torsdag 17 april 2014

Rasism på förarutbildning ?

                          

                                                         

Arbetsförmedlingen skickade Refki Ali och andra arbetslösa till Grönlunds trafikskola för att bli bussförare.

I stället fick de lyssna på lärarens utläggningar om invandrare, moskéer och ett annalkande svenskt inbördeskrig.

- Alla som satt i det där klassrummet ville ha jobb och så får man lyssna på det här. Klart man ledsnar, säger Refki Ali.


Enligt honom och klasskamraten Mohammad Kader Aziz upprepades samma procedur under i princip varje lektion och efter ett tag började de spela in läraren i smyg.


GP har nu tagit del av flera inspelningar som visar hur läraren under stora delar av lektionen pratar om allt annat än bussförarteori. Klassen, med mestadels invandrade deltagare, får höra honom argumentera mot invandring, invandrare och moskéer.

En av monologerna pågår under 24 minuter innan läraren verkar komma på sig själv med att tiden rinner iväg och säger att de nu ska återgå till instuderingsfrågorna.

De andra inspelningarna är mellan tio och femton minuter långa:


- Det är för mycket invandrare i Sverige. Förstår du? Jag kan inte gå en meter åt ett håll så ser jag en utlänning. Jag vänder på mig. Där är en till utlänning. Var är svenskarna någonstans, de är borta. Det blir panik, säger läraren och varnar för att ”hela världen” kommer till Sverige och att det kommer bli inbördeskrig – ”som Palestina”.


- Nu har det blivit så mycket muslimer att de kräver saker, säger han och härmar ett muslimskt böneutrop inför klassen.
De arbetslösa eleverna säger emot läraren ibland. Men större delen av inspelningarna består av långa monologer från lärarens sida.

Refki Ali spelade upp inspelningarna för en handläggare vid arbetsförmedlingen. Först verkade det som att de tog frågan på allvar och gruppen fick en ny lärare. Det var i oktober.

Men under våren var läraren tillbaka och har fortsatt utbilda bussförare på arbetsförmedlingens uppdrag.

Det fick Refki att gå till GP.


- Det är inte för att förstöra för den här läraren men de verkar ju inte ta det här på allvar.

Grönlunds trafikskola, eller Grönlunds yrkesutbildningar AB som huvudbolaget heter, har 2011 och 2012 sålt utbildningstjänster till Arbetsförmedlingen värt 570 miljoner kronor.

Lennie Zärnblom är regionchef för Grönlunds trafikskola i Västsverige och han säger att de ser allvarligt på frågan.

- Vi har nolltolerans mot allt sånt här. Frågan låg på vårt bort och vi har genomfört flera åtgärder mot den som hade uttryckt sig lite olämpligt under en pågående lektion.

Vad menar du med lite olämpligt?


- Naturligtvis har han uttryckt sig olämpligt. Han har gett sig in i diskussioner som ligger utanför vårt ämne.
Enligt Lennie Zärnblom tilldelades läraren en varning och han har sedan fått andra uppgifter inom företaget.


Hur tror du att de många med invandrarbakgrund som kommer till era lektioner för att få en yrkesutbildning känner när de möts av en lärare som i stället driver de här frågorna?


- Svaret är glasklart. Naturligtvis är det ingen part som mår bra över detta. Det är olyckligt alltihopa.

Du säger att han tagits ifrån utbildningen men han har återkommit som lärare nu under våren.


- Han har arbetat till viss del i förberedande delar i utbildningen. Men visst absolut, det är så. Men sedan en dryg vecka tillbaka är mannen nu helt borttagen från utbildningen.


Däremot är han kvar i tjänst men utbildar sig i dag till andra uppdrag, enligt Lennie Zärnblom. Han säger att det inte finns någon koppling mellan att GP började ställa frågor vid samma tid och att läraren plockats bort. Det var planerat sedan tidigare, menar han.

Läraren vill själv inte kommentera det inträffade.
Några av lärarens uttalanden under lektionstid

”De ska ha iphone, de ska ha en ipod, de ska ha kläder, de ska ha fickpengar. De ska ha cigaretter. De får allt från sociala. De bara betalar ut för det är synd om dig för att du kommer från ett land där det är krig. Så gör dem med alla.”


”Det är för mycket invandrare i Sverige. Förstår du? Jag kan inte gå en meter åt ett håll så ser jag en utlänning. Jag vänder på mig. Där är en till utlänning. Var är svenskarna någonstans? De är borta. Det är som i England. Det blir panik.”

”Nu har det blivit så mycket muslimer att de ställer krav. Nu kräver de mänskliga rättigheter att vi ska ha böneutrop. Nu kan inte jag arabiska då men ”aaahaahhaah”, högt över hela stan ska alla höra att det blir moskédags.”

”Vi har inte pengar till att ta hand om sjuka och pensionärer – och invandrare. Man måste ta pengar någonstans ifrån, då prioriterar man invandrare”
Daniel Olsson
031-62 47 57
daniel.olsson@gp.se


Hur har Sverige blivit? Allt är rasistiskt numera, man får inte ha åsikter om massinvandring, eller Sveriges ekonomi, eller om en annan religion som har helt andra värderingar än våra kristna värderingar, allt räknas som rasistiskt. Denne lärare sa ju bara sanningen, men kanske fel ställe att uttrycka sig så till elever på arbetstid.

Beröringsskräcken bland journalister är stor, för de törs inte skriva sanningar längre om massinvandringens kostnader och vad som följer med denna massinvandring, i form av kriminalitet, våldtäkter m.m. Nej nej en svensk tiger

Läraren hade ju rätt i att de som kommer hit ställer olika krav, det var längesedan det ställdes krav på t.ex. särlagstiftning m.m.
Läs nedan.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/muslimskt-forbund-kraver-egna-lagar/
                                              

Moderaten Björn Shaerström som kritiserade Reinfeldt, riskerar nu att uteslutas ur partiet, läs om kritiken nedan i länken till blogginlägget.
                                 
         
http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/ 


                                           
Nedan lite uppgifter på skattefria bidrag och andra förmåner som skattebetalarna får vara med om att betala för att vi skall
kunna försörja alla som inte kan få ett arbete i Sverige.

Angående moskéer så borde ju någon kolla vad de predikar där..Läs om en smygfilmad Iman som predikat om europas bidragssystem som han menade betalade muslimernas Jihad m.m. skrämmande ord han sa.

Angående böneutrop från minaret så är det inte bara svenskar som reagerar, det gjorde även en man från ett muslimskt land som inte ville lyssna på dessa utrop och bli väckt på morgonen, det påminde honom om hans land som han flytt från.

Ytterligare en invandrare tandläkaren Stamatius Leonadius ringde Ring P1 och sa vad han tyckte.
Lyssna nedan.

Nedan ringer en man från Turkiet och Täppas Vogelberg är programledare.

Tandläkare Stamatius Leonadius ringer angående diskrimineringen av svenska pensionärer inom tandvården.

Ytterligare ett samtal till Ring P1


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar