tisdag 8 oktober 2013

Storbritannien: I var tredje moské ,gifter en Iman bort barn

    
!cid_80E2CC4AA8EA4E90B6E7A574448526DE@Nybergdator


Ett undersökande reportage i brittisk tv försökte ta reda på hur stor del av landets moskéer som genomför barnäktenskap. Resultatet är nedslående: I var tredje undersökt moské pratade reportrarna med imamer som sade sig vara villiga att gifta bort en 14-årig flicka med en äldre man – mot hennes vilja.


Det är kanalen ITV som har låtit två reportrar besöka moskéerna, utrustade med dolda kameror. De spelade rollerna som mor och bror till en 14-årig flicka som de ville gifta bort. Referens: http://www.itv.com/news/story/2013-10-06/uk-imams-agree-underage-marriages/

Totalt besökte reportrarna 56 moskéer runt hela Storbritannien och i 18 av dem (32 procent) gick imamen med på att arrangera ett giftermål för flickan, trots att han informerats om att 14-åringen själv motsatte sig planerna.


Programmet kommer att sändas i sin helhet först på onsdag, men klipp som släppts från reportaget har redan väckt uppmärksamhet, rapporterar Daily Mail.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2447720/Clerics-18-mosques-caught-agreeing-marry-girls-14-Four-imams-investigated-undercover-operation.html

Den lagliga åldersgränsen för giftermål är 16 år i Storbritannien, men enligt den muslimska sharialagen får flickor giftas bort så snart de genomgått puberteten.


Mycket tyder på att den växande muslimska befolkningen i Storbritannien är långt ifrån integrerad i det brittiska samhället. Bland annat har undersökningar visat att fyra av tio brittiska muslimer vill införa sharialagar i landet.

Enligt en annan mätning ser sig nästan hälften av unga muslimer som muslimer i första hand och britter i andra hand.


Ett liknande reportage i Uppdrag Granskning i maj 2012 visade bland annat att företrädare för sex av tio svenska moskéer ansåg att en kvinna är skyldig att ha sex med sin man även om hon inte vill. Lika många avrådde kvinnor från att gå till polisen när hon blivit misshandlad i hemmet. se länk.
http://www.svt.se/ug/muslimska-ledare-uppmanar-kvinnor-till-underkastelse

Referenser:

http://www.friatider.se/storbritannien-var-tredje-moske-gifter-bort-barn


http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1510866/Poll-reveals-40pc-of-Muslims-want-sharia-law-in-UK.html

http://news.sky.com/story/361211/inside-islam-young-muslims-reveal-beliefs

Lyssna på denna vältaliga flicka som hellre dör än bli tvångsbortgift, vilken fantastisk flicka, så ung och så mogen för sin ålder.


                                                        Se även denna video.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar