måndag 4 mars 2013

Moderat minister "Gör kyrkan mångreligiös"

Avskaffa kristendomen och gör om kyrkan till en mångreligiös mötesplats. Det var moderate socialförsäkringsminister Ulf Kristerssons framtidsvision för Svenska kyrkan under visionsdagen ”Se Framtiden”. Ärkebiskopen var dock skeptisk.


Drygt 250 personer samlades på konferenscentret Norra Latin i Stockholm 6 februari för att diskutera visioner och utmaningar för Svenska kyrkan. Under en paneldebatt lades flera olika idéer fram om vad Svenska kyrkan kan göra för sina medlemmar, för att i förlängningen motverka den pågående medlemsflykten.

Under 2000-talet har Svenska kyrkan årligen tappat en procent av sina medlemmar, eller omkring 60 000 personer varje år. Medlemsflykten har inneburit en påtaglig inkomstförsämring för kyrkan. Många församlingar runt om i landet står inför betydande förändringar för att kunna möta en framtid som innebär minskade inkomster samtidigt som allt fler efterfrågar kyrkans hjälp.

Socialförsäkringsminister Ulf Kristerssons förslag var dock mer drastiskt än de flesta andras.

Ärkebiskop Anders Wejryd mötte dock det moderata förslaget med skepsis. Ärkebiskopen menade att Svenska kyrkan redan är en bra mötesplats, samt betonade att Svenska kyrkan inte går att tänka sig som icke-kristen.

Källa: nedanstående artikellänk.

http://avpixlat.info/2013/02/23/minister-gor-kyrkan-mangreligios/

Ja några som måste tycka detta är strålande idé är väl islamister, men jag tror inte att de skulle gå in i en kristen kyrka och be, med symboler på kristendom i kyrkan, då t.o.m. i en skola där barnen delade matsal med pensionärer på ett äldreboende och i den matsalen fans det psalmböcker och ett krusifix,, det menade föräldrar till muslimska barn att man måste ta bort.

Gå in på nedanstående länk och läs om vad en iman anser om ”kuffar” alltså icke muslimer.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/

1 kommentar:

  1. och honom skall vi kanske få till statsminister, kanske han vill avskaffa Sverige också, allt för muslimernas välmående

    SvaraRadera