söndag 27 oktober 2013

Här ljuger nyhetsbyrån om norsk rånvåg – mörkar förövarnas härkomst

 

Norska flaggan

De senaste veckorna har ett stort antal rån inträffat i Oslo.

Gärningsmännen är unga invandrare, medan rånoffren är allt från barn till kvinnor i 60-årsåldern. Men när TT skriver om händelserna utelämnar man polisens uppgifter om gärningsmännens bakgrund.


I fredags förra veckan var en 67-årig kvinna på väg hem efter att ha varit ute och ätit tillsammans med kollegor från arbetsplatsen. Strax efter att hon gått upp ur tunnelbanan överfölls hon av tre unga invandrare som tryckte ned henne i asfalten och höll för hennes mun.

Medan en av gärningsmännen höll fast henne slet de andra åt sig hennes smycken.

Det brutala rånet var bara en av många liknande incidenter i den rånvåg som just nu drar fram över Oslo. Mellan den 11 och den 24 oktober har 54 rån anmälts i Oslo. Det yngsta rånoffret var en 12 år gammal pojke, medan den äldsta drabbade personen var en 69-årig kvinna.

Norska Aftenposten har gått igenom tio rån som utreds av polisen i stadsdelen Stovner. Rånen har ägt rum under två veckor i oktober. I vissa fall har rånarna hotat offren med kniv, i andra fall har de kastat sig över dem bakifrån och tryckt ned dem mot marken. I samtliga fall är gärningsmännen unga män med invandrarbakgrund.


– Alla är pojkar och har utländsk bakgrund. De är mellan 16 och 20, medan deras offer är mellan 16 och 67 år gamla, säger John Roger Lund, stationsbefäl vid Stovners polisdistrikt, till Aftenposten.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Her-tar-kvelden-slutt-7352324.html#.Umu5gCJvnmI

Men när nyhetsbyrån TT återgav uppgifterna från den norska polisen valde man att inte låta sina läsare veta att gärningsmännen var invandrare.

”Enligt John Roger Lund, befäl vid Stovners polisdistrikt som tagit emot tio anmälningar på två veckor, ska förövarna vara mellan 16 och 20 år”, skriver TT i sin nyhetsnotis, som har återgivits av ett stort antal svenska tidningar, bland annat Svenska Dagbladet, Expressen och Barometern.
Referenser: http://www.friatider.se/har-ljuger-nyhetsbyran-om-norsk-ranvag-morkar-invandrarbakgrund

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/unga-misstanks-for-ran-i-oslo_8659522.svd

http://www.expressen.se/nyheter/unga-misstanks-for-ranvag-i-oslo/

http://www.barometern.se/nyheter/TT_utrikes/unga-misstanks-for-ran-i-oslo(3998825).gm

                                          
I Norge är media mera öppen och inte lika politiskt korrekt som i Sverige, där det mörklägges så fort det är något som är negativt angående denna massinvandring, allt får man skriva om men inte det ämnet.

Norges tidning ”Verdens gang” drev med Sveriges politiska korrekthet och hade rubriken på en artikel ”JAG ÄR INTE SJUK; JAG ÄR BARA SVENSK” Läs den artikel nedan.
http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10113487
Även om våldtäkter uttrycker sig media i Norge betydligt klarare än i Sverige.


Richard Johnshof talade i riksdagen angående sexualbrott, inget annat parti än SD har tagit upp detta
i ett tal i riksdagen vad jag känner till.

Uppdrag granskning gjorde ett program om våldtäkter i taxi, lyssna nedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar