lördag 10 augusti 2013

Präst i Svenska kyrkan: ”Gör Eid al-fitr till svensk helgdag”

    
                                                 


Den muslimska fastemånaden ramadan avslutas traditionellt med högtiden Eid al-fitr, som började igår och kommer att firas i tre dagar. Nu presenterar en präst i Svenska kyrkan förslaget att Eid al-fitr ska göras till nationell helgdag i Sverige.


Ramadan har blivit en ”nordisk, svensk tradition” och den muslimska fastemånadens avslutande fest Eid al-fitr bör därför göras till svensk helgdag. Det kontroversiella utspelet gjorde igår prästen Peter Lööv Roos i Dagens Seglora, som beskriver sig som en ”antirasistisk, feministisk och maktkritisk nättidning”.


Utöver sin tjänst som präst i Svenska kyrkan är Lööv Roos religionshistoriker och verksam inom dialog- och fredsprojektet Salaams vänner. Han menar att det finns klara likheter mellan den kristna julen och ramadan – en ståndpunkt han motiverar med att det förekommer livlig handel även under ramadan och att man i hyreshuset där han bor ”tänder ljusslingor på balkongen under båda högtiderna”.

Om kommuner och handlare kunde ”haka på” ramadanfirandet skulle det skapa ”mer av ett inkluderande vi”, skriver Lööv Roos, som anser att det finns anledning för kristna att vara avundsjuka på muslimerna för att de har ramadan.


Lööv Roos är inte ensam om att anse att ramadan är en svensk tradition. I samband med att ramadan inleddes i början av juli hävdade Malmös muslimska studentförening samma sak. Föreningen hade bland annat låtit trycka affischer med budskapet ”Ramadan – en ny svensk tradition” och kampanjade för den nya ”svenska” helgen på Stortorget i Malmö.


När riksdagspartierna tidigare under sommaren tillfrågades om de ansåg att ramadan var en svensk tradition, visade det sig att Sverigedemokraterna var det enda partiet som otvetydigt tog avstånd från tanken.


Källa: http://www.friatider.se/prast-i-svenska-kyrkan-gor-eid-al-fitr-till-svensk-helgdag
Jag anser att svenska präster och politiker borde läsa på om koranen och dess budskap och ta reda på fakta om denna religion som är egentligen hotet mot alla kristna och judar och alla som inte är islamister..

SD är det enda pariet i sverige som tänker på sverige och vad vi svenskar vill bevara inom traditioner och kultur...Vi skall väl inte ändra på vår kultur och traditioner till en icke kristen tradition?
Nej jag hoppas att SD får många röster då de är det enda partiet som är emot detta.

                                                   

Läs nedan och ta del av ordet i koranen som ger en muslim rätt att ljuga bara det gagnar islam..samt många videos om muslimska brödraskapet som visar vad de anser om europa… Lyssna också på en kvinna från Iran som berättar vad hon blivit utsatt för för att hon inte ville bära sjal..hon är numera inte muslim.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/
Jag oroas också över att Obama inte är kristen utan muslim…Läs nedanstående inlägg som handlar om infiltrationen av muslimska brödraskapet i Obama administration…Lyssna på president Obama i en videoinspelning, där han säger att han är muslim enligt vad jag uppfattar det som.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/29/president-obama-kristen-eller-muslim/



http://ladycobra.wordpress.com/2013/06/20/muslimska-brodraskapet-i-egypten-och-i-obama-administration/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar