torsdag 11 juli 2013

Anders Borg ”Mer av biståndet kvar i Sverige”

    
                                                       


- Vi har en ordning att när antalet flyktingar som kommer från utvecklingsländer ökar, då ökar också den del som vi lägger på biståndet där. Det är ju ingenting som i grunden är komplicerat. Det är så vi brukar göra, enligt min uppfattning, säger Anders Borg till TT och andra svenska journalister i Bryssel.

Biståndet kan skäras ner och i stället gå till flyktingmottagande i Sverige. Borg vill inte gå in på detaljer om hur mycket pengar som ska flyttas över eller hur enig regeringen är.


- Det återstår att se vad det handlar om. Låt oss återkomma till detta när vi är i närheten av att vara färdiga. Men det är ingen konstig diskussion att ökat flyktingmottagande från utvecklingsländer påverkar hur mycket vi lägger på biståndet, säger Borg.

Varifrån pengarna ska tas vill han heller inte utveckla ytterligare.

- Vilka övervägningar man bör göra på detta måste ju naturligtvis biståndsministern svara på.

TT har sökt Gunilla Carlsson som befinner sig i Botswana i södra Afrika. Till Ekot sa hon i höstas att när flyktingar kommer till Sverige för att söka skydd så avräknas det från biståndsbudgeten.

- Jag tycker det är bra att det kommer på ett och samma konto, sade biståndsminister Gunilla Carlsson då.

Utrikesdepartementet har hand om utbetalningen av cirka elva miljarder kronor per år i bistånd och en stor del går till FN-organen, enligt Ekot.

Om fördelningen säger Borg:


- Jag skulle tro ur ett utvecklingsperspektiv, när vi nu har snabb tillväxt inte minst i Afrika, så kan det finnas skäl att fundera på fördelningen inom biståndet, snarast då mellan FN-organ och sådant som Världsbanken håller på med; mer infrastruktur, investeringar och ekonomisk utvecklingskraft till de här länderna.


- Men det är en diskussion som ska föras inom ramen för biståndspolitiken, säger Borg.
Socialdemokraterna har inga invändningar mot att pengar omfördelas mellan bistånd och flyktingmottagning.


- Det är teknik, inte politik, och något som har gällt sedan 1986. Så länge det handlar om länder enligt DAC:s regler är det inget konstigt, säger Kenneth G Forslund (S), som sitter i riksdagens utrikesutskott.

Däremot anser Forslund att Anders Borg är ute på hal is när han börjar diskutera fördelningen mellan FN och Världsbanken.

- Man kan ju fundera på om det är finansministern eller biståndsministern som ska göra prioriteringar av biståndet, säger Kenneth G Forslund.


Folkpartiet kritiserar inte heller omfördelningen av biståndspengar till flyktingmottagningen.

- Vi är glada över att vi i stora drag lyckats behålla enprocentsmålet i biståndspolitiken, vilket inneburit ökat bistånd de senaste åren. Men det är också viktigt att vi kan stå upp för en generös flyktingmottagning, och i den situation vi nu står med ett ökat mottagande, så innebär det stora kostnader. Då kan vi acceptera att man tar pengar från biståndet enligt de regler som OECD ställt upp, säger Christer Winbäck, som är FP:s biståndspolitiske talesman.

                                                 
Miljöpartiets biståndspolitiske talesman Valter Mutt är mycket kritisk till omfördelningen.

                                                   

- Vi är upprörda över att Anders Borg vill föra över ännu mera pengar från biståndet. Det är kontraproduktivt, eftersom en del av de här pengarna går till sådant som förebygger flyktingströmmar, säger han till TT.

- Det är sant att det inte är något nytt. Men det är en del av problemet att det förekommit så länge.

Någon gång måste man sätta stopp, annars urgröps hela biståndet. Det är moraliskt fel att slå på de allra fattigaste samtidigt som man satsar tiotals miljarder på uppgradering av Jas och till skattesänkningar, säger Valter Mutt (MP).

                                                  
 
Sverigedemokraterna protesterar mot att pengar tas från biståndsbudgeten till flyktingmottagande.

”Att finansiera ansvarslös invandringspolitik med biståndspengar är minst sagt märkligt och att nu öka dessa transfereringar är vansinnigt. Vill man hjälpa så många flyktingar som möjligt är det på plats i flyktingarnas närområden som hjälpen ska koncentreras. För de pengar som läggs på en asylsökande i Sverige kan man hjälpa mångfaldigt fler i FN:s regi”, säger partiledaren Jimmie Åkesson i en skriftlig kommentar.

Källa: SvD artikel
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/mer-av-bistandet-kvar-i-sverige_7966796.svd


Jag anser att SD:s förslag gynnar många fler människor än Borgs förslag.. Det är ju faktiskt inte de fattiga som tar sig till Sverige som flyktingar utan de som har gott om pengar och som kan betala hundratuisentals kronor till människosmugglare, dessutom att ta hit ännu fler som Borg menar så kostar detta ju massor med miljarder med skattefria försörjningsbidrag m.m. kostnader som blir i ett asylmottagande.

Läs fakta om dessa skattefria bidrag som betalas ut, samt statistik över ensamkommande för 2011, där sverige tagit emot flest ensamkommande av alla länder i den statistiken…Lyssna på en video där en filosofie doktor i ekonomisk historia Fredrik Rosenqvist berättar om kostnader för arbetslösa invandrare per år. samt andra intressanta videos och artiklar.
                                                   
 
 
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/
                                                        
Jag anser att det är en mycket konstig lag denna lag som trädde ikraft 1 juli och som moderaterna och miljöpartiet var överens om. Om denna lag som ger illegala flyktingar förmåner som är bättre än för skattebetalande svenskar, samt Reinfeldts hatiska tal i Almedalen, och om moderaternas radikala islamist i försvarsutskottet kan ni läsa i nedanstående länk.

                                                

http://ladycobra.wordpress.com/2013/07/03/reinfeldts-tal-i-almedalen-2013-isolera-det-8e-partiet/

Jag skrev ett brev till Fredrik Reinfeldt, kopierar brevet nedan, har inte fått något svar ännu.

 

Hej Fredrik Reinfeldt!

Jag måste bara skriva och säga att det var det sämsta tal jag har hört dig haft i Almedalen!
Ett tal som går ut på att föra hatkampanj mot ett demokratiskt valt parti i riksdagen och dessutom inte ens nämna partiet vid namn utan kalla det partiet för det 8:e partiet i riksdagen och säga att du skall isolera detta parti!!

Du sa också att detta parti stod för hatet…Vad gör du själv?? Jag anser att ditt tal var svenskfientligt, då du kanske inte tänkte på att du trampade på alla de både invandrare och andra som faktiskt röstat på SD och som är nu sveriges tredje största parti i senaste mätningen och har varit det flera gånger genom olika mätningar, senast 11,6 % i julimätningen i Demoskop.
                                                    
                                              

Sonu-genomsnitt för juli: SD 10% och tredje största parti.

Jag och ingen annan heller har hört Jimmy Åkesson säga att han hatar invandrare och inte har han heller varit så hatisk som du var i ditt tal om andra partier…Du gav även Löfwen en åthutning för att han inte var lika hatisk mot SD som Mona Sahlin var.


Om du och övriga partier tror att detta minskar rösterna på SD så tror ni helt fel. Jag har hört flera säga att de tänker rösta på SD bara som protest för att ni inte behandlar detta parti anständigt!
Det anstår inte en statsminister i ett demokratiskt land att bära sig åt på detta sätt!

Man kan nästan tro att det var en statsminister i ett land där icke demokrati råder, när man lyssnade på ditt tal som ibland lät diktatoriskt.

Det är trots allt väljarna som väljer vilka de vill ha i riksdagen.


Jag har varit moderat men kommer inte att rösta på moderaterna!


Jag tyckte heller inte om att du flirtade med Miljöpartiet och genomförde denna nya vårdlag 1 juli som belönar illegala flyktingar med förmåner som ingen svensk får som snällt betalar sin skatt..

Många pensionärer med låg pension, har inte råd att kosta på sina tänder, medan illegala flyktingar behöver bara betala max 50 kr…Och vad kostar detta oss skattebetalare?


Tag bort denna lag som retar väldigt många svenskar och även invandrare som är svenska medborgare och skattebetalare.


Jag vill också påpeka att det är många invandrare som röstar på SD, för de gillar inte denna flyktingpolitik som förs.

Jag är övertygad om att inte alla i moderaterna gillar denna kostsamma asyl och migrationspolitik, det kunde man ju höra för länge sedan när en moderat, en kristdemokrat, samt en socialdemokrat blev filmade med dold kamera och sade något helt annat om invandringen när de inte visste de var filmade. Rena hyckleriet alltså.

Åsikterna har säkerligen inte förändrats då mängden invandrare ökat enormt sedan dessa intervjuer gjordes.

Se på filmerna i nedanstående videolänkar.



Jag tycker det verkar som rena sandlådenivån i riksdagen med hatkampanjer och lögner om det 8:e partiet som du vill ha bort.

Med vänlig hälsning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar