måndag 13 maj 2013

(FP) Minister vill ha hårdare straff-men bara om offren är politiker

    
picture390775

Demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) tycker att det är ”mycket obehagligt” att varannan kvinnlig riksdagsledamot i en granskning i Svenska Dagbladet uppger att de blivit hotade under det gångna året.

Hälften av hoten sker via epost, det så kallade näthatet, och Ohlsson menar att hoten är hot mot demokratin.

– Hot mot politiker handlar inte bara om hot mot enskilda personer. Det är också ett hot mot demokratin. Den bygger ju på att människor vill, men också vågar, engagera sig, säger hon till Svenska Dagbladet.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/birgitta-ohlsson-hoten-mot-riksdagens-kvinnor-ar-oerhort-allvarliga_8163030.svd

Därför vill demokratiministern nu ha hårdare straff när offren är politiker än om de är icke-politiker. Hon öppnar för ”hårdare straff för dem som begår brott riktade mot förtroendevalda”, skriver Svenska Dagbladet.

– Jag är personligen inte främmande för att diskutera en sådan straffskärpning, för det här är väldigt allvarligt, säger ministern.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) har dock tidigare klargjort att de som ställer grupp mot grupp får skylla sig själva när de blir utsatta för våld eller hot.

Läs i nedanstående artikel om Reinfeldts uttalande som är skrämmande. Och att en statsminister uttalar sig så är ju rent förfärligt.Det är ju rent av en uppmuntran till att begå våld mot SD politiker, vilket även skett tidigare.



http://www.friatider.se/reinfeldt-vagrar-fordoma-valdet-mot-sverigedemokraterna

Reinfeldt gör skillnad på politiker tydligen när han uttalar sig på detta sätt mot SD. Han kanske gör detta för att glädja hans radikala islamist i riksdagen för honom är han nog mycket rädd om vad jag förstår annars hade han väl ifrågasatt Waberi som sitter i försvarsutskottet i riksdagen och som en annan moderat politiker riktat kritik mot.. Läs nedanstående om detta.

                                                    

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/



Straffen är alldeles för milda som de är i dag i Sverige.. Jag undrar vad straffbeteckningen ”samhällstjänst” innebär egentligen..?
Är det att en brottsling får arbeta kanske inom åldringsvård, sjukvård, eller taxi eller buss eller vad? Risken för nya brott skulle ju vara uppenbar i så fall och jag anser inte det vara ett straff att få arbeta,,kanske t.o.m. en belöning och den som gjort brottet saknade arbete.. ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar