måndag 6 maj 2013

Mordet i Oslo: Här är de häktade svenskarna



Två svenska medborgare häktades under helgen misstänkta för inblandning i mordet på svenska Jonna Rask i en lägenhet i Oslo den 29 april. Samtidigt häktades två norska medborgare för inblandning i samma brott. Samtliga misstänkta är icke-europeiska invandrare, enligt handlingar från tingsrätten i Oslo som Fria Tider har tagit del av.

En av de häktade männen, en 28-årig man bosatt på okänd ort i Sverige, uppges ”i stor utsträckning” ha erkänt att det var han som mördade Jonna. Mannen är tungt kriminellt belastad och har tidigare åtalats för bland annat rån, grov stöld och grov kvinnofridskränkning, visar Fria Tiders kartläggning. Mannen är häktad misstänkt för mord.

Den andre häktade ”svensken”, en 26-årig man bosatt i Mölndal, har erkänt att han var med när Jonna mördades men nekar till att han kände till att 28-åringen hade tänkt döda henne. Istället har han i förhör sagt att hans uppgift var att hålla Jonna och hennes pojkvän ”i schack” medan de tre andra männen rånade paret. 26-åringen är häktad misstänkt för rån.

Ytterligare två norska medborgare, 20 och 25 år gamla, har häktats misstänkta för inblandning i mordet. Även de männen har utomeuropeisk bakgrund.

Vid mordet den 29 april mördades Jonna medan hennes pojkvän överlevde med svåra knivskador.

Källa: nedanstående artikel, där finns även bild på den som erkänt mordet.

http://www.friatider.se/mordet-i-oslo-har-ar-de-tva-haktade-svenskarna


Jag undrar varför det delas ut svenskt medborgarskap så snabbt,, det går ju inte att utvisa en svensk medborgare som gjort något brott.
Det verkar som dessa utländska män inte gillar kvinnor eftersom de sysslar med kvinnofridskränkningar, och våldtäkter m.m. och nu i detta fall mord.


I Brottsförebyggande Rådets rapport ”Invandrare och invandrares barns brottslighet 1996:2″ framgår det att invandrare är överrepresenterade med 4,5 ggr jämfört med svenskar beträffande brottskategorin våldtäkt. Störst överrepresentation har invandrare från de muslimska länderna Algeriet, Marocko, Libyen, Tunisien och Irak.


Brå tittade på socioekonomiska faktorer som en förklaring till överrepresentationen men kom fram till att detta inte förändrade bilden i någon avgörandeutsträckning.
I rapporten skrev Brå att det kan ”konstateras att invandrarnas överrepresentation inte beror på ogynnsam fördelning av ålder, kön, bostadsort och socioekonomisk status.”


I Brå-rapporten ”Brottslighet födda i Sverige och utlandet 2005:17″ framgår det att situationen inte förändrats nämnvärt sedan den förra rapporten gjordes. Den totala överrepresentation, liksom överrepresentation beträffande brottskategorin våldtäkt är ungefär densamma för invandrarkollektivet som helhet. I denna rapport redovisas inte våldtäktsmännens ursprungsland på samma sätt som i den förra rapporten. Det konstateras dock att personer från Nordafrika har den totalt sett högsta överrepresentationen beträffande samtliga brott varför det är rimligt att anta att det även denna gång är män från muslimska länder som har den största överrepresentationen också beträffande våldtäkt.
Det generella mönstret tycks vara detsamma även i andra länder.

Den norska tidningen Aftenposten rapporterade 2005-09-01 att utomeuropeiska män låg bakom två tredjedelar av de anmälda våldtäkterna i Oslo, trots att de bara utgör 14% av befolkningen.

Varför anses det som rasistiskt eller hets mot folkgrupp att berätta sanningen???? varför skydda grova våldtäktsmän som har utländsk härkomst. mer än någon annan våldtäktsman??

Denna brå rapport är ju gammal, men jag tror inte att våldtäkterna minskat i antal.Och vad beträffar Norge så är det ju säkerligen många fler invandrare nu som finns i Norge, så 14 procent av befolkningen är nog betydligt högre procent.

Kvinnor i sverige törs snart inte gå ensam hem och inte ens när de tar taxi hem så är det säkert, då det hänt många våldtäkter i samband med taxiresor.

Se nedanstående video som handlar om Uppdrag granskning med Janne Josefsson angående taxichaufförer som får köra taxi trots att de tidigare varit dömda för våldtäkter.


Nedanstående video tar upp detta med våldtäkter utomhus och hur Norge ser på våldtäkter, i sverige verkar det som man mörklägger mycket om dessa våldtäkter.


ENLIGT NY STATISTIK FRÅN BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET 2010
ANMÄLDES 17.167 SEXUALBROTT I SVERIGE.

Våldtäkt och försök till våldtäkt står för drygt en tredjedel av alla anmälda sexualbrott. I knappt en tredjedel av de polisanmälda fallen, är den som har utsatts för våldtäkt under 15 år.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2433195/sexoffer-kranks-i-rattsprocesser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar