tisdag 28 maj 2013

SD Ängelholm om motviljan mot utredning av flyktingmottagandets kostnader

    
Sossarnas förslag, höj skatterna!Fridolin-Du-Betalar


Bokslut över exakt hur mycket inflödet av flyktingar och invandrare kostar de svenska skattebetalarna har Sverigedemokraterna, och andra partier, tidigare försökt sig på utan att få övriga med sig. Så även i Ängelholm nyligen, där övriga partier såg till att medborgarna fortsätts hålla ovetandes om en synnerligen angelägen fråga. SD Ängelholms gruppledare berättar hur det hela gick till.


Nyligen skrev vi om Ängelholm där SD begärt en utredning av kostnaderna för flyktingmottagandet i kommunen. Då detta debatterades i senaste fullmäktige blev det stundtals hårda ord från övriga partier. “Rasism” hette det bland annat från en moderat.


Gruppledaren för SD Ängelholm, Patrik Ohlsson, påpekade då att politiker från deras egna partier – däribland moderater – begärt samma sak i andra kommuner. Han underströk också att det handlade om att bringa klarhet och långsiktighet för kommunens ekonomi.


Märkligt nog kom något mer resonabla tongångar från miljöpartisten Karl-Otto Rosenqvist, som medgav att kostnaderna avseende flyktingmottagandet inte helt täcks upp med de statliga medlen. Tongångar som dock inte blev långvariga, då han därpå uppgav att detta inte spelar någon roll.


SD begärde då röstning men förlorade – således fortsätter fullmäktige att hålla kommuninvånarna ovetande om vad en stor del av deras skattepengar används till.
Ohlsson berättar

Patrik Ohlsson berättar för Avpixlat hur det hela gick till. Motionen utgår främst från att SKL, Sveriges kommuner och landsting, hävdar att statens ersättning till kommunerna för mottagning av asylsökande är för låg. Således ville SD veta om det förhållandet stämmer även för Ängelholm – vi lyfte alltså fram det som ledande politiker från bland annat S och M redan påtalat i en lång rad kommuner.

Sakdebatten uteblev, förutom det SD själva framförde. Istället haglade epitet som “rasister” och “främlingsfientliga”. Stereotypt nog hette det även att SD inte delade samma människosyn, att man mådde illa och aldrig hoppades på se samma slags motioner igen m.m.

Att locket nu lagts på sporrar bara SD Ängelholm och Ohlsson än mer, som utlovar att fler frågor, interpellationer och motioner i ämnet kommer att levereras. Målet är att avtalet kring flyktingmottagningen i kommunen ska rivas upp helt.

Om inte annat har de försetts med nya viktiga och konkreta argument inför den lokala valrörelsen nästa år – “skattesänkarpartiet” Moderaterna har visat ett totalt ointresse för att redovisa hur mycket av kommunala skattemedel som spenderas på asylinvandringen.

Vi tycker motståndet mot den i motionen föreslagna redovisningen vittnar om bristande ansvar bland övriga partier, för kontrollen över hur kommunala skattemedel förbrukas.


Källa: Avpixlat artikel

http://avpixlat.info/2013/05/28/sd-angelholm-om-motviljan-mot-utredning-av-flyktingmottagandets-kostnader/

Relaterat

http://avpixlat.info/2013/05/28/harda-angrepp-mot-sd-i-kommunfullmaktige/


Ja detta är ett förräderi mot svenska skattebetalare att mörklägga kostnader för invandringen.. Staten stjäl skattebetalarnas pengar och ger till dem som inte betalar en krona i skatt för den välfärd de får ta del av som skattebetalarna har betalat dyrt för.

                                          


Man skär ned på välfärden genom indragningar inom vård och omsorg, skolor läggs ned, vårdcentraler läggs ned, m.m.vi har inte råd med ett vettigt försvar i sverige..men råd att ta emot tusentals människor varje år som måste försörjas med skattefria bidrag.

Läs fakta om dessa bidrag i nedanstående inlägg.

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Nedan kan ni läsa om ekonomidocentens beräkningar av kostanderna för invandringen per år…torde vara mycket högre belopp om man tar med i beräkningen all kriminalitet och vandaliseringar samt uppbrända skolor, våldtäkter m.m. som ökat i och med den ökade invandringen.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/11/ekonomidocent-invandringen-kostar-110-miljarder-per-ar/

Nedan en video där filosofie dr. i ekonomisk historia Fredrik Rosenqvist berättade om kostnader.


I nedanstående artikel i Svenska dagbladet finns uppgifter på kostnader för invandringen, men dessa siffror har säkerligen ökat sedan denna uträkning gjordes då sverige har väldigt många fler asylsökanden och invandrare nu.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vad-kostar-invandringen_61728.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar