lördag 16 mars 2013

Reinfeldt kopierar mycket av SD:s förslag om skärpta straff.

Statsminister Fredrik Reinfeldt inledde Moderaternas Sverigemötes andra dag genom att tala om brottslighet och otrygghet.Han vill se skärpta straff, bland annat för bostadsinbrott.
 Reinfeldt varnade för att regler inom rättssystem ger straffrihet för vissa brott och att brottslingar i vissa situationer upplever sig som straffimmuna. - Straffrihet fungerar inte, sade han. Reinfeldt räknade upp en rad förslag för att skärpa samhällets reaktion på brott. Han vill bland annat se skärpta straff för bostadsinbrott.

 - Straffen är i många fall oförsvarligt låga, sade Reinfeldt.
Han uppgav att polisen, när någon begått en rad inbrott, bara utreder ett par av dem. Reindfeldt vill därför ändra de regler som gör att polisen inte behöver utreda alla brott.

Reinfeldt uppgav också att det händer att en dömd brottsling hinner begå nya brott innan hans straff verkställs, men att rättssystemet då bortser från det.

 - Sverige har ett system som i delar innebär att man ibland uppfattar sig som straffimmun.
Statsministern och Moderatledaren tog också upp kränkningar på Internet och ansåg att fler måste leda till åtal.

 - Det kan inte vara en straffimmunzon, sade Reinfeldt, som vill inrätta ett nationellt IT-brottscenter.
Reinfeldt var även kritisk till hur statistik över uppklarade brott redovisas.

 - Det är allvarligt att bli kränkt av brottslighet, men det är också att få skrivet på näsan att ouppklarade brott är uppklarade, sade Reinfeldt och syftade på att det som i statistiken är "uppklarat" mycket väl kan vara en nedlagd brottsutredning.

Reinfeldt vill också slopa den så kallade ungdomsrabatten på straff för gärningsmän mellan 18-21 år och införa en möjlighet till utegångsförbud på helger för unga som begått brott, som ska kontrolleras med elektronisk fotboja. De två förslagen presenterades redan i vintras.

Reinfeldt föreslog också en underrättelsegaranti som innebär att brottsoffer ska få information om vad som händer i polisutredningen.

 - Alla de här tio punkterna vill vi göra tillsammans med våra Alliansvänner och gå till val på, sade han.
Källa: nedanstående artikel.

http://hallandsposten.se/nyheter/sverige/1.2037709-reinfeldt-vill-se-skarpta-straff

Detta med skärpta straff och till och med sänkt åldersgräns för straff, samt invandringspolitiken har ju SD för länge sedan fört fram men nu börjar Reinfeldt plötsligt förstå att SD har rätt, men väljer att samarbeta med MP istället för SD, mycket konstigt, men lite av sandlådenivå faktiskt.

Nedan SD:s förslag på i princip samma åtgärder men innan moderaterna kom med detta förslag.
I nedanstående video från 2012 berättar Kent Ekroth om Sd:s motion ang. brottslighet.

http://www.youtube.com/watch?v=pKB7qDUDh4Q

https://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/vara-viktigaste-fragor/krafttag-mot-brottsligheten/

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1248127-dags-att-skarpa-straffen-for-grova-valds-och-sexualbrott


I nedanstående länk finns fakta på skattefria bidrag för invandrare, samt intervju med moderaternas radikale islamist i försvarsutskottet i riksdagen, intressanta artiklar av Anna Dahlberg, Expressen och Gunnar Sandelin DN, m.fl intressanta videos m.m.

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar