tisdag 30 juli 2013

Moderat lokalpolitiker förenas med SD i kritik mot statsministerns demokratisyn

     
                                                         

Jerzy Golovkin, moderat region- och kommunpolitiker med utländsk bakgrund i halländska Hylte undertecknade på måndagen en debattartikel i Hallandsposten tillsammans med Oleg Datsishin och Georg Cserti, båda politiker med utländsk bakgrund för Sverigedemokraterna.


I artikeln kritiseras den demokratisyn som moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt gav uttryck för i sitt tal under Almedalsveckan då han deklarerade att han hellre ger bort regeringsmakten till en rödgrön regering än förhandlar med SD efter valet.


Kritiken låter inte vänta på sig. Så här säger Michael Svensson, som är ordförande för moderaternas förbundsstyrelse i Halland om sin partikollegas tilltag:

- Om man inte företräder partiets centrala åsikter, då kanske man ska fråga sig vilka konsekvenser man ska ta. Utgångspunkten är att Jerzy ska kunna stanna kvar i Moderaterna.


Jerzy Golovkin kontrar med att det inte är han utan statsministern som företräder en i demokratihänseende avvikande ståndpunkt:
- Om någon person så högt i landet inte respekterar valresultatet, då blir man orolig, säger Jerzy Golovkin.


I artikeln vänder sig de lokala M- och SD-politikerna mot det demokratiska underskottet i statsministerns löfte. Det är dessutom ett löfte som många proffstyckare inom media anser att den rödgröna oppositionsledaren Stefan Löfven bör hedra genom att avge motsvarande löfte själv.


De tre undertecknarna skriver att de ser ett sådant agerande som en skrämmande utveckling i ett land som gäller för att vara ett av världens mest demokratiska.


Man påtalar också det märkliga i statsministerns ställningstagande i beaktande av att alliansregeringen, som är en minoritetsregering, de facto redan denna mandatperiod sitter kvar vid makten med Sverigedemokraternas stöd, därför att SD valt att inte fälla regeringen i avgörande frågor som skulle medföra nyval.

Man skriver att man anser att Reinfeldt beter sig föraktfullt mot Sverigedemokraternas många väljare och dessutom negligerar sitt eget partis väljares åsikter som i vissa frågor ligger ganska nära SD:s.


Som exempel på en sådan fråga hänvisar man i artikeln till Göteborg Universitets Politikerpanelen från juni 2013 där över 50 procent av moderata väljare svarat ”Att ta emot färre flyktingar är ett mycket/ganska bra förslag”.                                           
 
Regeringen Reinfeldt gör, i stället för att lyssna på de egna väljarnas åsikter, en överenskommelse med Miljöpartiets massinnvandringsextremister, skriver artikelförfattarna, en överenskommelse som verkar ha klent stöd bland moderata väljare och vars syfte endast är att stänga ute SD från invandringspolitiken.

Detta anser Reinfeldt är viktigare än hur många skattemiljarder de ansvarslösa besluten kommer att kosta.
                                                   
Man skriver att Moderaternas ledning tycks så förblindad av SD-hat att den inte ens märker att stödet för SD kontinuerligt ökar medan stödet för Moderaterna och alliansregeringen minskar.


Enligt artikelförfattarna skulle en partiledare i ett annat land sannolikt tvingas avgå omedelbart om han före valet gick ut med att han avsåg skänka bort regeringsmakten till oppositionen bara därför att han personligen inte gillar ett parti som regeringen behöver stöd från.


De tre artikelskribenterna skriver att de på ett obehagligt sätt allt oftare påminns om sina rötter i kommunistdiktaturer med åsiktsförtryck när vissa frågor, exempelvis invandringspolitiken, nu omgärdas av en nästan lika inskränkt åsiktsfrihet . Sju partier deklarerar att de har samma åsikt i invandringsfrågan trots att en majoritet av dessa partiers väljare tycker annorlunda.



Man pekar i artikeln också på hur dessa partier, precis som i kommunistdiktaturer, får hjälp av media med att upprätthålla denna falska bild och med fostra medborgarna till “den rätta åsikten”. Artikeln avslutas med en förhoppning om att valet 2014 ska innebära en kursändring i svensk politik i riktning mot verklig demokrati, där folkets röst respekteras och har företräde framför etablissemangets och journalistkårens politiskt korrekta förtryck.



SVT http://www.svt.se/nyheter/regionalt/hallandsnytt/moderatpolitiker-reinfeldt-ar-odemokratisk

Hallandsposten
http://m.hallandsposten.se/Default.aspx?pageid=1107&parentid=0&link=1.2266991

I Hallandsposten skriver man:

29/07 Debatt

Fredrik Reinfeldt tydliggjorde i sitt Almedalstal att han hellre lämnar över makten till en Rödgrön regering än förhandlar med SD. Reinfeldts utspel har mötts med jubel från de flesta vänster-liberala journalister som direkt började kräva ett liknande ställningstagande även från Löfvens sida.


Vi anser att det är en ganska skrämmande utveckling i ett land som påstås vara ett av världens mest demokratiska. Reinfeldts och hans omgivnings beteende är märkligt i flera avseenden.


Det är ingen hemlighet att alliansregeringen fortfarande sitter vid makten tack vare SD:s stödröster i många frågor.


Reinfeldt inte bara beter sig föraktfullt mot Sverigedemokraternas väljare (cirka tio procent enligt SONU genomsnitt i juli), han negligerar dessutom de egna väljarnas åsikter som i vissa frågor ligger ganska nära SD:s.


Till exempel i Göteborg Universitets Politikerpanellen, som redovisades i juni 2013 där över 50 procent av M:s väljare svarat ”Att ta emot färre flyktingar är ett mycket/ganska bra förslag”. Och vad gör Reinfeldts regering?


I stället för att lyssna på de egna väljarnas åsikter gör man en överenskommelse med Miljöpartiets mass­invandringsextremister.


Överenskommelsen som inte verkar ha något stöd bland Moderaternas egna väljare och har bara ett syfte: Visa att SD inte har något inflytande på invandringspolitiken.



Oavsett hur många skattemiljarder dessa ansvarslösa beslut kommer att kosta skattebetalarna i framtiden. Det verkar som att M:s ledning är så förblindad av SD-hat att man inte ens märker att SD:s stöd ökar hela tiden och M:s och hela alliansens stöd går i motsatt riktning.


I ett annat land skulle en partiledare säkert tvingas avgå med en gång om han ett år före valet skulle säga att han tänker överlämna makten till någon annan om han skulle behöva få stöd av ett visst parti som han inte gillar personligen.


Vi som skrivit under denna insändare har rötter i gamla kommunistländer med åsiktsförtryck. Tyvärr måste vi erkänna att vi oftare och oftare upplever att i vissa frågor, till exempel invandringspolitiken, är åsiktsfriheten i Sverige lika inskränkt.


 De sju andra partierna har samma åsikt i invandringsfrågan trots att deras egna väljare tycker annat. Sjuklöverns inställning stöds gärna av de flesta inom journalistkåren som gör allt för att implementera ”den rätta åsikten” i väljarnas hjärnor.


Vi hoppas verkligen att valet 2014 ska bli en brytpunkt i svensk politik i riktning mot den riktiga demokratin, där folkets röst respekteras, och längre bort ifrån etablissemangets och journalisternas PK-förtryck.


Oleg Datsishin, regionpolitiker (SD) Halmstad, med rötter i Ukraina/Sovjet

Jerzy Golovkin, region- och kommunpolitiker (M) Hylte, med rötter i Polen

Georg Cserti, kommunpolitiker (SD) Halmstad, med rötter i Ungern
———————————————————————————————————–
Källa: Avpixlat http://avpixlat.info/2013/07/29/moderat-lokalpolitiker-forenas-med-sd-i-kritik-mot-statsministerns-demokratisyn/

Källa: SvD:  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/m-och-sd-i-attack-mot-reinfeldt_8383960.svd


Kanske inte så konstigt om Reinfeldt är för massinvandring och generösa skattefria bidrag somär större än för svenska medborgare då han har en radikal islamist i riksdagen i försvarsutskottet och som verkligen har kontroversiella åsikter och ser upp till Al Quidas andlige ledare. Läs nedan om honom och lyssna på videos som visar vad muslimska brödraskapet har för åsikter och som har samröre med muslimska förbundet där moderaternas radikala islamist varit ordförande före Omar Mustafa.                                    

                                                    

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/


Även miljöpartiet som nu moderaterna börjat samarbeta med har en radikal islamist i riksdagen som t.o.m. bjudit in en kritiserad antisemit och homofob i riksdagen..

                                          

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/13/miljopartiets-mehmet-kaplan-bjod-in-kritiserad-antisemit-till-sveriges-riksdag/
                                             

Det verkar som Reinfeldt verkligen blivit islamvänlig som t.o.m. stödjer en vapenfabrik i saudarabien, vilket verkar helt offartbart..bloggade om detta också.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/05/03/sd-avgor-om-reinfeldt-falls-for-saudifabrik/

Inget parti utom SD vågar prata om kostnaderna för denna ansvarslösa flyktingpolitik, allt mörklägges.. Jag hoppas många läser boken ”Invandring och mörkläggning” som nyligen kommit ut i handeln. Gunnar Sandelin är en av mina favoritjournalister och så Ulf Nilsson de vågar skriva vad de tycker..Gunnar Sandelin har ju varit med att skriva boken.


http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/07/boken-invandring-och-morklaggning/


Jag hänvisar också till nedanstående länkar som innehåller samtal till ring P1 med verkligen upplysande information som alla borde få veta.


http://ladycobra.wordpress.com/2013/07/27/gunnel-wahlstrom-ring-p1-17-juni-2013-om-islamister-och-moderaternas-radikala-islamist/.


http://ladycobra.wordpress.com/2013/07/27/en-invandrarkvinna-med-3-barn-far-mer-i-skattefria-bidrag-an-en-lakare-far-i-lon/



Jag har tagit upp vissa uppgifter om skattefria bidrag för invandrare och kostnader för invandringen samt om ÄFS (äldreförsörjningsstöd) skattefritt för invandrare och som inte räknas som inkomst samt är högre än vad många svenska pensionärer får ut i bruttopension. Nu kommer pensionerna att minska ordentligt 2014. Läs om detta i länken nedan.
http://www.svd.se/naringsliv/sankt-pension-nasta-ar_8376964.svd

Läs nedanstående inlägg.


http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/


Invandrare som bott i sverige i många år och arbetat och betalat skatt anser också att denna invandringspolitik är helt fel och de sympatiserar med SD.

Lyssna på en invandrare som ringer till ring P1 och berättar vad han tycker, samt ytterligare videoupptagning av samtal till ring P1 m.m.


http://ladycobra.wordpress.com/2013/01/11/invandrare-for-sverigedemokraterna/


                                             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar