söndag 20 oktober 2013

Gunilla 55 tvingades sälja allt för att gå till tandläkaren

 

Fridolin-Du-Betalar

På grund av en tumör i käken har Gunilla Frisk, 55, tvingats lägga 250 000 kronor på tandvård. Samtidigt har statsminister Fredrik Reinfeldt beslutat att alla illegala invandrare som befinner sig i landet ska få helt gratis tandvård – och i praktiken räcker det med att ha ett ”icke-svenskt utseende” för att slippa betala för tandläkarbesöket.


Gunilla berättar i ett reportage med Expressen hur pengarna nu är slut och att hon tvingats sälja nästan alla sina ägodelar för att bekosta tandvården. Bilen har hon kvar, men även den ska hon försöka sälja i dagarna.

– Jag har sålt alla tavlor och lampor, mina föräldrars guld, alla antikviteter, kläder, allt som går att sälja har jag sålt. Jag har kvar två fåtöljer och två bokhyllor av mina möbler, uppger hon till Expressen.
Kostnaderna spänner över en tioårsperiod – men trots den dyra vården har hon på grund av tumören blivit av med alla tänder utom åtta.

Gunilla har som svensk haft dubbel otur. Om hon hade haft mörkare hy och mindre svenska drag skulle hon nämligen ha kunnat komma undan utan att betala någonting.

Det är resultatet av regeringens lagstiftning om skattefinansierade förmåner för personer som uppehåller sig olagligt i Sverige trots att de fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd. Den nya lagen, som trädde i kraft i somras, innebär att de svenska skattebetalarna ska stå för de illegala invandrarnas vård, tandvård och läkemedelskostnader.

Källa: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Arenden/201213/SoU20/

Referenser:
http://www.expressen.se/gt/tvingas-salja-allt-for-att-ga-till-tandlakaren/
http://www.friatider.se/gunilla-55-tvingades-salja-allt-for-att-ga-till-tandlakaren
http://www.friatider.se/reinfeldts-beslut-svenskar-ska-betala-fyra-ganger-mer-for-sjukvard-an-illegala-invandrare
https://avpixlat.info/2013/04/11/gratis-for-illegala-dyrt-for-skattebetalare/

Jag undrar hur länge Sveriges ekonomi klarar av att betala alla dessa kostnader och förmåner som invandrare får, nedan fakta på skattefria bidrag m.m. till invandrare, som vi skattebetalande svenskar får betala för.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Läs och lyssna på videos angående migrationsverket.
http://ladycobra.wordpress.com/2013/10/14/migrationsverket-pengar-flodar-ut-till-lycksokare-och-kriminella/

Uppdrag granskning har avslöjat utbrett fusk med SFI som skattebetalarna får vara med att betala. Se denna video med Janne Josefsson m.fl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar