Unga Kris i Uppsala, i Uppsalatidningen. Ungdomar känner enligt honom ”lite ångest” inför skolstarten – något de försöker råda bot på genom att ”få en kick” genom att bränna bilar.
Andra orsaker till bilbränder kan enligt Abdulla också vara att gärningsmännen känner sig ”felbehandlade av polisen” eller att de vill tjäna pengar på försäkringsbedrägerier.

Källa: Fria Tider
http://www.friatider.se/stress-infor-skolstarten-orsakar-bilbrander

Enligt invandrarungdomar i Husby så berodde inte bränder, stenkastning m.m. på varken polis eller mannen som blev skjuten av en polis i självförsvar…Lyssna på en ung invandrarkille vad han säger.


Läs nedanstående inlägg där en DN journalist erkänner att de ljugit om invandrarkravaller, läs också om en kvinnlig journalist från Somalia som slutade som journalist i sverige därför att hon inte fick skriva eller göra program om verkligheten i sverige…blev tillsagd att det går inte för då får SD så mycket fler röster…Denna kvinnliga journalist


trodde hon hade kommit till ett demokratiskt land med yttrandefrihet och såg fram emot att få skriva klarspråk om vad som händer…men hon valde att sluta och flytta tillbaka till Somalia.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/05/24/dn-journalist-darfor-ljuger-vi-om-invandrarkravallerna/


Läs boken ”INVANDRING OCH MÖRKLÄGGNING” som journalisten Gunnar Sandelin, som arbetat som socionom samt Karl-Olov Arnstberg skrivit. Se nedanstående länk som visar fakta om boken som alla borde läsa.
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9198004220

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar