söndag 6 oktober 2013

Svensk barnfamilj körs ut för att ge plats åt asylboende

    
Thomas-Andersson-Matilda-Ekman


Hyresvärden Vertebralis AB chockhöjer hyran med 60 procent för att bli av med familjen Thomas Andersson och Matilda Ekman och deras 4-åriga dotter. Matilda är dessutom gravid i nionde månaden. Orsak: Fastighetsägaren vill göra om fastigheten till asylboende eftersom man räknar med att kunna tjäna mer pengar på ett lukrativt avtal med Migrationsverket.


Det var för ett år sedan som familjen flyttade in i lägenheten i det gamla stationshuset i Norrsundet i Gävle. Hyran har varit 4 063 kronor i månaden plus el. I september damp utan förvarning ett brev ned i brevlådan från hyresvärden om en hyreshöjning på 2 400 kronor, vilket motsvarar nästan 60 procent.


Familjen har med nuvarande ekonomi inte råd att betala den nya hyran och måste därför flytta, något som också varit hyresvärdens avsikt med höjningen eftersom man vill omvandla huset till asylboende.


För att snabbt bli av med hyresgästerna har Vertebralis AB “generöst” erbjudit familjen att slippa uppsägningstid. Även den andra hyresgäst som bor i fastigheten har fått motsvarande höjning och erbjudande om snabb avflyttning.


Hyresgästföreningen är tveksam till om höjningen har skett i enlighet med hyreslagen. Att få tag på fastighetsägaren har inte gått då denne stängt av telefonen och befinner sig i Argentina. Även övriga ansvariga personer på bolaget befinner sig enligt uppgift utomlands.

Familjen säger sig ha hittat annat boende dit man kan flytta snabbt.


Arbetarbladet http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.6349261-chockhyra-tvingar-ut-hyresgasterna
Arbetarbladet http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.6316998-asylsokande-kan-fa-boende-i-norrsundet

Referens: http://avpixlat.info/2013/10/05/svensk-barnfamilj-kors-ut-for-att-ge-plats-at-asylboende/
                                                     
                                             
 
                                    

NEDAN KAN NI LÄSA OM FAKTA PÅ SKATTEFRIA BIDRAG TILL INVANDRARE, SAMT KOSTNADER SOM SÄKERLIGEN STIGIT SEDAN DEN UTRÄKNINGEN GJORDES; DÅ DET HELA TIDEN KOMMER NYA ASYLSÖKANDEN KOMMER, INTRESSANTA ARTIKLAR FINNS OCKSÅ MED.

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

                                                  
 
I NORGE ÄR MAN MERA FRISPRÅKIG I MEDIA OCH FÖRDÖMER SVERIGES PK MEDIA. LÄS ARTIKELN I VERDENS GANG NORGE.
http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10113487

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar