söndag 18 augusti 2013

Sämre mat till skolbarn och äldre – samtidigt skenar invandrarbidragen

    
                                             


I sörmländska Flen säger kommunens kökschef nu upp sig eftersom budgeten på åtta kronor per portion inte räcker för att servera bra mat. Samtidigt når kommunens kostnader för att ta emot invandrare rekordnivåer.

Tidigare i sommar vädjade Flen om statligt stöd för att täcka kommunens kostnader för försörjningsstöd till invandrare.


http://www.friatider.se/somalierna-har-anlant-kris-nar-flen-och-katrineholm-slar-socialbidragsrekord

Bakgrunden till kommunens begäran var att den ökade invandringen medfört att utgifterna nått rekordnivåer. Flen har tagit emot ett mycket stort antal invandrare som framförallt kommer från Somalia.

Samtidigt som bidragen till somalierna skjuter i höjden skär Flen ned på andra delar av den kommunala verksamheten. Nedskärningarna ledde i veckan till att kommunens kostchef Per Swärd sade upp sig i protest. Han menar att det inte längre är möjligt att servera kommunens äldre och skolbarn anständig mat.


– Jag har dragit konsekvenserna, jag har sagt upp mig. Jag kan inte stå för det. Jag kan inte servera den maten till våra barn och gamla i kommunen, det går inte, säger Swärd till SVT Sörmland.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtsormland/for-dalig-mat-far-kostchef-att-saga-upp-sig


På kommunens äldreboenden och skolor får måltiderna kosta högst åtta kronor per portion. Budgeten medför att kökspersonalen måste dra ned både på matens kvalitet och på mängden mat som serveras, uppger Per Kålbäck som är kökschef på en gymnasieskola i Flen.


Fria Tider rapporterade tidigare i veckan om hur en invandrarfamilj kan kosta kommuner mer än 30 000 kronor i bidrag varje månad.
http://www.friatider.se/indragna-vardplatser-nar-lindesberg-ger-invandrarfamiljer-30-000-kr-per-manad-i-bidrag
 
När SVT sökte Flens kommunalpolitiker för en kommentar om neddragningarna på maten till skolbarn och äldre befann de sig på en konferensanläggning där de åt en lunch som bestod av räkröra till förrätt och örtbakad sej till huvudrätt. När Flens politiker senast åt på samma ställe kostade lunchen 165 kronor per person.

KÄLLA: Fria Tider: 
http://www.friatider.se/samre-mat-till-skolbarn-och-aldre-samtidigt-skenar-bidragen-till-somalier


Hur länge skall svenska skattebetalare finna sig i att ha sämre förmåner än de som kommer som asylsökande till sverige och uppbär generösa skattefria bidrag och förmåner som ingen svensk skattebetalare kan drömma om.
                                                                      
                                                    Socialdemokraterna vill höja skatterna.
                                                   

Läs fakta om skattefria bidrag för invandrare och kostnader för flyktingpolitiken och anhöriginvandringen som vi skattebetalande svenskar får vara med att betala.. Illegala invandrare belönar man med att få maxtaxa för tandvård 50 kr och max 50 kr för läkarbesök samt annars samma vård som oss skattebetalare…denna lag trädde ikraft 1 juli 2013 ÄR DETTA RIMLIGT??

Läs nedan:
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar