onsdag 25 september 2013

Svårt vara polis i dagens Sverige.

    
MÅSTE VARA HOPPLÖST VARA POLIS I DAG I SVERIGE!




När de gör sitt arbeta blir de kritiserade! De blev tillsagda att söka illegala flyktingar, men blir kritiserade för de kontrollerar någon med utländskt utseende och i tunnelbanan.

Vore det ett bra sätt att bara kontrollera dem som inte ser ut att vara utländska? Om jag skulle bli kontrollerad i ett annat land av polis, så skulle jag inte ta illa upp för att polisen sköter sitt arbete..Har man inget att dölja behöver man ju definitivt inte vara orolig för att bli kontrollerad.


Bra svar till Åsa Romson MP i nedanstående videoinlägg.



I nedanstående video talar Jimmy Åkesson om illegal invandring.



Se nedanstående video där Bodström pratar med Aro ang. brottsligheten i Sverige.



Polisen blev kritiserad då en polis skjöt i självförsvar och personen dog..Vore det bättre att polisen dog eller hur tänker man??

Polisen blir stenkastad då de ingriper i kravaller!


Barn används i brottsligt syfte, se video.


Senaste är ju registret över Romer som man nu talar om hela tiden i media.. Måste väl finnas en anledning till att polisen föredrog att göra detta register,, tror inte de är intresserade av släktforskning annars.

Registrering av romer - bara vanligt polisiärt underrättelsearbete?

Skånepolisens registrering av tusentals romer fortsätter att dominera, men är det här bara vanligt polisiärt underrättelsearbete? Ja, säger en erfaren polischef idag, Peter Springare i Örebro. Vi har blivit uppmuntrade av högsta ledningen att jobba så här menar han. Hör Peter Springare, rotelchef vid länskrim i Örebro, Mark Klamberg, lektor i folkrätt vid Uppsala universitet och Krister Hammarberg, (M) riksdagsledamot och ledamot i rikspolisstyrelsens styrelse.

Läs mera nedan.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5656205


"Alla polismyndigheter jobbar på liknande vis"

– Ja, jag känner ju till att såna här register förekommer i varenda polismyndighet i Sverige. Jag vet ju hur vi jobbar och jag vet ju att Bengt Svenson känner till det här, säger Peter Springare.
Under de senaste åren har polisen satsat på regionalt underrättelsearbete.


– En del i det underrättelsebaserade arbetet är att registrera och att kartlägga personer i nätverk av olika slag. Det handlar om både de som är direkt utpekade som kriminella brottslingar av olika slag, men också personer i deras närhet.

Peter Springare, rotelchef vid Örebropolisen, anser att det är fel om registret hos Skånepolisen enbart bygger på etnicitet, men att utredningen får visa om det är så.

Däremot menar Peter Springare att det inte behöver vara fel och att det inte är konstigt om många ur samma grupp finns med i ett dokument, när polisen kartlägger en person och dennes närmaste omgivning. Han menar att i bland måste också barn registreras.


– Som exempel kan jag nämna, utan att gå in på vilka personer eller nätverk det handlar om, har jag själv utrett brott där vi haft bevakningsfilmer där vi brott begås av vuxna som använder sig av barn. Vi har alltså brott där det bevisligen är barn med, Peter Springare


DN avslöjade i måndags att polisen i Skåne registrerat 4 000 romer och deras släktskap i ett register. I går skrev tidningen om ytterligare ett register med 1 000 personer, många med romska namn.
Åklagare Mats Åhlund på riksenheten för polismål har inlett en utredning om misstänkt brott mot personuppgiftslagen. Också säkerhets och integritetsskyddsnämnden granskar uppgifterna.


Reportrar: Karin Wettre och Lotta Myhrén i samarbete med P4 Örebro
Läs mera i länken nedan.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5656256


SD-ledamot tar polisen i försvar efter registerskandalen

Partiledare Jimmie Åkesson har tydligt tagit avstånd från polisens registrering av romer.
Men i dag går riksdagsledamot Thoralf Alfsson (SD) till myndighetens försvar på sin blogg.

”Hur skall polisen kunna förebygga brott om man inte får föra register över vissa kategorier av befolkningen som är överrepresenterad i brottsstatistiken?” skriver han.

Läs mera i artikeln i Aftonbladet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17540951.ab
                                                    

Konstig lag fr.o.m. 1 juli 2013, som belönar illegala flyktingar med förmåner som skattebetalnde svenskar inte ens kan drömma om,50 kr maxtaxa för tandvård och läkarbesök,samtidigt som man ber polisen att söka efter illegala flyktingar. Läs om dessa förmåner och i övrigt skattefria bidrag för invandrare, intressanta artiklar m.m.

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Att begränsa polisens befogenheter och lägga sig i deras arbete gör ju att poliser till slut söker ett annat arbete. Varför är det så att politiker (icke SD) hela tiden klandrar polisens arbete?
Är det så att man hellre vill skydda brottslingar än hjälpa polisen få tag i brottslingar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar