söndag 27 april 2014

Migrationsindustrin skapar stora vinster för affärsmän

secondColumn-16x9
Asylsökande har blivit en handelsvara som ger avkastning till affärsmän och justerade siffror åt politiker som vägrar inse problemen, skriver Håkan Lösnitz (SD) och David Lindh (SD).
Det förs en aktiv debatt om vinster i välfärden.

Många anser att det är dåligt men konstigt nog så är det få som kritiserar vinster i migrationsindustrin som dränerar stat och kommun på stora pengar.

En av de mer kända aktörerna är Bert Karlsson som från att ha varit en hård motståndare till svensk migrationspolitik nu vill skapa ett slags Ikea för asylboenden. Att han plötsligt blivit en vän till invandring är väl knappast svårt att förstå. Det finns miljoner att tjäna.

Enligt DN (24/1 2013) skenar kostnaden för provisoriska asylboenden och har tredubblats på senare tid. Att få ta del av dessa pengar är något som uppenbarligen är attraktivt.

En annan företeelse i migrationsindustrin är etableringslotsar. Något som nuvarande regering införde 2009 när dom stolt förklarade ett paradigmskifte inom integrationspolitiken och budgeterade 920 miljoner för bland annat prestationsbaserad ersättning till etableringslotsar.

 På senare tid har det kommit viss kritik mot att lotsarna inte är effektiva. Enligt en rapport från Statskontoret 2012, hade bara 4 procent av de inskrivna i etableringsreformen fått jobb.

Startersättningen per nyanländ är 6000 kronor exklusive moms. Därefter får lotsen 1650 kronor i månaden. En utbetalning på 13000 kronor sker om den nyanlända får anställning. Får sen den nyanlände fortsatt anställning, utbildning eller startar ett företag utgår en ersättning på 40000 kronor.

Detta blir snabbt stora pengar och enligt utsago från anställda på arbetsförmedlingen (AF) så är kontrollen noggrann på pappret men i realiteten så gott som obefintlig.

De är hårt pressade och hinner inte söka upp sina klienter vilket skapar en öppning för fusk. Dessutom så har det blivit konkurrens om asylsökande och i dag slåss lotsarna om nyanlända. Mutor i form av datorer och telefoner hör inte längre till de ovanliga sätten att locka till sig klienter.

Nyanlända kan även fritt byta lots när som helst vilket innebär ett nytt startbidrag som utgår varje gång en klient byter lots.

I Moderaternas reklam för sitt nya Sverige talar Fredrik Reinfeldt sig varm för en take-away restaurang. Att själva restaurangen kan vara betald till stor del av statliga medel nämner Fredrik naturligtvis inte. Förutom ett starta-eget bidrag så är chansen stor att en eller flera i restaurangen fått instegsjobb.

Ett instegsjobb ger upp till 80 procent av den totala lönekostnaden i bidrag till restaurangen om dom anställer en nyanländ invandrare i upp till två år. Även här är kontrollen dålig.

Med andra ord kan en etableringslots ordna instegsjobb på restaurangen som nyss fått ett starta-eget bidrag. Inget säger att det är så på just denna restaurang men i vårt nya Sverige är det långt ifrån omöjligt.

Med detta sagt så är det konstigt att inte fler röster hörs i frågan om vinster i migrationsindustrin. Kanske är det debattklimatet i Sverige som inte tillåter någon att gå utanför åsiktskorridoren men nog måste fler inse att det är ett dyrt och cyniskt sätt att förbättra statistik på. Asylsökande har blivit en handelsvara som ger avkastning till affärsmän och justerade siffror åt politiker som vägrar inse problemen.

Här skaffar man sig herrgårdar och konferensanläggningar och renoverar för stora pengar samtidigt som regeringen slår sig för bröstet när dom visar fina åtaganden för nyanlända. Allt detta för våra skattepengar som borde vara noggrant räknade och redovisade utan ens en udd av risk för missbruk och stora vinstuttag på brukarnas bekostnad.

Det är här som Sverigedemokraterna visar att vi vågar stå för vår åsikt och tar dessutom upp problem som lätt blir bagatelliserade eller undanskymda. Att göra vinst är i sig inte fel men när det går ut över enskilda människor och vår gemensamma välfärd kan det inte vara acceptabelt.
Losnitz-Lindh
HÅKAN LÖSNITZ
tolk
DAVID LINDH
Sverigedemokraterna Göteborg

Sjuk och åldringsvården blir sämre och sämre, skolresultaten allt sämre, det saknas pengar till fler anställda inom vård och omsorg, samt till resurser inom skolan, polis, militär, m.fl. områden.
Sjukvård1

Migrationsverket har tecknat avtal med Bert Karlsson om flyktingmottagande på Simrishamns sjukhus. Avtalet gäller 200 platser.

Redan för 25 år sedan öppnade Bert Karlsson sin första flyktingförläggning och i dag driver han fem asylboenden på olika platser i landet.

För en tid sedan berättade YA att han nu planerar utvidga verksamheten och att han bland annat ville göra det i Simrishamn.

I går informerades kommunledningen om att ett avtal nu undertecknats. Redan på torsdag kommer Migrationsverket till Simrishamn för att diskutera vad som händer nu med kommunledningen.
Utmaning för skolan

– Nu är det snart sommarlov, men det blir en utmaning för skolan till hösten. Det hade varit bra om Migrationsverket kunde styra mottagandet till renodlade språkgrupper. I dag har vi 20 språk och det hade självklart varit enklare för skolan med färre språkgrupper.

Avtalet gäller 200 platser och Anders Johnsson tror att det kommer att bli fullt.
– Migrationsverket har ett inflöde på 1 700 personer i veckan så det lär sannolikt bli fullt ganska snabbt på sjukhuset.

Frisk på Österlen som äger sjukhuset gläds över beskedet.
– Vi har diskuterat med Bert Karlsson en längre tid och det är glädjande att det nu är klart, säger Uno Levinsson, en av sjukhusets delägare.

Läs mera nedan i artikeln.

Skattefria bidrag och andra skattefria förmåner till dem som ingen skatt betalar finns det tydligen inga gränser vad det får kosta. t.ex. maxtaxa 50 kr för tandvård och läkarbesök,för illegala flyktingar som inte har rätt att vara i Sverige, vem tänker på vad detta kostar oss skattebetalare?
Fridolin-Du-Betalar

NEDAN FAKTA PÅ OLIKA SKATTEFRIA BIDRAG OCH ANDRA FÖRMÅNER FÖR VÅRA NYANLÄNDA.
http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Ullenhag anser att invandrare som fått arbete skall få fortsätta få dessa generösa skattefria bidrag ändå,, vilka andra har sådana förmåner? Läs om detta nedan.
http://ladycobra.wordpress.com/2014/02/03/ullenhag-invandrare-med-jobb-ska-fa-bidrag-anda/

Uppdrag granskning gjorde en undersökning om SFI, svenska för invandrare och fann att fusket med SFI var utbrett, någon invandrare ansåg Sverige var ett korkat land som betalade folk för att lära sig Svenska, två kvinnor som bott i Sverige i flera år och gått på SFI kurs, kunde ingen svenska och säger rakt ut i videoinspelningen att de inte vill ha något arbete, men gick kurserna för att få betalt. De hade inte arbetat i sitt hemland och tänkte inte arbeta här heller.

SFI-elever får gratis fina Ipads att kunna ha hemma, undrar om svenska skolelever har samma förmåner?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar