tisdag 19 mars 2013

Tre niqabklädda kräver 330 000 kr i skadestånd för kränkning och diskriminering

 
Vi tar det från början. Lars Vilks tänkte delta i en konstbiennal på konsthallen Röda Sten i Göteborg för några år sedan. Det skrev han i sin blogg men aldrig något datum. Bloggen lästes ivrigt av fyra jihadister. Men Säpo och polisen kom dem på spåren, där polisens teori var att männen skulle mörda Vilks på konsthallen.

Tre somalier och en irakier, samtliga knivbeväpnade, greps strax innan invigningen vid centralstationen i Göteborg av nationella insatsstyrkan och personal från polisen i Västra Götaland. En släpptes men medan övriga anhölls.

De tre, somalierna Abdi Aziz Mahamud (född 1985) och Abdi Weli Mohamud (född 1985) samt iraniern Salar Sami Mahmood (född 1987) misstänktes först för förberedelse till terrorbrott, men redan vid den första häktningsförhandlingen ändrades rubriceringen till mordförberedelse (stämpling till mord). Detta var även med i åtalet samt brott mot knivlagen. Åklagaren kunde visa på mängder med nedladdad propaganda från Al-Qaida men det gick aldrig att bevisa mordförberedelse. De friades av Göteborgs tingsrätt. Målet gick upp i hovrätten, som också friade trion.


Niqabkvinnorna

Redan under häktningsförhandlingen i tingsrätten dök det upp tre niqabklädda kvinnor, till stöd för extremisten Abdi Aziz Mahamud. Kvinnorna avvisades emellertid från rättssalen av chefsrådman Stefan Wikmark med hänvisning till maskeringsförbud och rättssäkerhet.

Kvinnorna, som tycks anse att knivmörda en konstnär i Allahs namn inte är någon kränkning, ansåg däremot att de själva blivit kränkta och anmälde händelsen till DO.

JO, Justitieombudsmannen, beslutade sig också för att ta upp fallet till granskning, där han sedan kritiserade lagman Wikmark. JO menade att Wikmarks beslut enligt hans uppfattning saknade stöd i lagen.

Wikmark i sin tur motiverade åtgärden med att han förvisso godtar valfri klädsel i rättssalen men att hel maskering av ansiktet är något annat än en klädfråga. Han menade att om vittnen, parter eller målsägande berövas möjligheten att se och känna igen de närvarande i rättssalen så begränsas förhörspersonens rättigheter, något som också kan gå ut över själva förhöret och då är det inte bara en fråga om ordning utan också om rättssäkerhet.

Wikmark vänder sig mot att anmälarna fört in religiösa dimensioner i frågan och att åtgärden skulle vara diskriminerande med avseende på kvinnornas religion. Han menade att de ordningsregler han tillämpar är lika för alla och att han även skulle ha visat ut åhörare som täckt sina ansikten med skidglasögon, MC-hjälmar eller halloweenmasker. Wikmark menade också att ingen i dessa fall torde ha rest motsvarande invändningar.

(Men för muslimer gäller som bekant inte samma regler som för andra.)

Här kan ni läsa hela yttrandet av Wikmark

http://www.dagensjuridik.se/2012/10/chefsradmannen-darfor-forbjod-jag

Källa: nedanstående artikellänk där ni kan läsa mera angående detta.


http://avpixlat.info/2013/03/19/tre-niqabkladda-kraver-330-000-kr-i-skadestand-krankning-och-diskriminering/#more-50626

Jag undrar om inte de får nog med bidrag skattefritt dessutom så anser jag det är olämpligt att vara maskerad i en rättsal, det är det ingen annan som får vara.


Nedan fakta på skattefria bidrag för invandrare, samt intervju med moderaternas radikala islamist i försvarsutskottet som verkligen har kontroversiella åsikter.

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/





Gå in på nedanstående länk och läs om vad en smygfilmad Iman predikat om Europas bidragssystem, skrämmande läsning.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/


                                      


Läs även nedanstående om en modig kvinna som konverterat till islam och som håller föredrag om Islam och varnar, med risk för hennes liv. Sabatina James är väl medveten om hur farligt hennes arbete är. Ändå säger hon det som måste sägas: Europa måste stå upp för de värderingar som byggde Västvärlden. Det som nu pågår är en kamp mellan två vitt skilda civilisationer.


http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/10/muslimer-i-vast-har-ingen-respekt-for-ert-system/


Lyssna på en man som flytt till Norge från Irak och som berättar om muslimska brödraskapet och varnar Europa.
http://www.youtube.com/watch?v=Uyje6mXPjQQ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar