måndag 14 april 2014

Miljöpartiet i Umeå på villovägar med Nasser Moslehs ohederliga metoder




LOKALA MILJÖPARTIET PÅ VILLOVÄGAR

Miljöpartiet i Umeå fastställde sina kandidater till höstens val under mycket tveksamma former, skriver Emanuel Hellstrand.

Nasser Mosleh drar sig inte för ohederliga metoder för att få sin vilja igenom, hävdar skribenten.


DEBATTARTIKLAR (2014-04-14) Miljöpartiet i Umeå fastställde sina kandidater till höstens val under mycket tveksamma former. Lokalavdelningens gruppledare har gått in i rollen som partiets ”starke man” som inte drar sig för att använda ohederliga metoder för att få sin vilja igenom. Miljöpartiet i Umeå förtjänar inte att ta emot Miljöpartiets röster i kommunvalet.


Det skriver Emanuel Hellstrand, ledamot i Miljöpartiets jämställdhetskommitté och före detta styrelseledamot för Miljöpartiet i Umeå.


Den 8 mars demonstrerade miljöpartister runtom i landet för jämställdhet och lika rätt, men inte i Umeå. Just det datumet hade vi nämligen årsmöte där valsedeln till kommunvalet antogs.

Utgången av mötet borde vara av stort intresse för alla som funderar på att rösta på Miljöpartiet i kommunvalet och eftersom rapporteringen i media har uteblivit vill jag som tidigare styrelseledamot och engagerad partimedlem här ge min bild av läget i lokalavdelningen.


Den som följt med i den politiska rapporteringen under lång tid vet att Miljöpartiet i Umeå haft sin beskärda del av konflikter. När jag som nyinflyttad i stan valde att engagera mig upplevde jag att bristen på förtroende från allmänheten såväl som hos andra politiska partier var påtaglig – i ärlighetens namn av goda skäl.


Efter bara ett halvår i föreningen blev jag 2011 invald i styrelsen i samband med att den föregående styrelsen avsattes, och under åren som följde påbörjades ett viktigt arbete med att stärka de interna beslutsprocesserna.


Tack vare ett flertal aktiva och engagerade personer på politiska förtroendeposter, däribland våra språkrör Ellika Nordström och Nasser Mosleh, gjordes också viktiga framsteg för att upprätta förtroendet utåt.

När det i höstas var dags att förbereda valet av partiets representanter i kommunfullmäktige genomfördes ett provval där medlemmarna fick rangordna alla kandidater. Det märkliga var resultatet, där flera av våra mest erfarna och kompetenta personer placerades på listans bottenplatser till förmån för namn som var i stort sett nya i sammanhanget.


Valberedningen gjorde ett stort jobb med att intervjua kandidater och väga in aspekter som kompetens och erfarenhet i sitt förslag till årsmötet, men det hjälptes inte.


I samma stund som valberedningen presenterat sitt förslag gick gruppledare, språkrör och tillika sammankallande i ledningsgruppen Nasser Mosleh fram till presidiet och lämnade fram ett färdigt förslag på en helt annan lista. För valberedningen och en stor del av mötet kom detta som en chock, men samtidigt fanns det en majoritet som var så pass förberedda att beslutet kunde tas med enkel handuppräckning.

Utgången av mötet innebar inte bara ett svek mot de medlemmar som lagt ner en stor del av sin tid i sitt politiska arbete de senaste åren och en förlust av viktig erfarenhet och kompetens.

Det blev också tydligt att lokalavdelningens gruppledare trots ett viktigt bidrag i det politiska arbetet gått in i rollen som partiets ”starke man” som inte drar sig för att använda ohederliga metoder för att få sin vilja igenom.

Att underminera valberedningens arbete, rösta emot riktlinjer som man själv tagit fram för hur ett val ska gå till eller att ta med sig anhöriga till ett möte för att säkra en majoritet kan kanske vara effektiva sätt att tvinga igenom sin vilja på ett möte. Men då har man glömt att politik handlar om att bygga förtroende, och till det finns det inga genvägar. 


Verkligt förtroende är helt enkelt något man måste göra sig förtjänt av.
Miljöpartiet är för mig ett parti som står för en högre moraliska standard i politiken. Vi har inte egenmäktiga pampar som partiföreträdare, vi har delat ledarskap. Vi använder inte fula härskartekniker mot meningsmotståndare, vi sticker hål på falska argument.

Därför är det med vemod jag måste konstatera att Miljöpartiet i Umeå inte gjort sig förtjänt att bära Miljöpartiets namn och följaktligen inte förtjänar att ta emot Miljöpartiets röster i kommunvalet.
För den som vill engagera sig för att ge Umeå en grön röst i politiken på riktigt finns det däremot inget viktigare än att bli medlem. Och se till att Miljöpartiet i Umeå blir den lokalavdelning den borde vara!
Emanuel Hellstrand


MERA NYHETER OM MP I FLERA ARTIKLAR I EXPRESSEN


Det är inte första gången detta händer, läs mera i följande artiklar.





Miljöpartiet tycker ju om mångkultur, men det verkar bli lite problem tydligen med olika åsikter i partiet.

Mehmet Kaplan

Nedan kan ni läsa om en annan riksdagsman i MP, som bjudit in kritiserad antisemit till riksdagen.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/13/miljopartiets-mehmet-kaplan-bjod-in-kritiserad-antisemit-till-sveriges-riksdag/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har lite svårt att få förtroende för Åsa Romson MP, då hon verkade drogpåverkad i riksdagen i slutet på denna debatt med Björn Söder om försvarspolitiken.

Avslutningen på debatten med Björn Söder där Åsa Romson verkar vara förvirrad.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar