fredag 24 maj 2013

DN-journalist: Därför ljuger vi om invandrarkravallerna



Bonnierjournalisten Ulrika By på Dagens Nyheter säger i en intervju med Timbro att hon anser att medierna inte ska rapportera neutralt om händelser som kravallerna i Stockholm – och att de mörkar saker som ”kan användas i främlingsfientliga syften”.


Ulrika By säger rakt ut att journalister inte rapporterar om problem i mångkulturella förorter.


– Snacket om konsekvensneutralitet är ju bara nys i de här sammanhangen: Jag tycker rakt av att journalistiken ska sträva efter att inte spä på främlingsfientlighet och det är uppenbart att vi ofta faktiskt går runt katten kring het gröt när vi kommer till så kallad förortsproblematik, säger hon med Timbro.

Hon menar att Dagens Nyheter väljer bort historier och händelser som kan väcka kritik mot regeringen Reinfeldts invandringspolitik.


– Det ena är att jag av egen erfarenhet vet att vi väljer bort historier och händelser som lätt kan användas i främlingsfientliga syften. Vi citerar inte allt vi hör och berättar inte allt vi ser, säger hon.

Andra journalister har gett liknande omdömen om den svenska journalistkårens bevakning av invandringen – då istället som kritik.


”Vi har inte redovisat obehagliga fakta och debatterat vart Sveriges upp- och nedvända asylpolitik kan leda. Istället har vi fått en nationell mörkläggning som upprätthålls av ideologiska skäl, där verkligheten få maka på sig för den idealiserade självbilden och den fejkade toleransen”, skrev den före detta SVT-journalisten Gunnar Sandelin i Dagens Nyheter under rubriken ”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna”.


http://www.dn.se/debatt/journalisterna-morklagger-sanningen-om-invandrarna

Också SVT-journalisten Janne Josefsson är inte på samma spår och menar att klyftan mellan folket och journalisterna i angående mångkulturen är stor.


– Det förs en diskussion på gator och torg och på arbetsplatser och en, den fina diskussionen, och ju mer det gapet vidgar sig desto större kommer kraschen bli, sa Josefsson i en direktsänd debatt.
– Vi journalister är nutidens överstepräster, fastslår han.

Källa: Fria Tiders artikel

http://www.friatider.se/dn-journalist-darfor-ljuger-vi-om-invandrarkravallerna

Nedan kan ni läsa om vad Janne Josefsson säger.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/21/janne-josefsson-vi-journalister-ar-nutidens-overstepraster/

                                                      

En kvinnig journalist från Somalia, flyttade tillbaka till Somalia för hon ansåg det var lika farligt att bo i sverige som i Somalia och hon hade tröttnat på att vara journalist i Sverige då hon blev tillsagd att inte ta upp känsliga saker som radikaliseringen i Rinkeby m.m. för att SD skulle få flera röster om hon tog upp detta…

Läs nedan:
http://ladycobra.wordpress.com/2013/05/22/journalisten-amun-abdullahi-jag-trodde-pa-journalistiken/

                                       


Nedan kan ni läsa om fakta på skattefria bidrag till invandrare, så ser ni att de inte alls lider av fattigdom som många tror, de får fler förmåner och skattefria bidrag än många svenska skattebetalare får..Många pensionärer får ut mindre i bruttopension än vad t.e. en invandrare får i lägsta belopp skattefritt ÄFS (äldreförsörjningsstöd)

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Nedan kan ni läsa om den vansinniga lagen som ger illegala flyktingar bättre förmåner än svenska skattebetalare.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/19/den-1-juli-trader-den-nya-vansinniga-vardlagen-for-illegala-i-kraft/


Lyssna på Jimmy Åkessons mycket kloka åsikter i nedanstående vidoinlägg där han pratar bl.a. om illegala flyktingar..



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar