fredag 1 mars 2013

Vänster­extremister utnyttjade illegala invandrare

Den vänsterextrema fackföreningen Syndikalisternas lokala avdelning i Västerort, Stockholm, har sålt arbetstillstånd till invandrare för att de ska få uppehållstillstånd i Sverige, rapporterar Ekot.

Upp till 40 000 kronor har medlemmar i det vänsterextrema fackförbundet tagit i betalt för ett erbjudande om anställning i Sverige. Det är mestadels personer från Sydamerika som utnyttjats, som vill kunna arbeta i Sverige, främst inom städsektorn.

Syndikalisternas lokale ledare Ruben Tastas Duque kände till den illegala handeln med arbetstillstånden under en längre tid, visar mötesprotokoll som Ekot tagit del av.

Dessutom har fackföreningen satt i system och tagit flera tusen kronor i ”avgift” från utländska arbetare för att ge fackets godkännande på Migrationsverkets blanketter om arbetstillstånd.

Syndikalistiska riksförbundet har nu beslutat att utesluta hela Västerorts lokalavdelning.

– Det är oacceptabelt och ett helt sjukt sätt att utnyttja människor. Men tyvärr är det nog van­ligare än vad man tror inom den här branschen, sa SAC Syndikalisternas gene­ralsekreterare Liv Marend i december, när det uppdagades att flera chefer på McDonalds sålt arbetsttillstånd för sammanlagt hundratusentals kronor.

Källa: Nedanstående artikel.

http://www.friatider.se/vansterextremister-utnyttjade-illegala-invandrare


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5459164

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar