måndag 13 maj 2013

Här stjäl Ali Abdullah plånboken från Josefine – Fria Tider har bilderna

19-åriga Josefine somnade på nattbussen hem till Tyresö. Då blev hon bestulen på både mobiltelefon och pengarna i plånboken av busschauffören. Sista april föll domen i ett medialt uppmärksammat mål mot den 27-årige busschauffören Ali Abdullah.

Den fräcka stölden fångades av bussens övervakningskameror och vid polisens husrannasakan mot Alis bostad påträffades ytterligare två mobiltelefoner som stulits från två unga tjejer som åkt nattbuss i Tyresö. Dessutom hittade polisen en bärbar dator som stals från en skola i Kista förra sommaren.


Domstolen kunde dock inte bevisa att Ali stulit de båda mobiltelefonerna eller skoldatorn och han dömdes därför enbart för stölden mot Josefine, som fångats på bild av bussens övervakningskameror.
Trots fynden i Alis lägenhet skriver Nacka tingsrätt att det ”saknas särskild anledning att befara att Ali Abdullah kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet”.

Domstolen nöjer sig därför med att döma honom för grov stöld till villkorlig dom med 160 timmars samhällstjänst.

Ali Abdullah kom till Sverige 2007 som invandrare ifrån Irak och är fortfarande irakisk medborgare.

Källa: Fria tiders artikel
http://www.friatider.se/har-stjal-ali-abdullah-planboken-fran-josefine-fria-tider-har-bilderna


Jag undrar om han får svenskt medborgarskap då det visar sig att han är brottsling?
Men sverige är ett underligt land där dömda våldtäktsmän får köra taxi och färdtjänst.
Se nedanstående video som handlar om Uppdrag granskning med Janne Josefsson angående taxichaufförer som får köra taxi trots att de tidigare varit dömda för våldtäkter.



Även nedanstående video är från Uppdrag granskning angående våldtäkter i taxi.


Nedanstående video tar upp detta med våldtäkter utomhus och hur Norge ser på våldtäkter, i sverige verkar det som man mörklägger mycket om dessa våldtäkter.


Läs mera om detta i nedanstående länk.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/04/stort-intresse-for-taxiartikel-angaende-taxibolag-sager-nej-till-svensk-chauffor/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar