måndag 8 juli 2013

Leif GW: Oklandervärt och helt rätt av polis att skjuta honom

Kriminologen och polisprofessorn anser att det var rätt att använda dödligt våld mot den 24-årige Max Nicolas Hogge Mümmel Estemar som på söndagen högg ihjäl en kvinna och knivskar två andra personer i Varberg.

– Det var en stor, farlig jävel med kniv som huggit ned flera personer. Av det jag ser på filmen var insatsen invändningsfri – det var rätt att skjuta verkanseld, säger han.
Poliserna som deltog i insatsen ser på det filmklipp som fångat skottlossningen ut att följa reglementet till punkt och pricka, enligt Leif GW Persson.
– Av filmen att döma har jag svårt att se att polisens insats skulle vara klandervärd. De gjorde allt man ska göra – de ropade åt honom att släppa kniven, de sköt varningsskott och när han ändå fortsatte fram emot dem så sköt de verkanseld, säger han.
Polisen i Sverige bytte 2003 ut sin tjänsteammunition från vanlig helmantlad kula till en hålspetskula kallad Speer Gold Dot. Dumdumkulorna, som de kallas, utvidgas vid träff och stannar i kroppen. Dessa kulor är förbjudna i krig, enligt Haagkonventionen. De får därför inte användas av militär. Däremot finns det ingenting som hindrar att polis använder sig av ammunitionen, uppger DN.

Källa: nedanstående länkar:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/leif-gw-persson-ratt-med-dodligt-vald/
http://www.exponerat.info/leif-gw-oklandervart-och-helt-ratt-av-polis-att-skjuta-honom/

Läs om denna tragiska händelse i nedanstående länk, finns flera bilder från Varberg på denna hemska händelse som jag hoppas aldrig händer mer...men våldet har ökat i sverige och det är oroväckande.

http://www.exponerat.info/skottlossning-i-centrala-varberg/.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar