fredag 15 mars 2013

Polisen om fyndet: Det är riktiga skjutvapen


Polisen har i nuläget ingen misstänkt efter vapenfynden som gjorts på Heleneholmsskolan i Malmö.

Ärendet rubriceras som förberedelse till mord.

– Det är riktiga skjutvapen, säger förundersökningsledare Bo Lundqvist.
Vapenfynden på Heleneholmsskolan gjordes av personal under det dagliga arbetet i går förmiddags i lärarutbildningens gamla lokaler, som nu står tomma. Det berättade polisen under en presskonferens på fredagen.

– Sedan dess har vi vidtagit en rad åtgärder, säger förundersökningsledare Bo Lundqvist.

Förberedelse till mord

Trots att man hittade vapnen redan på morgonen var skolorna öppna som vanligt under torsdagen. Skolledningen informerades först på eftermiddagen och på fredagen spärrades Heleneholmsskolan av. Enligt Bo Lundqvist har det dock funnits polis på plats på skolan i princip sedan fynden gjordes, även under natten.

– Vi vill genomföra sökningen så säkert och effektivt som möjligt. Hålls skolan öppen finns en risk att man inte riktigt kan svara på det gjorts en ordentlig genomsökning, säger han.

Bo Lundqvist vill i nuläget inte kommentera vilken typ av vapen det rör sig om eller säga exakt hur många vapen man hittat.

– Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Just nu rubriceras händelsen som förberedelse till mord.

– Det är riktiga skjutvapen, säger Bo Lundqvist.

KÄLLA: NEDANSTÅENDE ARTIKEL I EXPRESSEN DÄR DET FINNS MER ATT LÄSA OCH SE VIDEOREPORTAGE.

http://www.expressen.se/kvp/polisen-om-fyndet-det-ar-riktiga-skjutvapen/

http://www.expressen.se/kvp/fritidspedagogen-jag-blev-chockad/

Jag undrar om detta kan ha att göra med nedanstående, där en man släppts fri.


MISSTÄNKT FÖR BOMB PÅ FÖRSKOLA FRISLÄPPT.

Den 43-årige man som suttit häktad misstänkt för att ha placerat ut en bomb vid en förskola i Växjö i slutet av februari har släppts ur häktet. Förundersökningen fortsätter och misstankarna om försök till allmänfarlig vårdslöshet kvarstår.

Men kammaråklagare Jonny Philipsson anser inte att mannen kan försvåra utredningen på fri fot. En kvinna har tidigare släppts. Misstankarna mot henne kvarstår också. Polisen vill inte tala om vilken slags bomb det handlar om eller vad det bakomliggande motivet skulle vara.

Källa nedanstående artikel i Expressen.

http://www.expressen.se/kvp/misstankt-for-bomb-pa-forskola-frislappt/


Det är skrämmande utveckling i sverige, där snart ingen känner sig säker,, åldringar rånas, kvinnor våldtas och misshandlas, skottlossningar och knivdåd är ju snart dagligen man kan läsa om, rånen ökar.

Jag tycker man klagar hela tiden på polisen, de får klagomål för att de gör sitt arbete, t.ex. att fråga om id handlingar till dem som de tror är illegala flyktingar.. varför skulle någon känna sig kränkt att behöva visa id handlingar? I så fall skulle ju alla som måste visa körkortet för polisen, blåsa i alkotest, m. m. känna sig kränkta...men så är ju inte fallet.

Om jag skulle befinna mig utomlands och bli tvingad visa id handlingar så skulle jag inte känna mig kränkt då jag inte har något att dölja och inte är kriminell...jag skulle förstå att polisen bara gjorde sitt arbete i jakt efter illegala flyktingar.

Jag förstår att polisen inte säger mycket även i detta med vapnen i skolan...för gör de något så får de bannor för detta.

Ta t.ex. Bensintjuvarna som polisen jagade och som körde över bommarna och rödljus...detta är väl inte polisens fel utan gärningsmännens fel som kör över bommarna och trotsar rödljus...kanske hade de ytterligare kriminella handlingar bakom sig, vem vet..?

Läs nedanstående i länken om Polisens jakt på papperslösa. där polsen talar ut m.m.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/08/jakten-pa-papperslosa/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar