tisdag 22 april 2014

SFI-elever får gratis Ipads och andra bidrag

                        


Nyanlända invandrare som läser svenska på SFI har redan rätt till en skattefri så kallad introduktionsersättning på upp till 22.000 kronor i månaden. I Kalmar har gymnasieförbundet, som har hand om SFI-utbildningen, beslutat att samtliga invandrare dessutom ska få var sin Ipad på skattebetalarnas bekostnad.

Totalt 120 Ipads har köpts in till att börja med. Förhoppningen är att de skattefinansierade läsplattorna ska underlätta inlärningen av svenska språket.

– Man kan ta med sig paddan hem och öva och det finns appar där svenskan översätts till det egna ­språket som gör det lättare att lära, säger gymnasieförbundets ordförande Mona Jeansson till Barometern.


Lyssna på Uppdrag granskning med Janne Josefsson om det utbredda fusket med SFI Svenska för invandrare som nu också skall få gratis Ipads

SFI-elever ska kunna välja var de vill läsa
STOCKHOLM. Inför ett nationellt valfrihetssystem för svenskundervisning för invandrare (SFI), föreslår regeringens utredare Chister Hallerby i en debattartikel i Dagens Nyheter.
Den som läser SFI ska, enligt förslaget, själv kunna välja var i landet och hos vilken utbildningsanordnare den ska läsa. Kostnaderna för utbildningen ska SFI-elevens hemkommun stå för genom att en så kallad SFI-peng införs.
På torsdagen presenteras SFI-utredningen i sin helhet.

Jag undrar om elever i kommunala skolor får gratis IPads att ta hem
för att ha hjälp med sina studier?? Men förmånerna för invandrare är många.                                          


Läs fakta på olika skattefria bidrag och andra förmåner för invandrare.

Ullenhag anser att invandrare som fått ett arbete skall ändå få ha kvar sina bidrag som de hade innan. Läs nedan.

http://ladycobra.wordpress.com/2014/02/03/ullenhag-invandrare-med-jobb-ska-fa-bidrag-anda/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar