måndag 19 augusti 2013

Antirasistiska debattörer: ”Vita svenska män” bakom våld mot muslimska kvinnor



Lyssna på en man som ringde ring P1 om händelsen med det påstådda överfallet på en muslimsk kvinna, som menar att han visste att det var hennes egen man som var arg på henne.


Oprovocerade attacker mot muslimska kvinnor är vanliga och bakom dem står oftast ”vita svenska män” – det skriver flera antirasistiska debattörer på Aftonbladet Debatt i samband med att en gravid muslimsk kvinna misshandlats i Farsta.

Det var strax innan midnatt natten till lördagen vid 23-tiden som kvinnan, som är i 20-årsåldern, var ute och gick, då hon blev överfallen och misshandlad så svårt att hon svimmade. Polisen har ingen misstänkt gärningsman och har inte gått ut med bilder eller signalement.

Kvinnan misstänker att hon överfölls för att hon bar slöja, och nu efterlyser ett antal debattörer ett ”hijabupprop” till stöd för kvinnan. Iklädda det religiösa plagget ska ”alla medsystrar” i Sverige under måndagen ”beslöja sig i syfte att visa solidaritet med alla muslimska kvinnor som alltför ofta får utstå trakasserier och våld”, skriver Bilan Osman, Fatima Doubakil, Foujan Rouzbeh, Nabila Abdul Fattah och Nachla Libre, på Aftonbladet Debatt.


Bakom våldet mot de muslimska kvinnorna står enligt debattörerna svenskar.
”Oftast är angriparna vita, svenska män”, skriver de.

Debattörerna vill att polisen ska prioritera ärenden där muslimer är offer, samt att justitieminister Betrice Ask ska tillsätta en utredning.

”Vi kräver att Ask tillsätter en kommission för att utreda och kartlägga, samt komma med konkreta åtgärdsplaner mot de utbredda hatbrotten mot muslimer”, skriver de.

Enligt statistik är invandrarkvinnor i högre utsträckning än svenska kvinnor utsatta för våld – dock är hotet deras egna män och släktingar, enligt rapporten. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5502090


I länder så som Irak, Etiopien och Somalia ligger acceptansen bland kvinnor för våld mot kvinnor på 59, 68, respektive 76 procent. Störst förståelse för en mans rätt att misshandla sin partner finns i Afghanistan, hos hela 90 procent av kvinnorna, enligt en annan rapport.

http://www.friatider.se/kvinnomisshandel-acceptabel-tycker-somaliska-kvinnor

http://www.nytimes.com/2011/07/06/world/europe/06iht-letter06.html?pagewanted=all&_r=0

KÄLLA Fria Tider:
http://www.friatider.se/antirasistiska-debattorer-vite-svenska-man-bakom-vald-mot-muslimska-kvinnor

Slöjuppropet” gör Nahid Sarvestani förbannad som sågar det totalt
    
Nahid-Persson-Sarvestani-300x198

Läs om Nahids Sarvestanis åsikter om dessa antirasistiska debbatörer och deras agerande i nedanstående länk som innehåller länkar med bilder m.m.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/08/21/slojuppropet-gor-nahid-sarvestani-forbannad-som-sagar-det-totalt/ 


Jag undrar varför det inte blir så stor uppståndelse när svenska kvinnor blir misshandlade och våldtagna av just män med utländsk bakgrund,, inte ens i Taxi kan en kvinna känna sig säker i sverige och inte ens i färdtjänst..

Men då blir det inga sådana symapatiaktioner om det gäller svenska utsatta kvinnor. Det är ju lika hemskt att svenska kvinnor skall få stå ut med hatbrott från utländska män så jag anser att man inte skall göra skillnad på hatbrott som hatbrott..

Nedanstående artikel visar att det finns män med utländsk bakgrund som misshandlat en gravid kvinna som de också rånade..

http://ladycobra-beliver.blogspot.se/2013/06/morka-man-soks-efter-gravid-kvinna.html

Inom islam är det tydligen tillåtet att slå en kvinna.. Läs om moderaternas radikala islamist och lyssna på intervjun med honom nedan…samt ta del av några verser ur koranen samt förklaringen på ett ord i koranen som ger en muslim tillåtelse att ljuga bara det gagnar islam. m.m. intressanta videos och artiklar.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar