onsdag 3 juli 2013

Islamistpredikanten Anas Khalifa åtalad för mångmiljonsvindel


    
Anas-Khalifa


En av Sveriges mest kända muslimska extremistpredikanter, 29-årige göteborgaren Anas ”Abu Malik” Khalifa, åtalas nu för omfattande ekonomisk brottslighet. Tillsammans med sju andra personer misstänks han ha svindlat svenska staten på över 19 miljoner kronor, pengar som troligtvis aldrig kan återbördas till de svenska skattebetalarna.


– Pengarna har gått till konton i Mellanöstern och Kina, men det finns inte på kartan att vi någonsin kommer att få tillbaka dem. Inte från länder som Marocko och Egypten, inte en chans, säger åklagare Kennert Lundgren.


Tillvägagångssättet har i ett nötskal gått ut på att man köpt in momsfria elektronikvaror, till exempel Iphones, från företag runtom i Europa. Dessa har sedan sålts med moms till kunder i Sverige. Mellanskillnaden har man struntat i att redovisa.


Rättegången mot de åtta, misstänkta för bland annat grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och grov oredlighet mot borgenär, börjar 24 juni. Åklagaren kommer att yrka på stränga fängelsestraff – mellan fem och sex år för var och en. Han betecknar bevisläget mot dem som mycket gott.


– Vi har förkrossande bra bevis. Bland annat video och telefonavlyssning av de misstänkta. Men de erkänner förstås ingenting, det gör folk aldrig i ekobrottsmål, säger Kennert Lundgren.


Egyptiskfödde Anas Khalifa har gjort sig känd för sina hårdföra salafistiska predikningar i moskéer runt om i Sverige. Han var en av grundarna av numera nedlagda organisationen TUFF,


Troende unga framtida förebilder, och har nära vänskapsband till bland annat terrordömde Mirsad Bektasevic och ökände salafistkonvertiten och bloggaren Ralf Wadman, kallad Usama el-Swede. Bland Khalifas över 2700 Facebookvänner finns också en mängd andra välkända jihadister.


Anas Khalifa har länge varit en populär föreläsare och predikant, framförallt bland unga muslimer, och många av hans predikningar finns till beskådan på Youtube.


Hans inställning till hur en rättrogen muslim ska leva är mycket strikt – bland annat anser han att muslimer inte bör umgås med kristna och judar, att kvinnor inte ska klippa håret och att tjejer och killar inte ska chatta på internet.


 I Oscar Hedins uppmärksammade dokumentärfilm Det svider i hjärtat från 2007, kan man följa Anas Khalifa då han predikar om jihad, martyrskap och paradiset inför en stor grupp mycket unga pojkar.


”Allah har förberett för dig en plats, om du är rättfärdig. Om du är bra, trogen. Sannerligen, i paradiset finns det etthundra nivåer bara för dem som har jihad för Allahs skull. De själva, bara de, har hundra egna nivåer, och det största du kan offra, vad är det? Ditt liv. Det är ditt liv, det är det största du kan offra. Har du samma längtan? Det är starkt att komma dit. Det krävs mycket jobb för att komma dit.

Om du älskar Allah och profeten mer än någonting annat, då ska du kunna offra allt det här för Allah och profeten också.”


I en annan inspelning från Malmömoskén 2007, är budskapet att muslimerna inte bör låta sig hunsas av judarna:


”Av alla nationer som finns och existerar i denna värld, så är muslimerna de mest förödmjukade, och de mest förnedrade. Ingen lyssnar på vår röst, ingen hör vår åsikt, ingen ens bryr sig. Och vi är en miljard. Hur många är judarna? Någon som vet? 15 miljoner ungefär, mindre än 20. 15 miljoner förnedrar ettusen miljoner. Är det ett skämt det här eller vadå? Om vi ställde alla judar på en kö och spottade på dem så skulle de svimma.”


Även hans syster har gjort sig känd som en hårdför islamist. Det väckte stort uppseende när Alia Khalifa 2009 krävde att få bära niqab på utbildningen till förskollärare, vilket hon inte fick. I Expressen skrev hon i en debattartikel:


”Jag har burit heltäckande slöja – niqab – sedan i i fjol. Jag tog beslutet efter noggranna studier av islam. Niqab är en del av islam och inte en kulturell sedvänja som många i okunskap hävdar. Inom de fyra islamiska rättsskolorna anser en del att niqaben är obligatorisk, medan andra menar att det enbart är en stark rekommendation. Jag har valt att bära niqab och är fullt övertygad om att den för mig närmare min Skapare.”



FAKTA/Salafism


Salafister är sunnimuslimer som vill återgå till ”det ursprungliga” islam, så som det praktiserades under de första tre århundradena efter profeten Muhammeds död. Målet är att följa Muhammed och hans följeslagares liv och leverne så troget det går.
Någon omtolkning av de religiösa texterna är inte nödvändig eller önskvärd. Ett exempel på modern salafism är Wahhabismen, så som den praktiseras i Saudiarabien. Dess anhängare betraktar alla andra muslimer som avgudadyrkare. En ännu striktare gren är salafistjihadisterna, som anser sig ha rätt att bedriva heligt krig mot alla otrogna, inklusive muslimer med annan trosuppfattning. Hit räknas al-Qaida.
Maria Celander

Artikeln publicerad med benäget tillstånd av Dispatch International

Källa: Avpixlat

http://avpixlat.info/2013/07/03/islamistpredikanten-anas-khalifa-atalad-for-mangmiljonsvindel/#more-63122


Jag anser det märkligt hur moderaterna kan ha en radikal islamist i försvarsutskottet i riksdagen som ser upp till Al Quidas andlige ledare som kan koranen bättre än honom själv, som han själv uttalats sig.. En moderat i kommunalfullmäktige i Vallentuna har kritiserat sitt eget parti p.g.a. denne kontroversielle islamist…


Läs nedan och lyssna på intervju med honom, samt videos som visar vad muslimska brödraskapet vill med Europa och islamistiska förbundet eller även kallat muslimska förbundet i sverige har ju anknytnngar till muslimska brödraskapet…


Omar Mustafa är ordförande i detta förbund nu och moderaternas Waberi var tidigare ordförande för detta förbund och då kan man ju räkna ut vad de har för avsikter med att vara med i politiskt parti i sverige.

 Även Miljöpartiet har en radikal islamist i riksdagen som heter Memeth Kaplan.. Läs om dessa båda herrar nedan.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/


http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/13/miljopartiets-mehmet-kaplan-bjod-in-kritiserad-antisemit-till-sveriges-riksdag/


Läs också om en smygfilmad iman som predikat om europas bidragssystem som han menar betalar muslimernas jihad med mera skrämmande ord han sa. Se nedan.


http://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/


Ingen politiker törs kritsera något som berör muslimer eller islam i sverige och detta vet ju dessa radikala islamister och törs därmed ställa olika krav på särskilda förmåner som gynnar dem.


I Dagens nyheter fanns en artikel som handlade om olika krav som muslimska förbundet hade ställt, bl.a. särlagstiftning för muslimer, alltså att de skulle få ha sina lagar.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/muslimskt-forbund-kraver-egna-lagar/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar