söndag 31 mars 2013

Professor i mångkultur: Bra att fördomsfulla äldre dör


                                                        


Svenska pensionärer är den mest fördomsfulla gruppen, hävdar Mikael Hjerm, professor i sociologi och expert på mångkultur vid Umeå universitet.


 – För att tala klarspråk: När de dör kommer saker att förändras till det bättre, säger han i en intervju.

Mikael Hjerm är född 1969 och har gjort en kometkarriär inom det akademiska Sverige. Han har erhållit Umeå universitets skattefinansierade ”karriärbidrag” och arbetar idag på sociologiska institutionen vid Umeå universitet, där hans forskning inriktas på att bekämpa nationalism, konservatism och invandringskritiska attityder. Den 1 oktober 2010 utsågs han till professor i sociologi.

I en intervju med The Local ger Mikael Hjerm sin bild av svenskars rasistiska attityder. Enligt den unge akademikern är Sverige inte på det hela taget ett främlingsfientligt land, men många äldre utgör fortfarande ett problem.

– Den mest fördomsfulla gruppen är de äldre, som växte upp i en annan tid. För att tala klarspråk: När de dör kommer saker att förändras till det bättre, säger han till The Local.

Källa: nedanstående artikellänkar.

http://www.friatider.se/professor-i-mangkultur-bra-att-fordomsfulla-aldre-dor


http://www.soc.umu.se/om-institutionen/personal/mikael-hjerm/

http://www.thelocal.se/46948/20130326/#.UVS6KRy6cen


Jag anser att det denna professor skriver visar ju i hög grad att han är fördomsfull mot äldre i sverige. Förhoppningsvis får han mer livserfarenhet när han blir äldre och blivit lite klokare än nu, då det han skriver om äldre inte alls stämmer med verkligheten, de äldre ser ju hur samhället förändrats till det sämre med kriminalitet och våld samt nedskärningar inom vården och omsorgen m.m. Denne unge man har ju inget att jämföra med då han inte levt så länge.

Angående det som finns att läsa i en av länkarna med busschaufförer som särskiljt på passagerare av utländsk härkomst så skrivs och talas det ju inget om varför chaufförerna gjort så...

Men om man granskar detta så berodde det på att de utlänska passagerarna eller svenskar med utlänsk bakgrund var så stökiga att andra inte ville resa med bussen om det fanns utlänska personer med på bussen...inte berodde detta på att de hade en annanhudfärg, utan på hur de betedde sig och så är det ju annars också..

Nu har denne unge professor gjort en pudel av det han skrev.

Läs nedan.

http://avpixlat.info/2013/04/02/professor-pudlar-efter-att-ha-onskat-livet-ur-pensionarer/


Finns ju ingen som dömer någon efter hudfärg, men däremot hur en person beter sig.

Finns en undersökning från BRÅ angående våldtäkter och den är gjord för många år sedan och torde vara lika aktuell nu om inte ännu mera aktuell då våldtäkterna inte minskat i antal.

I Brottsförebyggande Rådets rapport "Invandrare och invandrares barns brottslighet 1996:2" framgår det att invandrare är överrepresenterade med 4,5 ggr jämfört med svenskar beträffande brottskategorin våldtäkt. Störst överrepresentation har invandrare från de muslimska länderna Algeriet, Marocko, Libyen, Tunisien och Irak.

Brå tittade på socioekonomiska faktorer som en förklaring till överrepresentationen men kom fram till att detta inte förändrade bilden i någon avgörandeutsträckning.

I rapporten skrev Brå att det kan "konstateras att invandrarnas överrepresentation inte beror på ogynnsam fördelning av ålder, kön, bostadsort och socioekonomisk status."


I Brå-rapporten "Brottslighet födda i Sverige och utlandet 2005:17" framgår det att situationen inte förändrats nämnvärt sedan den förra rapporten gjordes. Den totala överrepresentation, liksom överrepresentation beträffande brottskategorin våldtäkt är ungefär densamma för invandrarkollektivet som helhet.

I denna rapport redovisas inte våldtäktsmännens ursprungsland på samma sätt som i den förra rapporten.


Det konstateras dock att personer från Nordafrika har den totalt sett högsta överrepresentationen beträffande samtliga brott varför det är rimligt att anta att det även denna gång är män från muslimska länder som har den största överrepresentationen också beträffande våldtäkt.

Det generella mönstret tycks vara detsamma även i andra länder. Den norska tidningen Aftenposten rapporterade 2005-09-01 att utomeuropeiska män låg bakom två tredjedelar av de anmälda våldtäkterna i Oslo, trots att de bara utgör 14% av befolkningen.

Varför anses det som rasistiskt eller hets mot folkgrupp att berätta sanningen???? varför skydda grova våldtäktsmän som har utländsk härkomst. mer än någon annan våldtäktsman??


ENLIGT NY STATISTIK FRÅN BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET 2010
ANMÄLDES 17.167 SEXUALBROTT I SVERIGE.


Våldtäkt och försök till våldtäkt står för drygt en tredjedel av alla anmälda sexualbrott. I knappt en tredjedel av de polisanmälda fallen, är den som har utsatts för våldtäkt under 15 år.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2433195/sexoffer-kranks-i-rattsprocesser


VEM TÄNKER PÅ DESSA UTSATTA KVINNOR SOM I MÅNGA FALL FÅR PSYKISKA MEN FÖR LIVET EFTER EN VÅLDTÄKT OCH SOM FÅR EN NEGATIV INSTÄLLNING TILL MÄN EFTER EN VÅLDTÄKT.

I nedanstående videolänk tas det upp detta med våldtäkter i taxi, Uppdrag granskning, Janne Josefsson, står för reportaget.

http://www.youtube.com/watch?v=vRp9FVdIVOo&feature=related

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar