lördag 23 mars 2013

M-politiker gripen i Thailand

Den moderata politikern Annétthe Zettergren, 58, som flydde till Thailand för att undkomma åtal för miljonbedrägerier har nu gripits, rapporterar flera medier.

Hon var internationellt efterlyst och kunde gripas av thailändsk polis vid 13-tiden lokal tid under fredagen. Enligt uppgifter kommer två av hennes släktingar att deporteras i samband med att hon utlämnas.

Zettergren misstänks för att genom sitt jobb som sjukgymnast ha lurat till sig upp till 4,5 miljoner kronor från Landstinget i Värmland. När landstinget gjorde en polisanmälan i augusti och en förundersökning inleddes tog hon ut en halv miljon kronor från sin sambos konto och försvann.

När hon var politiskt aktiv var hon ledamoten i polisstyrelsen i Värmland. Hon har dock avsagt sig sina uppdrag.

Källa: nedanstående artikel.
http://www.friatider.se/m-politiker-gripen-i-thailand

Jag tror nog att det brister i kontroller inom landstinget, man litar helt på sina anställda.
Hur har detta kunnat förekomma?? Även inom försäkringskassan finns det brister då människor kan
ta ut sjukpenning och så arbeta svart samtidigt.. deta har ju förekommit i många år..men ingen vågar
ta tag i detta problem.. Finns exempel på att man fått hel förtidspension men arbetat för fullt svart.
Detta förekommer säkert även i dag.

Jag anser att sjukvården i sverige skulle bli mycket bättre om Landstinget skrotades,, alla pengar som betalas ut till anställda inom landstinget med höga löner skulle istället gå till vårdenheter i sverige.

Varför inte låta varje vårdcentral organisera sitt eget arbete och för lassaretten utse någon som organiserar vården på de olika lassaretten,, istället för att några landstingsanställda som kanske inte ens arbetat inom vården skall bestämma hur vårdenheterna skall organiseras..


Sätt in resurserna i vården istället för denna byråkrati inom vården.. jag tror att det skulle bli mycket bättre inom vården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar