onsdag 30 april 2014

Rädda människovärdet från vänstern

Fridolin-Du-Betalar
”Människors lika värde”. Ska vi inte vara lite varsamma med den frasen? Den har börjat dyka upp titt som tätt på senare tid, med allt luddigare betydelse, och det vore synd om den urholkades helt.


Det går förstås att ifrågasätta begreppet. FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna talar på originalspråk om ”dignity”, vilket betyder värdighet snarare än värde, men andemeningen torde ändå stå klar för de flesta.


Frasen används dock alltmer sällan för att påtala just människors lika värde. I stället har den blivit ett tillhygge mot folk med en annan åsikt än den egna.

Nyligen utbröt protester mot Jimmie Åkessons studiebesök på sjukhus. Varför? En förklaring var att Sverigedemokraterna inte vill att så kallade papperslösa ska ha samma rättigheter till offentligt finansierad vård som dem som befinner sig legalt i landet. Detta skulle nämligen strida mot ”människors lika värde”.


Tycka vad man vill om SD-ledaren, men det är att vattna ur begreppet. Så sent som i juli 2013 fick papperslösa lagstadgad rätt till annat än akutvård. Det är magstarkt att påstå att Sverige dessförinnan bröt mot de mänskliga rättigheterna.

Ett annat exempel är den 71-åriga dam i Falun som i åratal arbetat frivilligt för Röda Korset, men som efter att ha blivit smyginspelad av en aktivist drevs ut ur förbundet. ”Om det är så att man inte står för alla människors lika värde, då kan man inte representera Röda Korset”, sade hjälporganisationens generaldirektör.

Vad hade då den gamla damen sagt? Jo, att Sverige har integrationsproblem, att arbetslösheten är så stor att en generation är förlorad, och att det vore bättre att hjälpa fler flyktingar på plats i stället för i Sverige. Och hon hade använt ord som ”vi” och ”dom”. ”Arbetslösheten blir ju inte mindre ju fler ungdomar vi tar in. Förstår du det? Det är ju ingen lösning för oss, när vi har sådan hög ungdomsarbetslöshet själva.”

Intentionen att inte vilja ha ett samhälle med ”vi” och ”dom”, eller ett A- och ett B-lag, är sympatisk. Men förlåt mig ändå för att jag nu uttrycker mig drastiskt: Sverige är redan uppdelat i lag, precis som alla andra kända statsbildningar i historien.


Ta bara rösträtten. Först har vi A-laget, medborgarna. De får rösta i alla allmänna val. Sedan har vi B-laget, som utgörs av dem som bara har uppehållstillstånd. De får inte rösta i riksdagsvalet, men i kommunalvalen.

Vi kan också säga att vi har ett C-lag: de som bor i landet utan tillstånd och som inte får rösta alls, men som ändå har vissa rättigheter, som tillgång till vård och skola.

Vi kan rentav säga att det finns ett D-lag: de som vill flytta hit men ännu inte gjort det. Enligt Gallups senaste opinionsundersökning om Europas attraktionskraft vill nära 7 miljoner människor flytta till Sverige. Varför ska inte de få rösta?

Att alla jordens människor inte har samma rättigheter inför den svenska staten betyder inte att människorna har olika värde.

”Människors lika värde” används nu helt fritt. Det senaste exemplet kommer från Tvärdrag, SSU:s idépolitiska tidskrift. I senaste numret skriver en redaktionsmedlem, under rubriken ”Kommer aldrig bli ihop med en moderat” att ”något så stort, basalt och för mig självklart skiljer oss åt, synen på alla människors lika värde och rättigheter, och det är därför jag aldrig skulle kunna vara tillsammans med en borgare”.

Sådärja. Nu är också en röst på något av de borgerliga partierna ett brott mot FN-stadgan. Ni ser vartåt det barkar. Och i morgon är det första maj, de överdrivna parollernas dag. Det blir inte mycket kvar av människovärdet om vi inte börjar bli lite mer aktsamma med begreppet.

PER GUDMUNDSON Ledarskribent
08-13 50 00 per.gudmundson@svd.se
Fler inlägg av Gudmunsson nedan


Mycket bra skrivet av Per Gudmundson. Jag anser att Sverige håller på att bli som ett kommunistiskt land med icke åsiktsfrihet och som inte hör hemma i en demokrati, när man kan utesluta en partiledare som är demokratiskt vald och som flera gånger i opinionundersökningar varit tredje största partiet i Sverige, alltså finns det väldigt många människor som röstar på SD, men alla dessa är ju inte lika värda i alliansen och de rödgrönas ögon..så de skall sluta prata så mycket om allas lika värde.


Jag undrar också om inte svenskar som betalar snällt sin skatt är lika mycket värda, eftersom illegala flyktingar får bättre förmåner än skattebetalare..

Många pensionärer lever mycket fattigt och har knappt råd att kosta på sina tänder, eller hämta ut dyr medicin, medan illegala som egentligen inte har rätt att vistas i landet och som inte kan visa ID handlingar kan få maxtaxa 50 kr i tandvård och läkarbesök. Det anser jag är i allra högsta grad diskriminerande mot skattebetalande människor i Sverige.

Att man skall ge akut sjukhusvård för även illegala är ju självklart, men att få underhålla sina tänder för 50 kr anser jag är fel, denna lag infördes 1 juli 2013.

Läs fakta på olika skattefria bidrag och andra skattefria bidrag för nyanlända i nedanstående länk.

Jag undrar också om Ullenhag menar att alla icke invandrare skall få behålla sina bidrag även om de fått ett arbete, men det tycker ju Ullenhag att invandrare skall få. Läs nedan.

Ullenhag menar ju också att Romer byggde Sverige, läs nedan vad han skriver i samband med Romernas Romadag 8 april.

Nu har det varit så mycket skriverier om vad kommunalrådet Lennart Holmlund bloggat om. Att säga sanningen i Sverige kallas för rasism, men tydligen finns det någon som utmanar ödet att bli kallad rasist och säger vad han tycker. Rebloggar därför detta blogginlägg.
Läs nedan, finns mycket att läsa och flera kommentarer i bloggen som jag rebloggat.

Lyssna på några invandrare vad de anser om invandring, SD m.m.

Lyssna på David Lång om invandring i debatt i riksdagen med socialdemokrat.

Lyssna även på nationalekonomen Tino Sanandaji som talar om fri invandring m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar